Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 280
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Tsugumi ,благодаря ти, че ме насочи към тези парфюмчета  Hug Еми не намерих точно тази версия , но си взех http://www.fragrantica.com/perfume/Harajuku-Lovers/Harajuku-Lovers-G-3128.html , която също има кокос. Поръчах го на сляпо, но ми хареса. Трайността за съжаление е доста малка, но въпреки това не съжалявам.

# 481
Виждам, че постът ми за начина на избор на парфюми е предизвикал доста противоречиви коментари, затова държа да уточня. Нямах за цел да предизвиквам дискусия, кой парфюм е "гаден" и кой не. Ако някой се е почувствал засегнат, моля да ме извини. Не бих нарекла "гаден" един парфюм в обществен форум, колкото и да ми се върти това определение в главата, защото знам, какви реакции ще предизвика това. Може  и да съм го правила преди, знам ли, преди много време.  Laughing Сега мога да го направя само в тесен приятелски кръг.
Исках да поговорим за начина, по който се избира парфюм, а именно: бранда, името, рекламата, която, колкото и да си мислим, че не ни влияе, действа на подсъзнателно ниво. Кой не е чувал за Шанел 5? Ами за Шанел 19? Какво по-кратко сигнално послание от тези цифри? По-трудно ще запомните името Cruel Gardenia отколкото 5 или 19. Дамата, която хареса 19-ката, го избра буквално за 3-4 минути, докато се мотаех и се чудех, как да се докопам до тест на Коко ноар. Без да пробва на кожа, помирисвайки само от шишето и под влиянието на половинката. Това ми се стори доста странно. Първосигнална реакция може би, името, цвета на течността, знам ли?
Наистина оставам с впечатлението за парфюмно невежество или снобария или и двете.
Не съм убедена, че и възрастната дама, почитателка на петицата, е наясно със следващите Шанели или каквото и да е там, излязло на пазара в последните години. При някои хора привързаността към даден парфюм е равна на обожание, при други, просто нежелание да експериментираш.
Иначе нямам нищо против 19-ката. Има си сериозни почитатели. Аз лично не съм сред тях.  Grinning

# 482
Шанс фреш за мен също е неприятен аромат. Пробвала съм го , мъчих половин отливка преди години, не ми харесва и това е. Шанел 5 и 19 съм носила когато са ми се носили. Познавала съм и други аромати та не е било само заради марката. Сега едва ли бих ги взела. На мен пък ми е много чудно защо се говори изобщо за снобария в тази тема като така или инак тук сме зависими и от марка, и от реклама и от писания на съфорумки и тн. Точно пък тук ми е доста неуместно честно казано. Чудила съм се и преди разговаряйки със съфорумки които дори стигат по -далеч.. Темата била станала много снобска и затова много хора не пишели , други само четяли и тн. Не е било еднократно това и затова го споделям. Честно казано нямам нищо против снобарията който го тресе си е негова работа. Това обаче едва ли се отнася само за парфюмите. Да, Шанел е символ на лукс и това никога няма да се промени.  Simple Smile Чак ме досрамя че нямам никакъв парфюм на марката и си купих един. Ако това ме прави сноб -ок , нямам против Laughing

# 483
Знаете ли колко хора казват: имам този и този парфюм, не ми харесват много, ама ще си ги изпръскам. Е, на мен това никога не може да ми се случи! Да се пръскам с парфюм, който имам и не харесвам, за да го изпръскам Shocked Никога!
Шанел не можа да ме грабне с нищо за дълго, освен с №5 едп. Не го нося често, даже много рядко и в много специални моменти. Не ми влияе никак това, че Мерилин го е превърнала в легенда. Нито това, че е Шанел. Харесва ми ароматът му просто. И Беж - той ми е любим със сигурност! Heart Eyes
Но не мога да ги оценя Шанел и това е. Шансовете, които май са в кръглите бутилки и не знам колко вида са, не ми харесват до един. КМ... по-добре да не говоря за него. Коко едп ми хареса, но не знам кога бих го носила и мисля, че за него ми трябва дълго палто от черна лисица, а нямам. Пък и палтото няма да стои добре с дънки. Crazy №19 бих носила, но няма да го купя. Имах Алюр сенсюел едт(или както там се пише) и ми харесваше до някъде, но по-скоро след някъде. В началото имах чувството че са ми сложили найлонова торба на главата и са пръснали вътре, а кислородът свършва...
Като си погледна гардеробчето - има любими аромати и от 12 лв в него. Новите са много по-малко от вече утвърдени парфюми. Не ме впечатляват реклами при избор на аромат и не гледам реклами. Има парфюми, които съм отхвърлила първоначално, но сега са ми любимци. Има няколко такива, от които искам да имам флакон винаги. От всички водещи по избор на аромати (по преценката ми откакто пиша в темата) марки, от Hermes имам три представители на марката. Следват Мюглер, Герлен, YSL, Chanel по 2 и останалите вече с по 1. И като се има предвид, че точно тези брандове имат безконечни списъци с парфюми и доста от тях са предпочитани, мен не можаха да спечелят с други свои представители, освен тези, които съм запазила и не са от новите им неща.
Един парфюм е специален за мен, заради това как го чувствам аз, не заради това на коя марка е. И с удоволствие бих избирала само по аромат, без да знам кой точно е парфюма.

# 484
  • София
Аз така си взех Лайт Блу. Бях толкова предубедена към него, а един път тествах на сляпо разни неща и той ми хареса. Казах си - защо пък не, след като ми харесва. Така или иначе вече никой не го носи.

За Кокото си права, Бижу. Аз затова го раздадох за замени.
И другите Шанели ми тежат.
В момента нося за тест Жур Абсолю и усещам нещо Шанелско и в него и дотук ще е.
И ще трябва да се преоблека, че съм спортна.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 13:22 от Free Agent

# 485

Мислех си, дали пак нещо не съм се изразила както трябва, но всъщност Бижу разбра, какво искам да кажа.  Hug Laughing
Темата е "Парфюмни размисли и страсти" и не виждам, къде точно е указано, кое е уместно и кое не.
Споделих своите виждания, без да засягам никого. Ако на някого не му харесват, моля да не чете. Wink И аз не чета всички постове и да си призная, не помня, кой какво харесва, за да отправям лични послания после. Натоварва ме такава информация.

# 486
  • на морето
Здравейте,

Някой дали познава Pink Sugar Sparks Aquolina? Имам  Pink Sugar, който обожавам. Ако може мнение и за този вариант, прилича ли на класическия, как е като трайност. bouquet

# 487
  • Варна

Мислех си, дали пак нещо не съм се изразила както трябва, но всъщност Бижу разбра, какво искам да кажа.  Hug Laughing
Темата е "Парфюмни размисли и страсти" и не виждам, къде точно е указано, кое е уместно и кое не.
Споделих своите виждания, без да засягам никого. Ако на някого не му харесват, моля да не чете. Wink И аз не чета всички постове и да си призная, не помня, кой какво харесва, за да отправям лични послания после. Натоварва ме такава информация.

*Emia* защо го приемаш така? Напротив, според мен се получава приятна дискусия и всеки изказва своето мнение, което означава, че това което си постнала е на правилното място.

Чудесно е, че има толкова различни вкусове, (май не е точната дума), в противен случай като в някаква секта бихме редили мантри за един и същ парфюм  Joy

# 488
Doris, аз всъщност го приемам съвсем нормално. Аз пиша тук за разтоварване и за да науча нещо от вас. Ако темата ме натоварваше, не бих си причинила това. Grinning Не мога да описвам красиво като Ковачева, затова коментирам други неща.
Но тъй като беше повдигнат въпроса, защо се обсъжда снобарията, исках да уточня.
Не съм посочила никого с пръст, че е снобар, нито пък бих си позволила. Просто споделих вчерашните си наблюдения, които доста ме изненадаха.
Аз лично не бих хвърлила над 200 лева за парфюм, който подушвам само от шишенцето.
За Шанелите мога много да пиша. Като оставим настрана тези, които много харесвам, ми трябваха повече от 10 години да разбера, какво толкова намират в Алюр. Душеше ме, болеше ме глава от него, докато не усетих шлейфа му върху колежка. Така прекрасно и стоеше. Но ако навремето някой ми беше казал, че ще го нося, нямаше да повярвам.

# 489
Tsugumi забравих да ти благодаря за отговора – мъжът ти явно е фен щом така старателно си избира аромат, но явно си и набляга на италианското, супер..Моят мъж почти страда от анозмия или от време на време прави някой обезкуражаващ коментар.
А що се отнася до собствеността на компанията, това според мен вече няма никакво значение, неизбежно е. Лореал например съсипа YSL по мое лично наблюдение, съжалявам, че се повтарям, но може би за този случай ми е било най-неприятно, от тук нататък претръпнах.
Sl, за мен харесването на парфюма има връзка с бранда. Защото от въпросните брандове аз разглеждам и други продукти освен парфюмите пък и личността, изградила бранда. Но разнообразието е огромно, ако на мен Том Форд по някаква причина не ми харесва (извинявам се на почитателките му) и съответно не притежавам нито един негов парфюм (парфюмите от бранда, които пробвам ми носят асоциация за Дубайски мол – т.е. прекалено ориенталски са за моя вкус или на богата италианска дама около 80-те с много и големи бижута, визирам Neroli Portofino в конкретния случай, отделно, че не го харесвам като поведение), то той е хит за повечето хора. Няма нищо странно в това да харесваш или не даден бранд – аз не харесвам Avon, Oriflame и ако ще Andy Tauer да прави за тях парфюми – просто не ме кефят.
Emia, няма нищо лошо в „парфюмното невежество“ с което хората си избират парфюми, нима очакваш всички да разбират от марки и парфюми и да са специалисти по нотки и шлейфове, едва ли...Това, че ние се интересуваме и ни е хоби, не означава, че всички като нас трябва да си избират парфюми. Като цяло, според мен, само парфюмерите разбират от парфюми.....всичко останало е хоби, лични предпочитания и пр. Аз не бих гледала критично човек в парфюмерия, който не разбира колко трае един парфюм или търси кой е най-рекламираният в момента. Просто му е все тая – нормално. Аз не разбирам от коли и ми е все тая също, бих си я избрала по цвят и форма.
И аз като Бижу не мога да правя компромиси с ароматите, ако нещо не мога да нося, край (но след като съм му давала разбира се безброй шансове).

# 490
Ох, че аз изобщо не съм имала предвид твоя пост Емиа. Просто си разсъждавах hahaha То остава да вляза в парфюмната тема и да се обиждам. ooooh! Хич не съм си го и помислила , извинявай ако съм те засегнала , неволно е било. Peace  bouquet Иначе много народ ползва подаръци, нещо си там просто да се напръска. Малко хора възприемат ароматите като аксесоар едва ли не и им отдават чак такова значение като нас. Тогава много ясно че ще влияе марката, рекламата и дали е скъпо или евтино. То това се използва съзнателно от който трябва.

На мен ако нещо не ми хареса как ми стои на кожата, а съм се объркала нещо  и съм го купила решението се взема на момента-заминава с 200  Grinning Хич не ме интересува какво пише на шишето.  Такова да му се чудя една година ще го бъде ли или не -няма. Е някои неща след време се налага пак да ги купувам ама здраве да е. Grinning

# 491
Моят мъж почти страда от анозмия или от време на време прави някой обезкуражаващ коментар.
По обезъражаващ от коментарите на ММ не съм чувала!  Joy Като отрази нещо, с което съм се напръскала и го питам: на какво ти мирише, неизменният отговор е: на жасмин! Laughing Веднъж като пак каза, че му мирише на жасмин, се възмутих, как така всичко му мирише на жасмин(като едва ли знае как точно мирише жасмин Mr. Green ) и той се поправи: добре де, мирише на жожоба! hahaha
Coral Flower Lolita Lempicka мрази откровено, забрани ми го този парфюм Crazy няма да кажа на какво го оприличи.
Любими са му Angel Liqueur de Parfum и Angel Thierry Mugler, а не е ориенталски тип мъж.

# 492
raznejena няма проблем, не съм се обидила. Hug
ММ пък като го попитам, как намира някакъв парфюм, в повечето случаи ми отговаря. Амиии, мирише на нещо сладко. Дори и най-несладкия парфюм пак му мирише на сладко. А като го попитам, ама на приятно сладко или неприятно сладко, почва да се чуди и категоричен отговор обикновено няма. hahaha

# 493
Tsugumi ,благодаря ти, че ме насочи към тези парфюмчета  Hug Еми не намерих точно тази версия , но си взех http://www.fragrantica.com/perfume/Harajuku-Lovers/Harajuku-Lovers-G-3128.html , която също има кокос. Поръчах го на сляпо, но ми хареса. Трайността за съжаление е доста малка, но въпреки това не съжалявам.
Хаха, имали сме го и този  Joy
Мой фаворит е: http://www.fragrantica.com/perfume/Harajuku-Lovers/Harajuku-Lovers-Love-3124.html
Сноб, по мое мнение, може да е човек лишен от достатъчно култура, за да изгради и следва свой стил, но не обръщам особено внимание. Копрането на чужд такъв е особено благодатно поле, когато става дума за парфюми.
В избора и решенията ми се водя по-скоро от факрори, посочени от Zozina. Бях може би от единиците в темата, която навремето не се сдоби с "Уоманити", на който по едно време беше посветен всеки втори пост.

# 494
  • София
Моят мъж почти страда от анозмия или от време на време прави някой обезкуражаващ коментар.
По обезъражаващ от коментарите на ММ не съм чувала!  Joy Като отрази нещо, с което съм се напръскала и го питам: на какво ти мирише, неизменният отговор е: на жасмин! Laughing Веднъж като пак каза, че му мирише на жасмин, се възмутих, как така всичко му мирише на жасмин(като едва ли знае как точно мирише жасмин Mr. Green ) и той се поправи: добре де, мирише на жожоба! hahaha
Coral Flower Lolita Lempicka мрази откровено, забрани ми го този парфюм Crazy няма да кажа на какво го оприличи.

Joy Бижу, разсмя ме искрено! Моят мъж дори не казва мирише ми на жасмин или на жожоба.Най-често съм чувала това мирише на мускалчетата с роза.Ако му хареса, хареса,ако ли не бърчи нос и прави криви физиономии, но ако на мен ми хареса това не значи, че не би ми го купил, защото както той сам казва за него е важно на мен да ми харесва и да ми носи удоволствие.
След като видях с очите си в Париж, хората до какво богатство и изобилие от аромати имат достъп, се радвам винаги и на малкото, което имаме и можем да пробваме.Старая се да не купувам нищо, което не съм пробвала и то поне 2-3 пъти, за да съм абсолютно сигурна.Не купувам нищо, защото е модерно, рекламирано или защото някой се е прехласвал тук по него, затова и не разменям - нямам какво да разменя.Имам дори купен дезодорант Импулс от касата на Кауфланд - прекрасна нежна ванилия.

Общи условия

Активация на акаунт