Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 225
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • The Evergreen State
Аз съвсем в крак с темата се сдобих с нов парфюм за предстоящия сезон http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-L-Ea … lorale-35493.html
...Много е траен, усеща се леко и след душ.

Ъпдейт от мен, доста силен ми идва ЛВЕБ дори и във вариант флорална тоалетна вода. Красив е много, но в крайна сметка го върнах и си купих Elie Saab le parfum rose couture  Heart Eyes

# 106
И на мен ми харесва  Rose Couture, но не мисля, че е по-малко сладък и силен от този, който си върнала. Доста е траен и се усеща със съвсем леко нанасяне. Дано ти е добре за лятото, аз бих го ползвала в по-студено време.

# 107
  • Стара Загора
Имам следния въпрос - откъде купувате парфюмите си и сте сигурни, че са на 100% оригинални? Питам, защото дори и в моловете съм се натъквала на реплики.

# 108
Ами купуваме си реплики.  Crazy
Молове, сайтове, летища, чужбини. От всякъде си купуваме и каквото ни се падне.  Laughing

# 109
  • Стара Загора
Ами купуваме си реплики.  Crazy
Молове, сайтове, летища, чужбини. От всякъде си купуваме и каквото ни се падне.  Laughing

Въпросът ми Е сериозен, тъй като искам да си взема парфюм, който преди известно време свърши, а много го харесвам.

# 110
  • The Evergreen State
И на мен ми харесва  Rose Couture, но не мисля, че е по-малко сладък и силен от този, който си върнала. Доста е траен и се усеща със съвсем леко нанасяне. Дано ти е добре за лятото, аз бих го ползвала в по-студено време.

Zozina права си  Hug излизам от по-лека вълна, изпръсках Клое лав стори и ми се иска нещо по-характерно. И Rose Couture е топъл но поне не влачи шлейф голям. Знам си че не е за жеги големи баш но е много красив. Лятото при нас е сравнително кратко и не е толкова топло. Аз много не обичам цитруси, имам на половина останал от Малка Черна Рокля ЕДТ и 3/4 Шанс О Виве, тях ще си пръскам в горещините.
Сега като се замисля не съм си купувала парфюм никога за определен сезон. Избирам си някакъв и го ползвам без значение от сезона, не обичам и да редувам парфюми, като подхвана един пръскам само него. Много бавно харча парфюмите си, обикновено купувам по парфюм на година, дори по-рядко.

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 08:28 от Athena

# 111
  • София
Имам следния въпрос - откъде купувате парфюмите си и сте сигурни, че са на 100% оригинални? Питам, защото дори и в моловете съм се натъквала на реплики.
О, не Dary_, обсъждали сме го по-рано. Знам, че няма как да прочетеш стотици страници назад. Малко вероятно е в МОЛ да има реплики. По-скоро си попаднала на реформулиран парфюм или просто преиздаден и ароматът му не е 100 същия.
Виж темата за изпитани сайтове на парфюми или ако имаш кредитна карта може и от чужбина. Тук обаче не е прието да обсъждаме откъде пазаруваме, така че ако проявяваш интерес, ще ти пиша на лични.

densi,  bouquet за темата.

# 112
Харесвам Rose Couture, защото харесвам Le Parfum. Няма как да объркаш на кой парфюм е фланкър. За разлика от други аромати, които имаш чувството, че само събират пари заради това, че имат в името си някой успешен парфюм. Rose Couture си е Le Parfum, но с добавена захаросана роза. Не съм си го купила, защото все още имам от Le Parfum, но като свърши, бих купила фланкъра.

# 113
  • Стара Загора
Аз нищичко общо не намирам м/у Ле Парфюм (който ми е любим и за мен много по-класен от розата) и Розе Кутюр, ама нищичко. По скоро Розе Кутюр за мен има от духа на Resort Collection, в началото. Бях си го купила Розе Кутюр, понеже харесвам ароматите на Ели Сааб, но след няколко носения отпътува. За мен този е най-безхарактерния и посредствен от другите на бранда, бонбонен, но не сладък, роза не усещам, а и доста нетраен, не е лош, но нищо особено.

# 114
  • Стара Загора
О, не Dary_, обсъждали сме го по-рано. Знам, че няма как да прочетеш стотици страници назад. Малко вероятно е в МОЛ да има реплики. По-скоро си попаднала на реформулиран парфюм или просто преиздаден и ароматът му не е 100 същия.
Виж темата за изпитани сайтове на парфюми или ако имаш кредитна карта може и от чужбина. Тук обаче не е прието да обсъждаме откъде пазаруваме, така че ако проявяваш интерес, ще ти пиша на лични.

densi,  bouquet за темата.

Мерси за отговора. Не знаех, че в темата не е позволено да се обсъжда откъде се купуват парфюми. Не знам дали съм попаднала на реплика или на лош тестер, но конкретно се бях насочила към парфюми, на които им  знаех аромата и знаех, че са си ок, тъй като съм си ги купувала, когато живеех във Франция. Аз ги пробвам на ръката си (не на листчета) и това, което ми направи впечатление е, че се доближаваше до аромата, но не напълно и не издържаха, колкото тези, които си бях взела от чужбина. За съжаление вече нямам тази възможност и търся някаква алтернатива.

# 115
Миналия ден пробвах най-после Eau de Rhubarbe Ecarlate, а покрай него също и Нероли и Зеления портокал. Харесаха ми и трите като последния има лек мъжки уклон. Eau de Néroli Doré е много нежен и мирише на пролет, а Ревена започва горчиво-тръпчиво, а после става много чист и красив, леко се усеща роза, любимия ми ревен и нещо свежо сапунесто. Него пробвах и на кожа, но след около 3 часа се къпах, та не разбрах дали е траен. Четох в коментари, че са нетрайни и само това би ме спряло да си го взема.
Какво ще кажат собственичките му?  Hug

# 116
Днес ще ходя на зъболекар и съм в дилема кой парфюм да си сложа, за да  не усещам миризмата на зъболекарски кабинет и лекарства. Ще ми правят пломба. Колебая се между Burberry Brit Sheer ,Dolce & Gabbana The One-като че ли клоня най-много към него, или Белия чай на Булгари... Rolling Eyes От тежки и сладникави аромати се отказвам, ще ми се догади. Тези дни имам жлъчни кризи и вечно ми се повдига, страхувам се как ще ми се отразят миризмите в зъболекарския кабинет Sick ooooh!

# 117
Въпреки, че Бърбъритата са ми слабост, на твое място бих избрала гушливия The One  Peace

# 118
  • София
Jour d'Hermes Absolu върху мен е доволно траен, поне 5-6 часа. Случвало се е да получа комплимент от напълно непознат (изключително красива и стилна дама на преклонна възраст) поне 4-5 часа след пръскане, когато аз вече го усещах слабо (вероятно бях свикнала с него), но явно се е усещал достатъчно добре, за да го усети човек, който не ми се е завирал  Laughing Но се променя значително - докато в началото освен цветята силно присъства и цитрусовия полъх (като грейпфрут най-вече го усещам аз, може би и малко бергамот  Rolling Eyes), след това се стопля, цитрусите изчезват и базата много ми напомня на Tom Ford Champaca Absolute. Много се изненадах първия пък като направих тази асоциация (въртях се като пумпал откъде ми мирише на ТФ като не го бях носила от много време, и тогава осъзнах, че е от тениската ми, която бях облякла след като бях сложила Жур Абсолю), защото в началото двата са много различни и изобщо не бих направила връзка.

Не мога да кажа същото за Eau de Rhubarbe Ecarlate и неролито - около два часа, макс три (с добро въображение) ми траят, с качествено офъщяване по врачански. Но пък ми харесват, и вероятно ще ги взема и двата за лятото.. Това понеже се опитвам да намаля бутилките нали  Joy

В този ред на мисли, другата седмица забягвам до обичайната дестинация, та ако някой има някакви щения в посока Ермесанси и т.н., сега е моментът да сподели  Hug

# 119
Въпреки, че Бърбъритата са ми слабост, на твое място бих избрала гушливия The One  Peace

Инстинктивно се бях насочила към него Grinning, той ще е явно.

Общи условия

Активация на акаунт