Лидл 84 Няма отърване от стикита

• 123 070
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Аз не купих оризоварка, не защото ядем много ориз, а защото когато искам да сготвя ориз, исках да бъде перфектен - пухкав и разигран. Яла съм такъв в ресторанти, но не мога да го приготвя.  Tired

Някой с мнение за фотоепилатора? Знам, че не е пускан преди, по-скоро питам запознатите като параметри как им се вижда и дали би бил ефикасен?

# 346
  • София
Сега се връщам от Лидл. Зад касите са сложили плакати за 30.05 - френска седмица, дамски и мъжки бански и детски комплектчета.

# 347
И аз сега се върнах от там, но съвсем забравих да погледна плакатите... Какви детски комплектчета имаш предвид и помниш ли размери?
Мерлински, би бил много ефикасен, ако си с бяла кожа и тъмни косми. Лошото е, че ще трябва да ги бръснеш и в никакъв случай да ги скубеш, за да има ефект, което не ми се струва много удачно за крака, особено лятото. И доколкото разбрах, има уреди със сменяеми лампи и такива, на които не се сменят. В този случай май трябва нов уред. Не знам Лидълският какъв е. Но гледай и площта на фотоклетката. От нея зависи дали бързо ще се хабят импулсите или не.

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 19:13 от 6tastliva

# 348
  • София
Не ги загледах подробно, на плаката бяха деца 4 -5 год, с тениска и панталонче.
Ще се разбере, има време до тогава.

# 349
О, така е, но понеже ни върнаха парите за тениските и не можем да си купим от тях, а малката има голяма нужда.... Та, предвид топлото време навън щях да търся другаде. Но щом се очакват в Лидл даже с долна част, може и да поизчакам.

# 350
  • София
Изпрах с прах за цветно пране на 50 гр. една от тениските с къс ръкав /жълта със син надпис/ + сушилня. Резултат - синия надпис се е разтекъл и е оцветил жълтата тениска ужасно /като китайските боклуци/. Не очаквах, пише, че стават за сушилня. Може би не само заради номерацията изтеглят дрешките ?...

# 351
Аз цветно пране пера при 30-40 градуса максимум.Мисля, че 50 градуса е много.

# 352
Ние чисто бели неща нямаме и съответно не пускам бяло пране. По твоята логика значи да пера всичко на не повече от 40'. Абсурд.  Thinking
На децата почти винаги пускам 40', ако са леко замърсени и на 60', ако са с петна. Всекидневно им сменям дрехите, но успяват да ги намажат.  Grinning Явно досега все сме попадали на качествени дрехи. Дори и Лидълските са издържали 60'градусовия тест.
А пък чаршафи, кърпи, хавлии пера само на 60' като също нямаме чисто бели.

Без да споря, искам да кажа, че нашият душ-панел е с температурен терморегулатор. Тоест настройваш на каква Т искаш да ти е водата. Ами 30' си е направо хладка. Въобще не знам какво може да се изпере в такава вода... newsm78 Редовно се къпя с 38'. Виж тази Т за носена, леко замърсена дреха ми се струва ОК.
Това е мое мнение, разбира се.  Grinning

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 01:10 от 6tastliva

# 353
 В началото и аз перях само на 60 и 90 и колко дрехи похабих Grinning
 Сега пера на 30 и 40 градуса . Чаршафи и памучно на 40 програма памук .
Инак останалите дрехи на 30 градуса . Дрехите се изпират добре и ухаят на чисто .
  От опит споделям - няма смисъл от високи температури .
А да в периода ми на лудо пране и дезинфекция се сдобих с АД . Сега рядко имам проблеми и по - често са от Ариел или някой друг уж скъп и хубав прах.

# 354
Аз на 90' не пера, но на 60' нямам поражения. А и все пак по-горе ставаше въпрос за детска дрешка  Wink. Няма как техните дрехи да са идеални след пране в почти студена вода. За мен 50' са си идеални за детско пране.

# 355
50 не е много за устойчиви цветове и материи . Извинявам се за спама .
 Нови дрехи със съмнение за цвят и материя е добре да изпереш първо на ръка . 

# 356
  • Варна
На дребния пера на 40гр и нямам никакъв проблем с изпирането на петна, но това много зависи и от праха. Иначе да си призная и на 90гр пера- хавлии, но дрехите ни на повече от 40 не смея особено цветно. А нали вече и праховете се разработват да перат на ниска Т. Като знам как съм похабявала дрехи със сушилнята докато и свикна, чак ме е страх от високи Т, а и не виждам смисал като се изпиран нещата. И аз да споделя като сме започнали Grinning
Утре ще пусна и нашите блузки да видя проблемна боя ли е този път. Имаме комплекта сива, синя и тюркоазена.
П.с. Не съм гледала, но на етикетите пише ли на каква Т да се перат?

# 357
  • оттам, откъдето започва България
 Peace Пише си, че на 40 градуса се перат. И аз купих точно от тези цветове, но още не съм ги прала.

# 358
Елито, да, праховете се разработват да перат на ниска Т, но за мен 40-50' са си идеални градуси. И аз над 60' не пера.
Но 30' са си студена вода. Сега се сетих, че и препоръчителната за къпане на бебе е 37', а тя е приятно топла, сама знаеш като изстине каква става.... Не знам, не мога да си представя да пера детско на 30' Понеже Frozen писа "30-40", не повече.....
Според мен нещо в сушилнята е проблема, не в градусите на пералнята.

# 359
Аз на скоро имах подобен спор (за температура на пране на чаршафи и кърпи) и специално погледнах, че на почти всички пише 30 градуса. Обикновено пера на 30-40 градуса, без значение бяло или цветно.

Общи условия

Активация на акаунт