В ЮНСКАТА група настава оживление, всяка мама се стяга за родилно отделение

• 63 306
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
А за ваксините даже не знам кога се слагат, на месец ли? Кои се разделят?
Нашата педиатърка каза на второто посещение при нея.
Посещенията ни ще бъдат при навършен месец. Съответно второто посещение ще е след навършване на 2 месеца и тогава ще й бие ваксините.

# 676
Момичета, и ние имаме хемангиом Rolling Eyes Къде ще водите малките за преглед, при дерматолог ли, много се чудя...
Аз споменах, че в нашия град няма специалисти, затова тук ще я заведа другата седмица на дерматолог, да чуя мнение, макар че проблема не е козметичен. А като порастне малко, ще я заведем до София и мисля, че съдов хирург би трябвало да посетим.

# 677
Здравейте момичета, аз съм от Майски мами 2014, влизам във вашата тема понякога, за да видя дали зелделинка се е похвалила за бебче (от нашата отчетна е). Та ви прочетох по диагонал и видях, че някой бебчета имат хемангиоми. Моята дъщеря също има такъв (в окосмената част на главата), тази тема ще ви е полезна http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=732568, там пише проф. Бранков(д-р Оги), отговаря на въпроси относно всичко, което ви интересува по въпроса. Също така можете да отидете на преглед при него, други майки от отчетната водиха деца с хемангиоми и са доволни. Аз също се консултирах с него и съм доволна от съветите, които ми даде. Да ви успокоя, че той растеше до около 1г., а за последната година е намалял почти наполовина, без да го третирам по някакъв начин. Важно е да го снимате поне веднъж месечно, за да се проследи развитието. Желая Ви успех!

П.П. Ако сметнете поста ми за неуместен, помолете да го изтрият. Все пак се надявам да съм ви била полезна, защото знам какво е да няма нито един компетентен лекар по темата, в града в който живееш и да се луташ в търсене на информация и специалисти.

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 19:40 от mishka88

# 678
От личен опит да кажа,че д-р Бранков е невероятен лекар и човек.Независимо от заетостта му,винаги е готов да помогне със съвет във форума и на лични.

# 679
Не е ли време за тема "Юнски бебета 2016"?  Simple Smile
Има ли преносващи мами или всички вече дундуркаме бебоци?  baby_neutral

# 680
  • Русе
Mishka88, благодаря а включването! Аз пък ви чета в другата отчетна, че каката ми е юнче 2014, та още бременна ви следях. Четох я темата още. Родилното като ми казаха за хемангиома. Ще изчакаме да видим как се развиват нещата и като поотрасне беба ще се разходим до София. Или Пловдив, че в Русе никой не се наема. Дано при всички ни нещата е наредят и претърпят обратно развитие тия хемангиоми. Не че е нещо кой знае какво, ама децата за жестоко, ще й се подиграват...поне ако се запази така като петно само. Ако расте и изпъква вече става опасно, да не кърви...Ама гледам да не го мисля сега, да се радваме на дребосъчето, че толкова бързо порастват Simple Smile

# 681
Да се включа и аз с малко информация за моята ревлива бебонка. Днес е на 23 дни, качила е около 600гр, на кърма е. От 5 тия ден ни казаха, че има колики, та като се почне от сутрин до вечер плаче. Единствено на корем, ако я сложа върху мен заспива. Не може да бодърства, все иска да е в някой и много се протеснявам-боли ли я или търси внимание. В същия момент не искам да я уча все да се гушим. Не знам какво да я правя #Crazy

# 682
Да се включа и аз с малко информация за моята ревлива бебонка. Днес е на 23 дни, качила е около 600гр, на кърма е. От 5 тия ден ни казаха, че има колики, та като се почне от сутрин до вечер плаче. Единствено на корем, ако я сложа върху мен заспива. Не може да бодърства, все иска да е в някой и много се протеснявам-боли ли я или търси внимание. В същия момент не искам да я уча все да се гушим. Не знам какво да я правя #Crazy
Гушкай си детенцето!Рано е да се мисли за разглезване.Бая прочетох по въпроса,защото Огнян не признава залъгалки и постоянно ми е на циците и гушнат. Не случайно съществува слинга.В тази жега обаче не мога да си представя да го ползвам. Така че гушкай,мама сега е единственото успокоение за тях и сигурност.

# 683
Ох и ние много обичаме да се гушкаме. Все си казвам няма да го уча да ми е все в ръцете ,защото вечер докато се приспим отиде един час дундуркане на ръце. Но в следващия миг като го видя как ме гледа с тез очички и колко му е уютно и спокойно..сега му е времето да си ги глезочим докато не разбират Laughing
Аз имам един въпрос ние сме вече на 23дена храниме се и на АМ и кърма колкото има ,незнам поради какви причини но ми намаля значително сега пия от тези Лактогонните чайове и се наливам с вода дано има ефект  baby_neutral
Та въпроса ми е ,че много се отплеснах  Grinning вашите бебоци хъркат ли  с нослето? Ние много хъркаме но само понякога най-вече когато се храни. От деня на изписването ползвам Африн спрейче и после почиствам с тези помпички за нослето така каза докторката. На последнкя преглед който ни беше преди 8-9дена го слуша и не каза нищо а и тогава хърчеше но по-малко. Чета из форумите и пише ,че е нормално ,защото още се чистят но аз се притеснявам.  Sad

# 684
  • България
А с помпичката успяваш ли да изкараш нещо т.е сопол?Защото и моята е бебка хъхри от началото.Пръсках спрейче, но нищо сякаш не излизаше.Пппосле лекарката каза,че понякога нослетата или там дупчиците все още не са достатъчно разширени и от там може да идва.Посшле се оправяло .Спряла съм всичко.Вече мсай е по-добре
В началото ръмжеше като малко меченце Heart Eyes

# 685
Изкарвам сополче колкото трохичка и то веднъж от 10000пъти. Пръскам с тоя Африн ама файда никаква ръмжи точно като мече както казваш

# 686
И моя е така и се притеснявам.Капвам физиологичен р-р.И с клечка за уши вадя каквото мога. с помпата почти не става

# 687
И ние ползваме само физиологичен разтвор за нослето. След баня капвам по капка-две в ноздра.
Явно ще се гушим, пък дано и коликите бързо преминат.

# 688
Нормално е да хъркат,особено докато се хранят.Не им капете нищо.

# 689
Здравейте момичета  Hug
Отдавна не съм писалано за което ме извинете но никакво време не ми остава покрай бебка и баткото.
Та да се похваля и аз - нашата малка сладуранка Миа се роди на 14.06 със планирано секцио- 3540гр /52см.  5 дена реди термина 19.06. Всичко мина много добре, изобщо не ме е боляло както и с баткото - явно съм някакъв специален случай хахахха.  Mr. Green Бебка изненада много всички със размерите си включително и мен.  Heart Eyes Blush
Макар и малко късно съм оправила началната страничка със родилите мами , но ако случайно съм изпуснала някоя нека ми пише да я добавя.
Също така искам да ви кажа че няма да мога да направя следвашата тема която трябва да е вече в "Родени 2016г" защото наистина ми е лудница с две малки деца  ooooh! Tired
Нека който има възможност да поеме щафетата. Ако имате идеи за име на новата тема ще пусна анкета за да се избeре.
Лек ден от мен че едно гладно бебе ме зове хахах breastfeeding

Общи условия

Активация на акаунт