Алкохол по обяд

• 13 622
  • 134
  •   1
Отговори
# 75
Да не търся точно поста, но доколкото си спомням, ставаше въпрос за 1-2 чаши вино с обяда и 50 мл. ракия + 2 чаши вино на вечеря...
Да де. Описаното е дневно бутилка и половина вино + 50 грама ракия. Според мен е много, и едно е да изпише чаша - две с вечерята, друго да го правиш два пъти, при това като знаеш, че после си на работа и ще шофираш. Като цяло те успива и размеква, дори да си изтрезнял после. И това е системно.

# 76
2 чаши, ама водни, не винени.

Може да ги пие във водни  Laughing hahaha А чаша вино определено не е 250 мл, толкова може да е самата чаша, ако е за червено може да е и 500 като обем, за да диша виното в нея, но кой ти налива по толкова... Ако е за компания на храната виното е 150 мл макс в чашата за вино, която обикновено е от 200, за бяло може даже да е от 150 самата чаша и виното ще е 100. Ако човек пие по една така чаша вино с обяда и по една или две с вечерята даже и половин литър няма да му се събере за деня и това си е ок иначе цяла Франция щяха да са само алкохолици. Авторката тук изобщо не говори за това, а и към виното върви и ракия уж 50 грама...

absurt По заведенията не съм виждала някой да се надпива с текила, пият се шотове, които са един шейкър сигурно с 30 грама концентрат в него и разни сокове, разлят в 10-20 чашки... И това кой го прави всеки ден?! Виж пак началния пост и да приемем на доверие тия 50 грама ракия, но другото отива на повече от две бутилки вино на ден, това е много за всеки ден и без ракията.

# 77
Бахтън, причината някой да пие чаша вино по време на хранене е същата като при хората, пиещи по няколко кафета на ден и палещи цигара-две с всяко. Същата е при хората, консумиращи кола с шоколад да речем, или ракия със салата, или чай с бисквити, или минерална вода с лимон - навик и удоволствие. Това не прави никой зависим от навика си Whistling

# 78
  • София

Да мяташ шотове (обикновено в тях почти няма алкохол), а и  литър концентрат да изпиеш веднъж в седмицата е по-безопасно, да. До другия петък или събота ще си чист като непил никога. Алкохолизъм се получава от постоянно присъствие на алкохол в кръвта, а за него се иска пиене всеки ден, най-добре по два-три пъти. Както се разказа за младите креативни хора – бири с обяда, уиски в 3 часа, след работа още нещо, с вечерята, след вечерята. Не говорим за по чаша вино с храната, прочети първия пост пак. Половин литър на обяд, литър на вечеря + ракия...като чета това не си представям гурме хранене, а свинщини някакви с воня на бъчва.
И сега разбирам къде се разминаваме така грубо с теб  Laughing Ако си представя и аз нещата като култура на хранене ги приемам, но не си ги представям така и не са и така написани. За кафето се съгласявам, вредно е по много, но разбирам защо се пие в работата, а не се пият бири.
Не е така- да изпиеш литър концентрат, означава, ако имаш късмет, да те спасят в Пирогов.
Ударът върху черния дроб оставя белег за цял живот.
Виж какво си написала ти и виж какво е написала авторката в поста си:
 докато обядва, да изпие количество вино от 150 мл до 500, уточнявам 100-200 мл в работен ден и около 300-500 в почивен
Вечерта, употребеното колечество да е около 500 мл вино и около 50 гр. ракия?

# 79
  • София

Да де. Описаното е дневно бутилка и половина вино + 50 грама ракия. Според мен е много, и едно е да изпише чаша - две с вечерята, друго да го правиш два пъти, при това като знаеш, че после си на работа и ще шофираш. Като цяло те успива и размеква, дори да си изтрезнял после. И това е системно.
Да, де, ама защо не обърнеш внимание на пояснението, че през работната седмица, на обяд човекът пие 100- 200 мл. вино и си полягва, а после кара?
А, вечерта пие 50 мл. ракия и 350- 500 вино?
Защо се преекспонират фактите и се закръглят числата в най- горната граница?
Ако целта е да се изкара човекът алкохолик, разбирам, но ако не е, просто данните се интерпретират некоректно.

# 80
Обръщам внимание. И именно затова казвам, че според мен не е съвсем нормално.
Изпий на обяд 2 чаши вино, поспи и после ми кажи колко си концентрирана.

# 81

Тези, които го защитават искам да попитам, дали ще толерират такъв служител?

# 82

Не е така- да изпиеш литър концентрат, означава, ако имаш късмет, да те спасят в Пирогов.
Ударът върху черния дроб оставя белег за цял живот.
Виж какво си написала ти и виж какво е написала авторката в поста си:
 докато обядва, да изпие количество вино от 150 мл до 500, уточнявам 100-200 мл в работен ден и около 300-500 в почивен
Вечерта, употребеното колечество да е около 500 мл вино и около 50 гр. ракия?
С литъра преувеличавам, заради твоите истории с текилите. Кой пие по литър изобщо?! И по заведенията е скъпо, да не мислиш, че някой пие и по половин литър. Само казах, че това е веднъж седмично никакъв белег няма да остане на никого, важното е, че не остава алкохол в кръвта постоянно, така алкохолик не става даже да приемем колко е лошо, то да се наливаш сигурно никога не е хубаво. Тук нали не говорим като клуб на въздържателя, а за нормалните неща, срещу опасните.

Ето ти го  точен цитат за количествата:
вино от 150 мл до 500, уточнявам 100-200 мл в работен ден и около 300-500 в почивен? Вечерта, употребеното колечество да е около 500 мл вино и около 50 гр. ракия?
Ако авторката не стои с мярката до него вероятно е посмалила доста и пак това в почивен ден са две бутилки вино почти + ракия. И по бутилка вино + ракия всеки работен ден. Това е много, защото е  всеки ден. Можем да гадаем как разгражда алкохола този човек, не сме му взимали проби, но шанса нон стоп да има алкохол в кръвта не е малък. Пък ако беше жена щеше да е сигурно. И не казвам, че човекът е алкохолик, а че е опасно да не стане с тия навици. В момента явно не е щом си работи и не изглежда пиян. Ма е опасно. Никой не става алкохолик по желание, става без да искаш, защото няма нищо и това не е нищо, а като стане нещо вече е късно.

Казах ти за мен какво е гурме пиене на вино. Няма да достигне и до половинка дневно с всичките му салтанати. Друга причина да се пие два пъти дневно аз не виждам и е опасен навик. Съвсем друг въпрос е и какво вино пие, ако не е наистина хубаво е най-вероятно спиртосано...

# 83
Ежедневното пиене е проблем, а започването от обяд с алкохола - още по-голям. Количествата ги определям като ненормални, когато говорим за ежедневна употреба, 500 мл. са 2/3 от бутилката, не са 2 чаши, винените чаши могат да са с вместимост най-много 150 мл (по готварските сайтове под винена чаша се има предвид 100-125 мл), като никога не се пълнят до горе, така че повече от 100 мл вино не могат да се сипят в една чаша, което значи, че нашият човек изпива по 5 чаши вечер + ракията.
Това, че човекът засега се държи, не означава, че няма проблем с алкохола, за да го разбере, трябва да пробва да не пие и да видим как ще му понесе. Почти сигурна съм, че при него вече става дума за проблем.
Не съм въздържател, с мъжа ми пием вечерно време в края на седмицата - всеки от нас по една, максимум по една и половина чаша вино или по 25 мл твърд алкохол.
Хич не се успокоявай, че е нормално, защото не е, само алкохолици съм виждала да пият редовно през деня, нищо че те самите се наричат пиячи и се присмиват на хората с мярка.

# 84
Ами според мен не пие много.Само на обяд ми е малко странно,но си е въпрос на навик.Аз примерно пия през вечер или ако съм на кеф мога да пия и всяка вечер по чаша,две,три хубаво вино.Основно червено сухо,лятото розе.Рядко вечерям,пия и си замезвам със сирена и хляб.В празнични дни и по повод пия и на обяд.В редки случаи мога да погълна и много големи количества твърд алкохол без видимо да съм пияна и без да съм махмурлия.До сега не съм имала случай да съм с махмурлук.Изпивала съм на бар за цяла вечер до 400 и нагоре мл. водка.Мъжа ми не пие почти и връзва кънките на 200мл. така че си е до човек и организъм.Ако на теб ти пречи пиенето,поговори с твоя човек и да виж какво ще ти каже,защо пие и т.н.

# 85
  • София
Не знам, аз и без да пия каквото и да било, легна ли на обяд, ставам замаяна и чак привечер идвам на себе си.
Зависи много и от начина, по който организмът разгражда алкохола- моя приятелка го няма този ензим и от чаша бира я тресе жесток махмурлук поне 3 дни.

# 86
Не знам, аз и без да пия каквото и да било, легна ли на обяд, ставам замаяна и чак привечер идвам на себе си...
Именно. А с алкохол положението е още по-.

# 87
Не знам, аз и без да пия каквото и да било, легна ли на обяд, ставам замаяна и чак привечер идвам на себе си...
Именно. А с алкохол положението е още по-.
Не е съвсем така. Всичко е до човек и организъм и веднага ще ти дам пример.
Повечето хора пият кафе за да се събудят. Аз ако изпия едно нормално чисто кафе мога да заспя на момента. Да не говорим, че ако не легна да спя веднага до половин час вече съм като след бутилка вино без храна - замаяно ми е, вие ми се свят, премрежен ми е погледа и ми се спи, та две не виждам.
С колата е същата работа - някои хора не могат да спят от нея, а аз мога непосредствено преди лягане да изпия над литър, да легна и да спя като къпана.
От друга страна лятото на морето сме пили по бира с цаца с колеги, а после бегом на работа - е, проблем не съм имала от една бира ама виж ако си позволявах да ям тогава вече картинката ставаше друга.
Със съня пак е относително и зависи от човека.

# 88
...ама виж ако си позволявах да ям тогава вече картинката ставаше друга.
Говорим за обяд + алкохол + сън.
Може и да има изключения, но при повечето хора действа отрицателно на работоспособността.
А и бирата е друг въпрос, там алкохолът е много по-малко...

# 89
Не търся проблем от скука или заяждане. Просто, това пиене и ритуалът ме притесняват, като човек, който капка алкохол не пие. Вярно, че не му личи, но системността ме притеснява и това, че отрича тотално да е проблем. Прави лошо впечатление в околните, пустата чаша-две обедно вино.
Преместете се във Франция и на никого няма да му прави впечатление.     Laughing
Там си е просто традиция чашата вино с обяда и 1-2 чаши вино с вечерята.

За мен няма проблем.Нито количеството за мъж е много, нито поведението му е повод за притеснение.
Казвам това като "опитен битов алкохолик", който пие (и мъжа ми също) всеки ден.     Mr. Green
От ....близо 30 години насам....и количествата алкохол са все същите като в началото.Т.е., стига ми 40-50 гр концентрат,или чаша-две вино.

Общи условия

Активация на акаунт