MasterChef България - сезон II (16.05. - 22.05.2016г.)

• 47 937
  • 466
  •   1
Отговори
# 420
За задачата за разпознаване на рибите идеята беше именно да я разпознаят. Не виждам какъв е проблемът, че Елизабет не знаеше наименованието на български, тя все пак разпозна рибата. Напълно я разбирам - след няколко години в чужбина, при това съм заминала далеч не в детска възраст, много често ми се случваше да ми изплъзне някоя българска дума, когато се върнах тък. Много е дразнещо да те гледат все едно се правиш на интересен, а ти в същото време се притесняваш и по никакъв начин думата не ти изплува в съзнанието.

В миналия сезон не си спомнян да е имало аналогична задача за разпознаване с Ву, Каролина и т.н. А в този сезон например когато имаха да назоват пролетни рулца, Георги написа спринг ролс и също се зачете за верен отговор. На джинджифила пък редовно му казват джинджъ', плейтват и т.н.

# 421
 Simple SmileПроблема е, че нея я извиняват, а пък другите които под стрес не вземат правилно решение не им се разминава, както и не съм длъжна да знам италиански щом гледам българска телевизия в България.
Това е състезание, не преживелица в ежедневието и критерия е доста по-висок или поне би трябвало да бъде.

# 422
В миналия сезон не си спомнян да е имало аналогична задача за разпознаване с Ву, Каролина и т.н. А в този сезон например когато имаха да назоват пролетни рулца, Георги написа спринг ролс и също се зачете за верен отговор. На джинджифила пък редовно му казват джинджъ', плейтват и т.н.

Имаше и дори Ву нарече карамбола starfruit и го зачетоха като верен отговор.  Peace

# 423
Скрит текст:
Имаше и дори Ву нарече карамбола starfruit и го зачетоха като верен отговор.  Peace
Peace Губи ми се този момент, но ето че не е някакво специално отношение към Елизабет.

За отборната задача ми хареса как се сработиха Евгени и Йоана. Обаче не мисля, че се справиха с избора на меню. Чинията беше красива, но на мен чисто вкусово не ми допада комбинация карфиол с баба гануш. Ако бяха заложили на класиката карфиол със сос бешамел+сирена и някакъв въглехидрат може би щяха да спечелят. На другия отбор ястието не беше особено идейно, но явно по-вкусно. Също така котлет от карфиол обикновено се има предвид нещо като шницел със смлян или кълцан карфиол и някои от гостите се подразниха, че не получават това, което са очаквали.

# 424
За задачата за разпознаване на рибите идеята беше именно да я разпознаят. Не виждам какъв е проблемът, че Елизабет не знаеше наименованието на български, тя все пак разпозна рибата.

Кой от нас/вас разбра,че я е разпознала? Т.е. коя от вас знае италиански?

# 425
За задачата за разпознаване на рибите идеята беше именно да я разпознаят. Не виждам какъв е проблемът, че Елизабет не знаеше наименованието на български, тя все пак разпозна рибата.

Google translate?

# 426

Искаш да кажеш, че шефовете ще тръгнат да таритакатстват само и само да побутнат Елизабет!? Shocked
Аз например не успях да разпозная някои риби, но приемам на доверие тяхното назоваване. Както и приемам на доверие оценките на ястията, по простата причина, че няма как да ги опитам лично. Би било безсмислено да гледам предаването, ако подлагам на съмнение всеки техен коментар. И честно казано дотук не виждам някакво толериране и специално отношение. За всяко решение си има причини.

# 427
За Нордел помня, че имаше нещо с продукт и тя не знаеше името. За съжаление, кулинарните ми познания не са толкова добри, за да преценя "бяла ряпа" равна ли е на "дайкон". Сещам се друг случай, в който Диляна от миналия сезон каза "люти чушлета" и те не го зачетоха, защото не била казала халопеньо. Много важно - приличаха на лютите чушки, които купувам от пазара и там не пише халопеньо. Примерът с Ву не ми е релевантен - той е чужденец, българският не му е роден.  Така че според мен има леко залитане към чуждици в предаването, които не са утвърдени наименования в нашия език.

# 428
  • Майничка
Бяла ряпа има и българска, два вида дори, обаче не е от същия вид като дайкон.

# 429
Да, но на Диляна миналия сезон и направиха забележка за готвенето с пръстени, а до сега нито на Евгени, нито на Георги са поискали да ги свалят. Едва ли не са забелязали "тази подробност" до самия край на снимките  Flutter

# 430
  • София
За Нордел помня, че имаше нещо с продукт и тя не знаеше името. За съжаление, кулинарните ми познания не са толкова добри, за да преценя "бяла ряпа" равна ли е на "дайкон". Сещам се друг случай, в който Диляна от миналия сезон каза "люти чушлета" и те не го зачетоха, защото не била казала халопеньо. Много важно - приличаха на лютите чушки, които купувам от пазара и там не пише халопеньо. Примерът с Ву не ми е релевантен - той е чужденец, българският не му е роден.  Така че според мен има леко залитане към чуждици в предаването, които не са утвърдени наименования в нашия език.

Ами случаят с дайкона е същата работа като с халапеньото.  Grinning Дайконът е вид бяла ряпа, но азиатска. Както и халапеньото е вид люта чушка.

# 431
# 432
  • Велико Търново
Мхм, точно пък на този жълтур едва ли може да се вярва Crossing Arms
Миналата година сума ти неща се изписаха за кой ли не от играчите, че и Елена я спрягаха за любовница на един от шефовете...и накрая какво - Симеон - победител.

# 433
# 434
Нещо ми куца логиката във въпросната "статия" , ама нали съм си любопитна - сега ме е яд , че отворих линка и им правя кликове на тези  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт