Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 192
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Тете, дано  Praynig
много е уплашена, бълнува на сън и започна леко да заеква. и на това се опитвам да обърна внимание, сигурно ще отидем на психолог и логопед, но така ме е сковал страха с този бяс, все него го мисля. иначе раните заздравяват, не са възпалени. изчетох всичко за симптомите на тая гадна болест и сега сигурно ще започна да параноясвам и да търся под вола теле на всяко нейно оплакване.

# 601
Води я при някоя баба да й лее куршум. Моят като почна да заеква миналото лято, така и не разбрах от какво-сигурно се беше уплашил от нещо, спомняш си сигурно-и тук се жалвах, та педи ме изненада, като ми каза да го водя да му леят куршум. Води я. И на теб да ти леят! Нищо не губите...
Логопед или психолог няма нужда според мен. Аз нали го водих на психолог детски тогава-нищо не стана. Аз очаквах, че от разговор с детето психолога ще ми каже от какво е уплахата...да, ама нищо такова не научих..
Трябва й време, ще се успокои и ще отмине и заекването...нали помниш, 6 месеца ако не се махне, чак тогава е притеснително...ще отмине и това Hug

# 602
Тете, аз много не вярвам на такива неща, струват ми се малко “бабини деветини“. ти пробвала ли си подобно нещо?

# 603
  • Варна
И според мен са бабини деветини, от друга страна самият ритуал може да подейства успокояващо на детето, чела съм за такива случаи. Аз бих предпочела да запаля свещ в църква и да ми прочетат молитва.

# 604
Ами аз вярвам в такива неща. Да, ходили сме миналото лято заради заекването. После баба ми е ходила по снимка на детето - още два пъти. При една стара туркиня. Като прибавим и факта, че педи доста категорично ме посъветва също да отида, което, признавам си, ме изненада, защото очаквах лекарите да са по-прагматични, но е факт..
Сестра ми като малка се уплаши от едно змийче. На куршума се видя ясно змия след това...роднина на баба ми така е починал за три дена - след като се бил уплашил яко..

Свещ и молитва го приравнявам към леенето и баенето...еднакви са ми по механизъм на действие...
Не агитирам никого, всеки си има глава на раменете..

# 605
  • Варна
Ами да, психологическо въздействие се постига и с двете според мен. Просто аз лично бих получила по-голямо успокоение в църква, затова го споменах като вариант.

# 606
Многократно са ми лели куршум,а майка ми едно такова леене буквално я вдигна на крака,но то е дълго и широко за разказване.

# 607
момичета, благодаря ви за споделеното и за загрижеността.  Hug
за мен ефектът, който се търси, е детето да преработи травмата. въпросът е как да стане.
днес говорих с моя близка, детски психолог, даде ми някои насоки как да разговарям с детето и пред детето, както и ми каза някои игри, които биха могат да ѝ помогнат да се справи.
аз ефекта от леенето на куршум си го обяснявам с психологическия ефект на ритуала. някак хората разчитат и влагат надежда, че като се извърши и ще настъпи подобрение. после и самото визуализиране на страха и изхвърлянето на оловото ги оставят с впечатлението, че лошото е свършило, че е изхвърлено и заминало.
определено си права, Тете, за механизма на действие на ритуалите.  Peace
Уми, а ти как се чувстваш след това, усещаш ли някакво успокоение или въобще как разбираш, че е “подействало“?

# 608
Ми аз не знаех,че са ми лели куршум.Лежах в интензивното след инцидент с огън.Бабичката казала,че съм ужасно уплашена.Лели го на моя дреха.Бабичката видяла огъня.Казала от какво съм уплашена.Това от лични спомени.А иначе като дете съм имала цирей на главата.Лежала съм в болница,рязане,дренажи,имам си белег.След като съм се прибрала в къщи съм се будила нощем с писъци"Режат,кълцат!"Завели ме на жена да ми бае.По думите на майка съм заспала в ръцете и и повече не съм имала кошмари.Сега като го пиша и чак настръхвам!
П.п.била съм на година и нещо та явно не е внушение това с биенето и леенето.Проговорила съм мн.рано на около 8мес.Това за тези,които ще кажат как съм крещяла на сън толкова малка.

# 609
да, явно човек трябва да мине през това, за да повярва.
Скрит текст:
дядо, лека му пръст, баеше. от детството си помня как идваха всякакви хора от околността, водеха и деца, да им побае. разправяха всякакви чудни истории как им е помогнал. баел е и на мен, много вярваше в лошите очи и уроките. като ме заболеше глава или повръщах, питаше през кои улици съм минавала и дали съм виждала съседката х, защото имала лоши очи. занаятът на баячите се предава на избран от баяча наследник. дядо избра да не го предава на никого, явно е обременително, не знам. може би е някакъв обмен на енергия, идея си нямам, била съм дете и въобще не съм се интересувала от заниманието му.
и въпреки, че го имаме в семейната история, не вярвам изобщо в подобни неща.

# 610
Уми,удиви ме  Shocked Как на 8 месеца си проговорила!?

# 611
Ми аз не знаех,че са ми лели куршум.Лежах в интензивното след инцидент с огън.Бабичката казала,че съм ужасно уплашена.Лели го на моя дреха.Бабичката видяла огъня.Казала от какво съм уплашена.Това от лични спомени.А иначе като дете съм имала цирей на главата.Лежала съм в болница,рязане,дренажи,имам си белег.След като съм се прибрала в къщи съм се будила нощем с писъци"Режат,кълцат!"Завели ме на жена да ми бае.По думите на майка съм заспала в ръцете и и повече не съм имала кошмари.Сега като го пиша и чак настръхвам!
П.п.била съм на година и нещо та явно не е внушение това с биенето и леенето.Проговорила съм мн.рано на около 8мес.Това за тези,които ще кажат как съм крещяла на сън толкова малка.

Има, има нещо....аз вярвам. Някаква енергия...стига да се попадне на правилния човек..

# 612
Уми,удиви ме  Shocked Как на 8 месеца си проговорила!?
Ми няква феноменче Simple SmileТо за това не ми млъква устата сега.Е ,откъслечни думички съм казвала тогава,но и аз се впечатлих от думите на майка.Сестра ми пък преди годинката е правела изречения,на 10мес.ако не се лъжа,повтаряла след майка.И като дете бях много интелигентно-на 5четях книжки от библиотеката на обяд,защото не исках да спя в ДГ,за да не се напикая.Напикавах се до 8годишна.После нещо интелектът ми се застопори и сега взе да изветрява даже.

# 613
Браво,браво! Много интересно...

# 614
  • shumen
Силве,дано забрави скоро малечка за случката.Аз също вярвам на леене на куршум и баене.За сега 2 пъти съм водила детето да му леят куршум и излиза страх от падане.Първият път ми бяха казали,че и късно за това проходи на 1,4 месеца.
Уми,браво на теб.

Общи условия

Активация на акаунт