Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 250
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Ако в карето на север от Дондуков, та чак до Сточна гара има такъв участък, в който отстоянието между блоковете да е 40-50м, аз Хасан ще се кажа.
Бас държа, че на всички първи етажи във въпросния район дори и в ясен слънчев летен ден не може да се чете без включена лампа. Като се има предвид височината на сградите там и плътността на застрояването.

За добавката "престиж" съм напълно съгласен, само че и във въпросния район има такава добавка, щото видиш ли, било център. Тя е по-ниска от добавката престиж на Оборище, защото и качеството е друго. Не вярвам някой да се съгласи, че районът Оборище, "В. Търново", Марин Дринов, Сан Стефано, е със същото качество като районът Веслец, Бачо Киро, Цар Симеон, Дунав и Искър. Ми съвсем различно качество са. И все пак, дори и това различно качество на локацията не може да обоснове чак пък тройна разлика в цената.
Колкото до това, че е все гадно ново строителство, все с гадни нови тухли, па били те и Поротерм - е това си е баш така. Ако пък е и първи етаж, направо става "мани бегай" Joy Joy

Иначе за паркета и гранитогреса си е така.

С тея градушки какво говорите, аз все едно не живея в България. Никакви градушки не съм видял изобщо, и във Варна бях миналата седмица.

А че е добре да има гараж, това също е въпрос, по който две мнения не може да има Laughing Ами разбира се, че е добре. Прекрасно е даже. Стига да не ти е под апаратамента hahaha

# 586
Мецане, то хубаво че не си хванал градушките, ама ги имаше...

# 587
... Обаче, дето е тъмно и студено, това не може да се промени и ако ще 1000 снимки да ми постнат от френски прозорци, няма да ме накарат да повярвам, че на 1 етаж не е тъмно и студено, след като съм живял и знам. Все едно някой да ми постне снимки, с които да ме убеждава, че Земята е плоска. Хем тя си и изглежда плоска. Е да, ама аз знам, че е кръгла и никакви снимки или писаници в бг-мама няма да ме убедят, че е плоска. По някои неща наистина 2 мнения не може да има и едната от тези безспорни аксиоми е, че първи етаж е гаден, независимо дали е с френски прозорци или без, дали е над гаражи, мази или магазини. И е тъмен и студен. Точка на въпроса.

Shocked Това категорично мнение е щото си живял в апартамент с всички изложения и с всички възможни отстояния на съседни сгради ли? В сграда с ТЕЦ в центъра на София на първия етаж е топло.  Grinning

Не е лошо човек да си каже мнението, но чак точка по въпроса недей да слагаш Stop

За неканени гости винаги може да се гледа куче, за мен лично да мога да си изпия кафето на масата в тази градина си е рай Simple Smile, за друг не е разбира се, но обобщения не са нужни  Peace

# 588
Ахам, с всички изложения, четири стаи и кухня и всичките гледаха в различни посоки. Не казвам, че е било студено в стаите, защото имаше парно, а че подът беше студен. Пък отстоянията между блоковете в София всички ги знаем какви са, нацвъкани са общо взето един до друг, хеле пък там на Веслец и сие. В Люлин има огромни поляни и прилично отстояние, а аз съм живял на първи етаж в панелен квартал, където все пак разстоянията между блоковете са по-големи и в стаите не можеше да се чете книга без осветление включително и през лятото, а през зимата просто си стоиш на светната лампа по цял ден. И подът е студен.

Аз и в Космоса не съм ходил, ама знам, че Земята е кръгла и свети със синьо-зелена светлина /отразена/. И в Черно море под 200м дълбочина не съм се гмуркал, ама знам, че там водата е наситена със сероводород и живот под тази дълбочина няма. Даже май в последните години се е качило до 100м и по-малко и живот в Черно море на дълбочина, по-голяма от тази просто няма. И на първите етажи също няма, то живот ли е, все на изкуствено осветление Joy

# 589
И аз започнах да се изнервям на моята брокерка, на няколко пъти я хващам,  че когато нещо не знае си измисля. Например веднъж ми обясняваше един апартамент за разширена гарсониера и при въпрос колко квадрата е тя ми казва 50, а нейна колежка с намеси и каза, че е 40квм неразширена гарсонира, а аз бях ходила в такъв на оглед и знаех, че ме лъжи. Онзи ден ходихме на оглед с нейна колежка да ми показва по-нов панел, при въпрос от коя година е ми отговори 90та, а колежката и вика 85та е, в този квартал няма по нови от този, а аз живея в квартала и го знам това. Въпросът ми е да се отказвам ли от нея или всички така правят. Както вече се спомена, ние се оказваме по компетентни от тях. Притеснявам се да не ме излъже за нещо важно, с което аз не съм запозната.
Относно етажите винаги съм си мислела, че всички искат на ниските етажи, сега в темата прочетох странни за мен мнения  Joy. Аз пък съм казала по високо от 4ет да не ни показват. И първи включихме заради ММ, той иска. Онзи ден ходихме на оглед и ни заведоха на 5ет, не можах да изляза на терасата от страх  hahaha, апартамента много ни хареса и мястото, но етажа ме гипсира и след нас дошли други и го купили.

Както вече спомена вече е късно за този апартамент, но за следващия да спомена и от моят опит.
Преди за купим настоящият апартамент винаги съм живял на 1-ви и 3-ти етажи, но след като се преместихме в сегашния, който е на 8-ми известно време не излизах на терасата. Сега не искам да си представя на живея на нисък етаж /1-4/, така с всичко се всичка, а гледката която имам от високо не мога да си я набавя от ниския етаж.

# 590
  • София

Сега не искам да си представя на живея на нисък етаж /1-4/, така с всичко се всичка, а гледката която имам от високо не мога да си я набавя от ниския етаж.

Qu'est-ce que ca veut dire???
Кво значи това newsm78

# 591
с всичко се СВИКВА..

# 592

Сега не искам да си представя на живея на нисък етаж /1-4/, така с всичко се всичка, а гледката която имам от високо не мога да си я набавя от ниския етаж.

Qu'est-ce que ca veut dire???
Кво значи това newsm78

On peut se habituer à quoi que ce soit, dit-elle. C'est clair Simple Smile

Еt félicitations aux nouveaux appartements!

# 593
Ми да, с всичко се свиква, както с високо, така и с ниско, ама защо трябва да свиквам с нещо, ако не ми се налага и не ми харесва?!

# 594
Ако в карето на север от Дондуков, та чак до Сточна гара има такъв участък, в който отстоянието между блоковете да е 40-50м, аз Хасан ще се кажа.
Как ще се обрежеш? При лекар с упойка или при ходжа? Joy
Виждал ли си градската среда в западните градове - относително тесни фасади и всичко залепено калкан до калкан. Гледаш от улицата и не виждаш грам зеленика или пространство. Обаче ако погледнеш от въздуха ще видиш, че зад всяка сграда има двор, а до него е залепен дворът на сградите от следващата успоредна улица. И така между двете сгради има 20, 30 40 метра свободно и светло пространство. Ми същата е работата и на много места в София - вървиш по улицата и виждаш само залепени калкан до калкан сгради, обаче отвъд сградите има дворове, паркинги и т.н.  Е, и при мен например е така - два залепени един за друг двора, разделени с дувар от 2 метра (по-нисък е от прозорците на първия етаж с поне 1,5 метра Grinning Сега с метър не съм мерила, може да не са 50, ама към 40 някъде според мен има между двата блока и нищо не спира слънцето да свети. Не разбирам защо ме смяташ за идиотка, която ще вземе тъмно и усойно жилище без да и е нужно???

Бас държа, че на всички първи етажи във въпросния район дори и в ясен слънчев летен ден не може да се чете без включена лампа. Като се има предвид височината на сградите там и плътността на застрояването.
Жалко, че държа на анонимността си, иначе щеше да загубиш баса.

За добавката "престиж" съм напълно съгласен, само че и във въпросния район има такава добавка, щото видиш ли, било център. Тя е по-ниска от добавката престиж на Оборище, защото и качеството е друго. Не вярвам някой да се съгласи, че районът Оборище, "В. Търново", Марин Дринов, Сан Стефано, е със същото качество като районът Веслец, Бачо Киро, Цар Симеон, Дунав и Искър. Ми съвсем различно качество са. И все пак, дори и това различно качество на локацията не може да обоснове чак пък тройна разлика в цената.
Обективното качество е еднакво - разстояния до големи улици, транспорт, болници, училища, магазини, както и пейзажът. Няма разлика в качеството, разликата е единствено в престижа. Даже споменатият от теб регион има недостатъци - би ли отишъл да паркираш около магазина за корк на "Оборище"? На скоро се опитвахме с половинката и за 30 минути не успяхме. Накрая поспряхме за малко на включен двигател на едно инвалидно място докато натоварим. Иначе бих предпочела да съм около парка "Заимов", но подходящо предлагане там няма ( в смисъл на качество по моите критерии), а само високи цени. И затова, живеейки десетилетия в този район и знаейки добре какво и как е там, съм си направила сметката, че това което намерих ми покрива над 80% от критериите за дом. Ако не беше така нямаше да го вземам. А да чакам нещо, което ще ги покрие на 100% не ми изглежда реалистично.
Между другото да взема нещо в Младостите или около булевард "България" никога не ми е било опция и не ми е и хрумвало даже.

Колкото до това, че е все гадно ново строителство, все с гадни нови тухли, па били те и Поротерм - е това си е баш така. Ако пък е и първи етаж, направо става "мани бегай" Joy Joy

А че е добре да има гараж, това също е въпрос, по който две мнения не може да има Laughing Ами разбира се, че е добре. Прекрасно е даже. Стига да не ти е под апартамента hahaha
Точно пък ако твоят гараж е под твоя апартамент би било супер, защото евентуално никой няма да ти шуми докато спиш (ако приемем лоша изолация). А ако все пак ти шуми ще знаеш, че ти крадат колата Joy

# 595
Ми да, с всичко се свиква, както с високо, така и с ниско, ама защо трябва да свиквам с нещо, ако не ми се налага и не ми харесва?!

Аз поне (понеже моята особа не дава мира на Мецан) си имам съвсем практични съображения. В момента живея на високо, имам изглед към Витоша, виждам и кубетата на "Александър Невски", на юг от "Дондуков" съм и т.н. И затова сега си живея там. Обаче си купихме апартамент за старини, а като минем 60-така гледката ще ми е по-маловажна от лесния достъп по стълбите до апартамента, защото съм видяла 2 и 200 и знам, че не може да се разчита, че утре някоя криза няма да докара режим на тока, няма да се скараме с кооператорите и да спрем асансьора и кой знае какво. Точно затова си имахме много детайлен списък с параметри на жилището, което търсим. Но още не бяхме почнали да търсим, стана случайно и го взехме за 2 седмици, защото преценихме, че в достатъчна степен е ОК спрямо зададените наши критерии.

# 596

Аз поне (понеже моята особа не дава мира на Мецан) си имам съвсем практични съображения. В момента живея на високо, имам изглед към Витоша, виждам и кубетата на "Александър Невски", на юг от "Дондуков" съм и т.н. И затова сега си живея там. Обаче си купихме апартамент за старини, а като минем 60-така гледката ще ми е по-маловажна от лесния достъп по стълбите до апартамента, защото съм видяла 2 и 200 и знам, че не може да се разчита, че утре някоя криза няма да докара режим на тока, няма да се скараме с кооператорите и да спрем асансьора и кой знае какво. Точно затова си имахме много детайлен списък с параметри на жилището, което търсим. Но още не бяхме почнали да търсим, стана случайно и го взехме за 2 седмици, защото преценихме, че в достатъчна степен е ОК спрямо зададените наши критерии.
Да, поради горепосочената причина баща ми ми избра жилище на първи жилищен над магазини. Беше наложително той да направи избора, аз не живеех в града тогава. Обсъдили с майка ми, че ще е на 3-ти, 4-ти етаж, но то като отишъл - били заети. И той точно заради лесния достъп до стълби решил така. Аз съм съгласна и на 5-ти и на 6-ти. Но здраве да е. На харизан кон зъбите...

# 597
Между другото да взема нещо в Младостите или около булевард "България" никога не ми е било опция и не ми е и хрумвало даже.

Абе Младост е много по-хубаво от Веслец и Бачо Киро, ама аз не живея в Младост за съжаление. И аз мислех, че е на майна си райна и че е панелен квартал от сорта на Люлин, но сега, тъй като детето ходи там на градина, всеки ден по два пъти съм в Младост 1 да го водя и да го вземам, и включително доста пъти и съм го правил и с метрото, когато ми пребоядисваха колата от градушката например - тогава цял месец я държаха в сервиза и ходих и го вземах с градския транспорт. Сутрин, ако ми остане време, пиех кафе там и т.н. Та се оказа, че е чудно. Много приветливи сгради, доста нови, но и панелите изглеждат в много добър вид, нищо общо нямат с тези в Люлин, където наистина изглежда като гето. Самите хора, които ходят из квартала - в Младост, по улиците, магазините, пазара, нямат нищо общо в сравнение с тези в Люлин. Блоковете са на достатъчно голямо разстояние и сигурно и на първите етажи не е тъмно. Има много удобно метро, всякакви магазини, банки, аптеки, МОЛ-а на Цариградско е на 5 мин с кола, абе супер изглежда кварталът. Там ми е градината, там са училищата Шилер, там е Американския колеж, има Хиполенд, има Хит, има какво ли не. Има изглед към Витоша.
Наистина с парко-местата и там е трудно, но въпреки страшния зор все пак винаги намирам къде да спра пред или около градината. Абе сто пъти по-хубаво е от Веслец и тям подобните. И нямам лично пристрастие да го кажа, защото нито живея там, нито живея близо до там, нито имам изглед да си купя там, тъй като цените са над възможностите ми и освен това няма цял живот да се местя. За съжаление пътуваме с детето по 25 км всеки ден до и обратно градината.

Та ако имах сега свободни кинти, в Младост веднага бих си взел, а около СМГ-то - не. СМГ хич не ми е приоритет за училище, щото въпреки това, което се насажда в този форум колко била важна математиката, аз в живота виждам съвсем друго. Много по-успели са възпитаниците на езиковите гимназии например. И никога в живота не ми се е наложило да реша квадратно уравнение дори, а камо ли пък диференциално или интеграл. Една стинка не съм изкарал с математика и макар че работя с цифри и с финанси, това не е математика - трябват ми само четирите аритметични действия в работата. Не ми трябват логаритми, тригонометрия, дори функции не ми трябват - и да използвам такива, те са линейни от най-простия вид.

Така че АК е много по-добър избор за училище от СМГ, а то също е в Младост. И повечето офиси на големи фирми вече са или в Бизнес-парка, или по Околовръстното, или по Цариградското, я какви сгради за чудо и приказ вдигнаха на Цариградско около Метро. Почти никой вече не остана да държи офис в центъра, хем е скъпо, хем няма парко-места, хем сградите са стари с кофти разпределения. Често ходим на едни занятия точно в него район и има една малка градинчица, в която чакаме с детето да ни дойде часа, ами пълна е с кучешки изпражнения и се задушаваме от непрестанната върволица минаващи коли, докато чакаме.

Та вкусове разни.

# 598
  • In the shadows of my mind
Някой да знае с какво забавяне в момента се движи Агенцията по вписвания?

# 599
Ето, и ти си имаш свои вкусове. Различни са от моите, но аз не те преследвам непрекъснато да те убеждавам, че си идиот, понеже харесваш Младост, а не каквото аз харесвам. Бих се радвала и ти да поспреш с агресията си. Тя няма да ми накриви шапката, но е досадна за околните, най-малкото защото нищо ново не може да се каже по въпроса. Още повече, че никога не съм давала повод да ме упрекваш в хвалба, че съм хванала Господа за каквото и да е.

Не те разубеждавам и относно харесването на АК и нехаресването на СМГ - всичко си зависи от детето. Само бих те посъветвала да не се палиш толкова и да не си въобразяваш, че в момента всичко ти е ясно и нищо няма да се промени през следващите 10 години. Все пак от там, за където си тръгнал ти, аз вече се връщам и знам какво е. Някога и ние мислехме да пращаме детето в АК и почти си бяхме купили жилище на удобно за целта място. Сега сме много щастливи, че не се получи с жилището, да не говорим за АК Grinning А и намесата на спор за училища е спам в тази тема.

П.П. Тази "Веслец" от къде я измисли? Или е някакъв опит за налучкване? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт