Как да мотивирам мъжа ми да се вземе в ръце

• 28 482
  • 367
  •   1
Отговори
# 45
Разделното хранене убива бактериите в стомаха, щот дълго време определени бактерии са не активни. Еволюционно дори няма никаква логига, природата ни е напрапвила да можем да консумираме разнообразна храна постоянно, за да си набавим нужните елементи.. не днеска ще ядеш месо, в петък ядки. Лично имам приятелка, дето си скапа мн жестоко стомаха с разделно хранене.

Не съм съгласен - всеки ден ям абсолютно всички хранителни групи. Разделно е от хранене на хранене. Твоята приятелка нещо е объркала Simple Smile

# 46
Много интересна тема влизам да ви чета, не за начините на правилно хранене, те са ми ясни, за мотивацията искам да чета. Rolling Eyes

# 47
Много интересна тема влизам да ви чета, не за начините на правилно хранене, те са ми ясни, за мотивацията искам да чета. Rolling Eyes

За започването се мотивирах от един пост (в по-предходното ми мнение). Сега поддържам огъня във фейса - няколко хиляди се поддържаме взаимно Simple Smile Иначе сам човек е обречен почти сигурно на провал. Освен ако не е железен Simple Smile

# 48
Скрит текст:
@ Elora

При такаво съотношение няма да ти се получи, въглехидратите се държат на 0,5 гр на кг Wink
При мен това е равно на 45 въглехидрата, т.е 90 кг съм, ако изпия едно лате и добавя 15 въглехидрата са напълно достатъчни за да излезна от кетоза. Кетоза = използване на складираните мазнини за енергия.
Проблема на това хранене е че въглехидратите трябва са прецизни, щото трудно се влиза в кетоза (докато се изгорят захарите в мускулите и черният дроб) и много трудно се влиза. Сладката работа е че тази "диета", няма намаляващ или йо-йо ефект, а колкото повече се стои в кетоза, толкова по-ефективно работи. Клетките се учат да използват мазнините като главен източник на енергия. Също и се произвеждат ензими за разграждане на мазнини и "складовете" с мазнини са много по-достъпни за организма. Извън кетоза клетките използват въглехидрати и правят ензими които да разграждат въглехидрати, а не мазнини.. т.е мазнините по тялото са заключени на склад. Всичко в 2-та линка е обяснено, има и мн информация в ютуб Wink

Разделното хранене убива бактериите в стомаха, щот дълго време определени бактерии са не активни. Еволюционно дори няма никаква логига, природата ни е напрапвила да можем да консумираме разнообразна храна постоянно, за да си набавим нужните елементи.. не днеска ще ядеш месо, в петък ядки, имало е дълги периоди в които няма храна. Лично имам приятелка, дето си скапа мн жестоко стомаха с разделно хранене.

Всеки който пробва LCHF не може даа повярва какво се случва с организма му, много хормони се нормализират тъй като хормоните са направени от мазнини.. за това и толкова момичета с пиер дюкан са си скапавали цикъла и хормоните Wink Хаха звуча като диетолог.. просто съм чел доста научни трудове, щото исках да имам плочки, а за ендоморфите тва е убийствено трудно.. и да имам плочки Simple Smile

Тео е прав. Просто трябва да се включи всичко, но разделно. Всъщност при всеки човек действа различно. Преди доста години бях на разделно година. Отслабнах, но малко. Нещата се стопираха след шестия месец. Продължих, но нищо не се случи. Не мисля да се лишавам от въглехидрати. Те са нужни, просто мисля да ги намаля. В последно време се излагам като кифла  Embarassed Оправдание - Великден  Mr. Green

# 49
За какво са нужни въглехидратите? И какви въглехидрати са яли предците ни? Hunter-gatherer етапа е продължил 190 хил.год за хомо-сапиенс и едва от 10 хил год има фермерство. Единствените въглехидрати които са яли са били от плодове и ядки преди фермерството.

Друга тема е че ако някой е от късметлиите дето не им скача захарта от въглехидрати и са слаби, тъпчейки са с пици и бургери... със сигурност е по-вкусната храна и мозъка е пристрастен към нея.. В чийт дайовете мога да изям и 7000 кал Simple Smile но тва ми е 1 път в месеца, в другите дни - месо, риба, яйца, извара, кашкавал, сирена, малко салата и захар в кафето.. скучна храна, но се свиква... резултатите са обаче извратени.. това с 8-10ч спорт седмично, комбинирано лостове, фитнес и колело.

# 50
Е как да не са нужни въглехидратите, като са основен източник на енергия за организма?

# 51
  • Countryside
Подаграта не е наследствена, но пък изцяло зависи от начина на хранене.. Peace
Позволи ми да не се съглася! Наследствена е и още как! Предимно мъже боледуват и болеста се отключва на доста ранна възраст 30-40г. Жени могат да се разболеят след менопаузата, заради женските хормони не се разболяват преди това дори ако имат роднини с подагра.

Относно темата: може да пълнее от стрес, да не се усеща и да си хапва предимно боклучави храни с празни калории. За диабет и ИР нямам познания, но да си пусне изследвания на жлъчката и черен дроб, може да изскочи нещо. А относно мотивацията за диета, чувала съм че с акупунктура се смъкват доста килца, само че иглите се слагат на ушите и седят доста време. Но подтискат апетита, и ако няма други проблеми може да отслабне по този начин.

# 52
А защо тогава най голям прогрес има последните 10 хил.години?

# 53
Мотивацията трябва да е огледалото ти вкъщи, всичко което правиш, трябва да го правиш за себе си, а не да викаш неволята  Peace

# 54
Мотивацията трябва да е огледалото ти вкъщи, всичко което правиш, трябва да го правиш за себе си, а не да викаш неволята  Peace
Моята мотивация беше точно суетата. Подейства. Здравословни проблеми нямах, но не съм била и с наднормено тегло, според стандартите.

# 55
Скрит текст:
То е ясно, че насила няма как да накараш когото и да било.
Въпросът е, че явно не става с благите думи и подсещания.

Добре де, има здравни центрове, в които правят доста презицни измервания на теглото - колко кг тежиш, колко мазнини имаш, колко мускули и вода. И каква е нормата.
А после - какви болести се развиват от 10 кг мазнина над нормата, пр..
Омазняване и затлъстяване на вътрешните органи, плаки и тн.
Достатъчно неща има, които могат да ти изкарат акъла ако проумееш опасността.

Ще ми е полезно ако споделиш кои са тези центрове.

http://hillclinic.com/visokotehnologichen-ured-za-izmervane-na-t … -muskulnata-masa/
Примерно.

Сиренце, не съм съгласна.
Подаграта е следствие от това, което ядеш и прекаляването с месо.
Пурините са основен виновник за отделяне на пикочна киселина в кръвта, която е причинител на подаграта. А най-много пурини има в месото и морските дарове.
С генетика се оправдава напълняването и оттам набеждават подаграта. Wink

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 17:28 от EXQUISITE

# 56
Скрит текст:
Скрит текст:
То е ясно, че насила няма как да накараш когото и да било.
Въпросът е, че явно не става с благите думи и подсещания.

Добре де, има здравни центрове, в които правят доста презицни измервания на теглото - колко кг тежиш, колко мазнини имаш, колко мускули и вода. И каква е нормата.
А после - какви болести се развиват от 10 кг мазнина над нормата, пр..
Омазняване и затлъстяване на вътрешните органи, плаки и тн.
Достатъчно неща има, които могат да ти изкарат акъла ако проумееш опасността.

Ще ми е полезно ако споделиш кои са тези центрове.

http://hillclinic.com/visokotehnologichen-ured-za-izmervane-na-t … -muskulnata-masa/
Примерно.

Сиренце, не съм съгласна.
Подаграта е следствие от това, което ядеш и прекаляването с месо.
Пурините са основен виновник за отделяне на пикочна киселина в кръвта, която е причинител на подаграта. А най-много пурини има в месото и морските дарове.
С генетика се оправдава напълняването и оттам набеждават подаграта. Wink

Потвърждавам. Преди години консумирах повече месо и при изследванията се установи огромно количество пикочна киселина. Имах болки в коленете вече. Намалих го много. Болките изчезнаха.

# 57
Е как да не са нужни въглехидратите, като са основен източник на енергия за организма?

Според кой? Ако имаш предвид според макдоналдс, ФДА и фармацевтичните кампании -да и резултата е че хората никога не са били толкова болни и затлъстяли както  сега. Един реторичен въпрос, мислиш ли че фармацефтичните компании, които правят трилиони от болните хора ти мислят доброто? Едва ли. Тогава мислиш ли че ще ти кажат с какво да се храниш, за да бъдеш здрав? По-скоро трябва да направиш обратното на това което ти казват, най-разпространената мантра в света е че мазините са вредни... дербищата на тая лъжа са толкова назад че дори не могат да се проследят, а всякакви изследвания са нагласени.

Организма използва най-ефикасно за енергия мазнини, прочети линковете които пуснах и ще разбереш защо. Ако не ти се чете, пробвай 0,5 гр въглехидрати дневно на кг за 2 седмици и после пак ще си говорим. Докато тялото ти започне да използва мазнини за енергия ще имаш адаптационен период в който ще те цепи глава, болки в сърце и т.н.. но в момента в който клетките ти започнат да използват мазнините като гориво, ще почнеш да изгаряш собствените си мазнини, а не да стоят на склад, докато се тъпчеш с въглехидрати. Ролята на въглехидрата е малко бърза енергия за мозъка като изядеш някой плод.. природата не ни е направиал да се тъпчим с пасти, пици, спагети, ориз, картофи, хляб... дори да не споменавам че в хляба глютеновото сърдаржание сега е 50%, преди 50г е било 5%... Имах себероя и ми изчезна напълно след спирането на хляб, забавни неща.

# 58

JonSnow,

по принцип има логика в "диетата" ти, но при условия, че мазнините са в повече от растителен произход. Peace

# 59
За растителни мазнини лично аз ги смесвам 50 / 50, на мен растителнтите дори са ми по-приятни да ги приемам (авокадо, ядки,зехтин и т.н), но те действат като синтетичен естроген (фитоестрогени) и могат да бъдат опасни, за жените дори са по-опасни.. затова лично си ги държа наполовина.

Не съм го измслил аз, мен ме въведоха в това хранене и от тогава се родих Wink иформацията е прекалено дълга, но в преведената статия е обяснена детайлно защо това работи процес по процес.

Общи условия

Активация на акаунт