Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 399
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • София
ние се записахме, директорката само прегледа дали имаме всички неща, изобщо не чете райони и подробности.
дори вече сме отбелязани в системата като записани  Simple Smile

ама подробности като как ще се тръгва там, от коя дата и подобни не ни казаха  newsm78
Хайде, честито! И аз след няколко дена като досъбера документите ще отида! Викаш директорката не е от много развълнуваните  Thinking
усмихната, любезна девойка се оказа директорката  Simple Smile

# 211
Записахме се  Party. Тръгване от 15 септември. И нашата директорка е млада и любезна  Wink  девойка.

# 212
  • София
Здравейте, ние сме приети в ясла, но по 4 желание в неудобен квартал, ако запиша синът ми сега мога ли да участвам в следващите класирания?
И как според вас ще обявят своб.места на 23.05 като записванията са до 27.05?
Благодаря Ви!
Обявяват се незаетите места вследствие алгоритъма на класиране. Виж във "въпроси и отговори" последната точка.

# 213
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И ние записани Simple Smile По списък само прибираше, директорката, документите, като гледаше райони на месторабота и имена на фирмите да съвпадат с бележките и изискуемите й от системата документи. Не попита за детето. Каза към 20.08 да си направим медицинските изследвания и на 1.9 да заведа детето да се запознае със сестрите и да започва да посещава детската градина. Казах й, че детето вече посещава ясла и ще е там до края на август и тя каза тогава да не правя никакви изследвания, а да дойдем направо с картона от предната ясла. Та, така ... Сега ми е ... тегаво ... как да кажа на директорката на посещаваната ясла, че ще се местим, при положение, че очаквам списъците за летните месеци ... Ама здраве да е ... Не могат да ми откажат посещение пък Simple Smile Документите, че децата ще посещават ДЗ юни, юли и август съм подала отдавна Simple Smile

# 214
  • В древна страна на край света!!!
Здравейте, приети сме на текущ прием набор 2011, това означава ли че въпреки че идват летните месеци децата могат да посещават детската градина от сега, а не чак от септември месец?

# 215
някой наясно ли е, когато става въпрос за прехвърляне, документите са същите, но здравния картон ще го донеса от старата градина, когато детето напусне там - предполагам Thinking а тая профилактична карта newsm78

Atadar,

Всяка година/при всяко преместване се вади нова здравно профилактична карта и се носи в детското заведение. И аз ще вадя нова и ще я нося на ЛЛ да я попълни за новата детска.

P.S. На мен само това ми остана.....всички други документи вече са налични. Надявам се другата седмица да стигна да я запиша след почивните дни.

Алекс, нашата директорка каза да не й носим сега здравна карта и имуниз.картон. Септември месец като тръгне детето при тях да и занеса картона, заедно с документите от другата градина. Така, че спокойно можеш да отидеш да си я запишеш Wink.

# 216
  • София
Здравейте! Синът ми е набор 2014 и на текущо класиране през януари тази година беше приет  и записан в ДЯ. На сегашното класиране е приет в ОДЗ. Заради това, че откакто тръгна на ясла е нон стоп болен пулмолог ни посъветва да го спрем от ясла.за 2-3 месеца. Тези дни ще го записвам в ОДЗ то, но искам да го отпиша от яслата. Директорката на яслата ми твърди, че първо трябва да го запиша в ОДЗ и след това да го отпиша от яслата. Моля, ако някой е бил в тази ситуация да сподели?
Няма такава задължителност, но е добре да я послушате. Наистина първо запишете детето на новото място, за да сте сигурна, че всички документи са ви приети и детето има ново ДЗ. Защото ако по-някаква причина Ви откажат записване в новото ОДЗ може да останете извън системата, ако преди това сте отписала детето от яслата.

# 217
Момичета, помогнете със съвет, моля!
Мъжът ми работи в фирма с два обекта, единият се намира в нужния ни район. Обяснил е на работодателя, че иска бележка, че работи по адрес номер 2 и работодателят му предлага направо да го назначи в този обект (премести), за да нямало проблеми. Нали това не е нужно? Записът в трудовата върви с адрес на фирмата (седалището), а в бележката могат да посочат, че работи в обект номер 2 по адрес, различен от седалището и това трябва да е достатъчно за записването? Права ли съм или нещо бъркам и наистина трябва да има запис в трудовата, че е официално преместен на друг обект?

# 218
Здравейте, детето ми е прието на ясла от 01. 09. 16г. Не знам дали е тук правилното място, но искам да попитам трябва ли някаква специална подготовка за него преди да тръгне на яслата: да го отучвам от биберон и памперс, да се храни по 3 или 5 пъти на ден, да купувам някакви дрехи- анцунзи, терлички или пантофки...За първи път ще ни е и въобще не ми е ясно това.

# 219
  • София
Здравейте, детето ми е прието на ясла от 01. 09. 16г. Не знам дали е тук правилното място, но искам да попитам трябва ли някаква специална подготовка за него преди да тръгне на яслата: да го отучвам от биберон и памперс, да се храни по 3 или 5 пъти на ден, да купувам някакви дрехи- анцунзи, терлички или пантофки...За първи път ще ни е и въобще не ми е ясно това.
Памперса не е проблем. Биберона - ако искаш всички наред да го облизват можеш да го оставиш  Wink
За яслата ще ти трябват пантофи, пижами и удобни дрехи. Бодитата са забранени, панталоните да са с ластик, не с цип. Въобще лесни за обличане и събличане, удобни за игра.

# 220
Здравейте! Моето бебче е прието в детска ясла и от понеделник започнах да се интересувам от всичко. Разбрах че при записване от септември месец на мен трябва да ми спрат майчинството и да започна работа, но аз за сега не искам.Прочетах че мога да го отложа 90 дни, но в системата той ще се води ще ходи на ясла следователно аз пак трябва да започна работа. Дали правилно съм разбрала? Въпросът ми е дали мога да не го записвам и кога мога да кандидаствам наново? В София само от септември месец ли приемат или може целогодишно?
Започнахме да събираме документи, но най-вероятно директорката да ни откаже, защото аз като някои потребителки съм написала че работя аа аз съм по майчинство и другото нашият татко е СОЛ и утре ще ходи за документ от НАП и ако трябва да чакаме 7 работни дни за издаване може би няма да успеем, а и аз съм писала в системата че работи в район Студентски,а той е в друг район.
Моля Ви дайте ми съвет. За сега нямам желание да го записвам, но дали ще има втори шанс?

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 00:49 от tedizonova

# 221
  • София
Теди, 90 дни може да се отложи, считано от 15.09. През тези 3 месеца майчинството продължава. Ако се върнете на работа може да взимате по 170лв месечно до навършване на 2г на детето. Ако не желаете да го записвате е добре да го отпишете на място в градината, за да ползвате всички точки при следващи класирания. Има и текущи, на които можете да участвате с тръгване веднага.
И много ми е интересно защо кандидатствате без да знаете и да се интересувате от нищо. Не се заяждам, но има стотици деца, чиито родители искат да бъдат приети и да тръгнат, но са останали извън класацията заради други, които кандидатстват "ей така за спорта" и вадят късмет в томболата.

# 222
Ей, аз пък много се дразня като се каже...ама стотици деца чакат, вие защо кандисатствате...кандидатствала е жената, ще прецени дали да го запише. Това е положението...и аз ще запиша детето си заради 1т. ходене на ясла. Това ми е единствен шанс да го запиша в детската на сестра му. Айде, започвайте ме и мен сега....

# 223
  • София
Момичета, помогнете със съвет, моля!
Мъжът ми работи в фирма с два обекта, единият се намира в нужния ни район. Обяснил е на работодателя, че иска бележка, че работи по адрес номер 2 и работодателят му предлага направо да го назначи в този обект (премести), за да нямало проблеми. Нали това не е нужно? Записът в трудовата върви с адрес на фирмата (седалището), а в бележката могат да посочат, че работи в обект номер 2 по адрес, различен от седалището и това трябва да е достатъчно за записването? Права ли съм или нещо бъркам и наистина трябва да има запис в трудовата, че е официално преместен на друг обект?
olech_ka, правилно разсъждаваш. Няма нужда от запис в ТК. Достатъчно е да се посочи в служебната бележка района на месторабота. Виж и коментара на 1-ва страница относно адресите в служебните бележки.

# 224
Благодаря  bouquet приятен ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт