В очакване сме на ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 4

• 40 600
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Здравейте, отдавна не съм се разписвала тук.

Витамини аз не пия, АГ ми каза да продължавам с фолиевата и от време на време я пия, но не съм много стриктна. Евентуално на следващата ЖК ще поискам да ми изпише магнезий, защото се започна с крампите на прасците.

Течение и аз имам съвсем леко, бяло, без мирис, обаче придружено със сърбеж. Ходих да ме гледа лекарката, каза, че според нея не е инфекция и сърбежът може да е от перилния препарат или от бръсненето, но за всеки случай пуснахме микробиология и сега чакам резултати. Междувременно по съвет на лекарката си правя промивки с отвара от лайка и съвсем малко сода (за алкализиране на средата, каза, че понякога сърбежите идват от "по-кисела" среда) и сякаш намаляха нещата, но ще видим като излязат резултатите.

Относно спането, аз по принцип си спя на една страна, та засега нямам проблем. С предната бременност си спомням, че накрая използвах ММ за възглавница Laughing - хем безплатна, хем топли (последното сега обаче ще е минус в жегите Laughing).

# 676
  • Варна
Maria_I ти да не си при Др.Желязкова,имам абсолютно същия проблем(ако мога така да го нарека) със сърбежа и точно същите неща ми каза,ме според нея няма нищо и да си правя промивки с лайка и сода  Grinning

# 677
Момичета, много съжалявам за глупавия въпрос, но живот и здраве за първи път ще ставам мама и не знам. Избирам си количка от интернет, защото от БГ ще ми я донесат, но нещо не мога да разбера каква е разликата между колички 2в1 и 3в1? Какво съдържа 2в1 модела и какво 3в1?
Вие коя бихте предпочели?
Пак се извинявам за глупавия въпрос Blush

# 678
  • Sofia, Bulgaria
при 2в1 има количка и кош за кола например,
а при 3 в 1 има зимен, летен кош и кошница за кола

пример за 3 в 1:

# 679
По скоро 2в1 са зимен и летен кош, което ще рече, кош за бебе и кош за по-голямо бебе, след 6м като започнеш да го слагаш да сяда ще смениш коша, а 3в1 е и с кош за кола  Wink

# 680
  • София !
По скоро 2в1 са зимен и летен кош, което ще рече, кош за бебе и кош за по-голямо бебе, след 6м като започнеш да го слагаш да сяда ще смениш коша, а 3в1 е и с кош за кола  Wink

Точно това щях да напиша.
То като четеш описанието и си пише какво точно съдържа комплекта  Peace

# 681
Да, пише го на описанието. Но точно тази, която си харесах май няма летен кош и това ме обърка. Пише, че е с кош за новородено и аз не знаех, кое е по-добре.
Благодаря ви  bouquet

# 682
Момичета не се впрягайте толкова на мен ншкой не ми казна резултатите от изследванията и така е по-добре май. Имам въпрос пъпа ви излезели навън вече ? 

# 683
Момичета не се впрягайте толкова на мен ншкой не ми казна резултатите от изследванията и така е по-добре май. Имам въпрос пъпа ви излезели навън вече ? 
Ако не се впрягах, нямаше да съм бременна. Доверие всекиму, ама проверка по два пъти.

# 684
  • Варна
Maria_I ти да не си при Др.Желязкова,имам абсолютно същия проблем(ако мога така да го нарека) със сърбежа и точно същите неща ми каза,ме според нея няма нищо и да си правя промивки с лайка и сода  Grinning

Да, при Желязкова съм, може пък да се засечем някой път. Все пак пуснахме микробиология за по-сигурно. Дано да няма нищо и да е някаква чувствителност, като цяло напоследък ми е станала по-чувствителна кожата, последния път като ходих да се боядисвам щях да умра от сърбеж по главата, хем с безамонячна боя ме боядисваха, а никога преди не съм имала такива проблеми...

Моят пъп не стърчи напред, но и не очаквам да стърчи, с предната бременност си стоеше все така хлътнал.

tommi, според мен 2в1 е с летен кош и кош за новородено. От количка без летен кош няма смисъл - кошът за новородено се ползва само 3-4 месеца, макс. 6. Това със столчето за кола е удобно, ако караш кола, защото сгъваш само рамката в багажника, кошчето в колата и после прикрепяш кошчето към рамката. Но имай предвид, че и въпросното малко кошче за кола също се ползва много малко време (6-7 месеца макс.), а обикновено в количките с опция за такова кошче излиза по-скъпо, отколкото да си го купиш отделно...
Аз като избирах количка при първата бременност (която ще ползвам и сега) държах летният кош да има легнало положение и да е с големи гуми, защото във Варна са ужасни улиците и е просто кошмар придвижването с количка с малки гуми.

# 685
Момичета,
по темата с крампите, на мен започна да ми изтръпва прасец нощем и лекарят ми препоръча магнезиево олио- взех си го под формата на спрей, тъй като ми изглежда по-удобно и вечер си мажа само прасците преди лягане, макар че четох че може и корема... Опитах да мажа й ММ, тъй като уж успокоявало и подобрявало съня, а той все спи леко, но той получава страшен сърбеж от него- и лекар не може да му го обясни от къде идва- нали е само чист магнезий с вода.

Иначе витамините и аз ги спрях за момента- последно пих комбиниран с фолиева вместо само фолиева, но реших че не трябва да прекалявам- все пак природата си знае работата, а за останалото вече медицината е толква напреднала, че и базовите изследвания ще покажат дали имам по-специфични нужди.

Последно да се изкажа по темата с течението- и при мен го има, но е малко странно- напълно течно и прозрачно, все едно съм се напишкала... newsm78 . Ако някой знае това нормално ли е, да сподели, а аз ще питам и на следвашия преглед след седмица.

# 686
То да бяха само във Варна зле улиците.... ела в София да ги видиш. Да не говоря, че по тротоара почти не се ходи от спрели коли на него.

# 687
Mrs. Bo, аз от месец имам същото воднисто течение. Има дни в, които го няма, но и дни в които е толкова силно, че сменям бельо 3-4 пъти на ден.
2 пъти ходих до спешното, от страх да не ми изтича околоплодната течност, Слава Богу се оказа просто засилено течение. Но ти пак кажи на АГ' то си.

А за пъпа да кажа и моя май започна да се показва:)

Благодаря за отговорите за количките, вече ми стана ясно Simple Smile

# 688
Пъпа ми щръкна отдавна, много ме дразни!

За количките - има колички с един кош, който се преобразува от зимен в летен. Примерно като е в пълно легнало положение е за новородени, а по изправените ги броят за по-големи. Аз бих взела 3в1, особено ако и кошницата ми допада. Някои колички са хубави, но с обикновена неудобна кошница.

# 689
Момичета, много е тихичко в нашата групичка Peace Аз да почна с моите глупави глупости Joy За мен е трето бебоче и с предишните две нямах кърма( за какво ги нося тея големи ц.....и,само ми тежат на гърба Simple Smile ).Та гледах в един турски сериал на родилката и правеха някъкъв ушав да и тръгне кърмата.Вие знаете ли някакви магии по тоя въпрос newsm78

Общи условия

Активация на акаунт