Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 409
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Скрит текст:
В този форум So Lucky* е най-компетентната, с най много жилища и забележете тя ги дава под наем. Ние останалите сме с панелките и с едно жилище за цял живот. Като всички сме теглили кредити, за да се мъчим цял живот да ги изплащаме.  hahaha
kappeli , благодаря за изчерпателната информация, купихме тухлен  в Гео Милев и не е ателие, но всяко знание за мен е полезно bouquet
Много ти е неуместна иронията.
Само може да служи за пример Лъки. bouquet
Благодаря ти Хепи. Hug Hug Hug
Изобщо нямам намерение да удостоявам госпожата с повече внимание.

За лоджиите, не знам точно защо, но ги имат за +, явно има преимущество терасата ти да е така направена. Rolling Eyes

# 451
От влизане на измененията на закона в сила.
Или е от датата на обнародване в Държавен вестник, или в самия закон има определена дата.

# 452
Момичета, моля ви не се карайте заради мен.  Peace
ММ се върна да го погледне пак въпросното ателие, но вече явно го е гледал с "други очи", защото каза, че май не е толкова хубав апартамент. Аз все още смятам, че е точно това което търсим, на добри пари. В крайна сметка решихме да разгледаме още месец/месец и половина и ако още се продава и нищо друго не сме си харесали, значи си е за нас. Ще ни бъде втори имот и най-вероятно ще го пуснем под наем (та едва ли ще ми вземат децата  Laughing)
Какви кусури му намери? На мен ми се строи ОК, на обява. Rolling Eyes

# 453
Нали знаеш, че който търси (особено кусури) намира, ми терасата била тясна, банята била много голяма и издължена, сторило му се, че само отдолу имало хора и другите апартаменти били празни... затова си дадохме срок ако нищо друго не си харесаме и двамата, и това още се продава, ще го вземем.

# 454
Скрит текст:
Нали знаеш, че който търси (особено кусури) намира, ми терасата била тясна, банята била много голяма и издължена, сторило му се, че само отдолу имало хора и другите апартаменти били празни... затова си дадохме срок ако нищо друго не си харесаме и двамата, и това още се продава, ще го вземем.
За терасата, по добре да е малка, използваемата квадратура да е повече. Това, че няма хора да ти кажа е по добре, ако е населено ще тропат, и ще вдигат шум.
Пазарете се за цената, ако продавача е мек, натиснете го. Peace

# 455
Мерси за съветите, Лъки  bouquet, много си ми полезна, аз не съм се отказала още, времето ще покаже какво ще се случи.

# 456
Оставам тук да чета  Grinning Ще сте ми полезни  Grinning

# 457
  • България-Швейцария
На баните проблемът обикновено им е обратен - тесни са и със странно разположение на отходните води (дори в нормално жилище), да се чуди човек как да разположи душ кабина, тоалетна, мивка, шкафове... Моята едната в апартамента ми е под 2х2, в ателие(нце)то със сигурност е доста по-малка, с добро планиране обаче успях да наместя всичко, вкл. има място и изводи за малка пералня от този тип.
Сега, вратата при отваряне минава буквално на сантиметър от тоалетната чиния, но пък ако го погледна от друг ъгъл така следя дали не се усуква или сляга сградата нещо Wink
В дълга и тънка чудеса бих направила, пари да има само и работа, за да ги изкарам Laughing
Успешно развитие на нещата, каквото и да решите.

# 458
Ателието е хубаво, банята е завършена. Добра инвестиция е, ако са налични средствата, аз не бих го мислила много дълго. Хората ще взимат кредит, нека поразгледат още малко, може и нещо друго да харесат.

# 459
  • България-Швейцария
Аз искам да взема доста голям кредит за довършителни (отива към 6-цифрената сума, ще гледам да ми свърши работа за няколко жилища) и затова оглеждам всичко отвсякъде.
Всичко коментирано от порядъка на 20 х. лева за цялостно завършване на жилище ми е в сферата на мечтите, само качествена дограма и вентилационно-климатична система на основното ми жилище би глътнала толкова и отгоре, обзавеждането за под наем примерно изобщо не го мисля.
Ако взема да ударя някой джакпот ще е лесно Wink

# 460
Докато сте на тема тераси да попитам, защото ми е важно.
От коя година терасите вече се включват като квадратура в нотариалния акт на апартамента?
Вярно ли е , че при старото строителство-панел, ЕПК, ПК, тухла независимо какво  в квадратурата на жилището не се включва терасата?
Ако е така , откога е това положение. Знам , че сега се включва, но преди май не е било така. Има големи тераси на стари апартаменти, аз без тераса не мога . Въпросът ми е за едно малко жилище , сградата е от старите и не знам влиза ли терасата или не в квадратурата по нотариален акт.

# 461
Мисля, че и на панелките, терасата е включена в квадратурата.

# 462
Мисля, че и на панелките, терасата е включена в квадратурата.
Така е, на всички видове строителство е включена и терасата в квадратурата сега. Но преди не е било така и затова питам от коя година е промяната и се включват.

# 463
На старото строителство са включени терасите, на новото + общи части.

# 464
...затова питам от коя година е промяната и се включват.
От август 1991 г. е промяната.
Преди това в квадратурата е влизала само част от тях (30-40%), а при по-стари сгради въобще не са добавяни.

Общи условия

Активация на акаунт