Дългото чакане след трансфер - 49

• 49 486
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
Извинете ме за невежеството, но как се мери лигавицата?На мен никой нищо не ми е мерил преди трансфера  newsm78

# 46
Извинете ме за невежеството, но как се мери лигавицата?На мен никой нищо не ми е мерил преди трансфера  newsm78
Ами както фоликулите. Сигурно са я мерили, но не си разбрала?

# 47
Хм...съмнявам се, освен прегледа, който ми беше преди пункцията, за да се види има ли фоликул или не(на ествествен цикъл съм) никой повече не ме е викал и преглеждал до деня на трансфера, когато направо го направиха не съм имала преглед преди това  Thinking

# 48
Хм...съмнявам се, освен прегледа, който ми беше преди пункцията, за да се види има ли фоликул или не(на ествествен цикъл съм) никой повече не ме е викал и преглеждал до деня на трансфера, когато направо го направиха не съм имала преглед преди това  Thinking
  Ина мен преди нито един от трансферите не ми е мерена лигавицата,мерена е само преди пункцията на проследяванията

# 49
Е, аз бях ЗЕТ, затова. На пресен трансфер нали са я следили заедно с фоликулите.

# 50
Момичета, не са ми следили нищо.Само хормони пусках преди пункцията, тогава ме прегледаха бях преди ову и се видя фоликул, но никой не го е мерил и тн.В деня на пункцията ме прегледаха пак, за да видят дали е там и това беше.Много ми е странна цялата тази работа, но.... Thinking и понже ми е и за пръв път съм много озадачена относно отношението на лекарите, защото чета, че БИ ТРЯБВАЛО да има повече следене и прегледи, отколкото ми правиха на мен  #Crazy

# 51
Момичета, не са ми следили нищо.Само хормони пусках преди пункцията, тогава ме прегледаха бях преди ову и се видя фоликул, но никой не го е мерил и тн.В деня на пункцията ме прегледаха пак, за да видят дали е там и това беше.Много ми е странна цялата тази работа, но.... Thinking и понже ми е и за пръв път съм много озадачена относно отношението на лекарите, защото чета, че БИ ТРЯБВАЛО да има повече следене и прегледи, отколкото ми правиха на мен  #Crazy
Предполагам, защото си на естествен цикъл. Аз пробвах миналата година два месеца така и като сравнявям със сега, бях доста неглижирана. Просто докторите предпочитат сигурната работа със стимулацията. Въпреки, че си плащаме като попове..

# 52
  • София
ти си била на ец, един фоликул и лигавица се мерят за 2 секунди.
няма как да ти определят пункция без да премерят поне фоликула.
не си разбрала нещо или очакваш някакво особено средство за мерене  newsm78

# 53

Със сигурност са ти я мерили, но ти просто не си разбрала bouquet Това се случва по време на самия преглед и обикновено след премерването на фоликулите. Дори и на мониторчето, ако се загледаш, можеш да видиш изписано колко мм е, така че не се шашкай bouquet

# 54
Почти сигурна съм, че не са ми мерили фоликула.Прегледа преди пункцията беше колкото да видят там ли е фоликула още(за 3 секунди някъде) и никой не ми е казвал колко е голям и тн.Само казаха-да тук е още.Като цяло и аз смятам, че много неглижират, но както и да е... надявам се всичко да е наред Praynig

# 55
 Мерени са със сигурност на проследяванията преди пункцията.Няма как да ти назначат пункция без да са ги измерили.Повече проследявания се правят когато си със стимулация,защото се определят още колко инжекцийй са необходими.Когато е 1 фоликул няма нужда от толкова често следене.Успокой се аз също бях при Шефкетова и знам че всеки път мери и записва всичко.

# 56
Почти сигурна съм, че не са ми мерили фоликула.Прегледа преди пункцията беше колкото да видят там ли е фоликула още(за 3 секунди някъде) и никой не ми е казвал колко е голям и тн.Само казаха-да тук е още.Като цяло и аз смятам, че много неглижират, но както и да е... надявам се всичко да е наред Praynig

Ама няма как да ти назначат пункция без да са следили размера на фоликулчето, макар и едно. А в самия ден на пункцията, да, основното е да се провери да не се е спукал преждевременно.
Стиснати палчета за успех от мен! Hug

# 57
Предполагам, защото си на естествен цикъл. Аз пробвах миналата година два месеца така и като сравнявям със сега, бях доста неглижирана. Просто докторите предпочитат сигурната работа със стимулацията. Въпреки, че си плащаме като попове..
За съжаление и аз усещам такова нещо като неглижиране(и да... плащаме си като попове за всичко, ама...)
 пожелавам ти успех  bouquet

# 58
  • София
Маточната лигавица я мерят на УЗ, минимумът е да е поне 8-9 мм. за ЕТ, а също така много важна е каква е структурата й, бива три вида - тип M, L и S в зависимост от ехографския си образ. L е най-малкият размер на лигавицата през фоликулярна фаза, тогава започва да расте. М се наблюдава по средата на цикъла при естрогенната стимулация. А най-голяма е през лутеалната фаза и е тип S, като се трансформира от М в S след овулацията, пункцията под въздействието на прогестеронa.
Абсурдно ми звучи да не ви е мерена лигавицата, а за фоликулите пък съвсем  newsm78
Всеки път докторката диктува размерите, това става за секунди, в началото нищо не разбирах, но после започнах да се ориентирам какво казва.

# 59
Момичета, казвам ви, че никой нищо не е мерил.Аз отидох на обикновен преглед при Шефкетова без да знам даже, че ще правим инвитро!!!Нейна пациентка съм от 2 месеца-на първия месец ми следи овуто-тогава задържах фоликул-на втория бяхме изпуснали овулацията, като отидох на преглед ми се беше спукал явно доста по-рано(не знам защо)-на третия преглед отидох на 9 ден от цикъла и имаше 1 фоликул и тя каза (беше ден Понеделник) "сега имаш фоликул-не сме го изпуснали- в Сряда или Четвъртък за пункция" #Crazy #Crazy #Crazy при което аз бях леко шокирана, защото нищо не знаех за инвитрото като цяло и че ще правим толкова скоро, но понеже опитваме да правим бебе от година и малко и искаме много решихме да направим инвитрото, въпреки, че ми се стори малко странно(нямаме кой знае какъв проблем) и така - повече прегледи не съм имала до деня на пункцията.Не знам дали е правилно това или не, но по-скоро на мен ми се струва доста странно като цяло целия ми случай  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт