Искам да кажа ... (78)

• 76 166
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
А защо ипотечен за 20 000?
Според мен по-добре потребителски.
Преди години имах ипотечен дори за 15 000.  Mr. Green
Не ме бърка дали е ипотечен или потребителски, важното е да са добри условията. Просто в нета попаднах на ипотечни кредити, които се водят точно за ремонт и обзавеждане. Тепърва ако изберем този вариант, ще има да проучваме къде и какво.

ипотечния е повече разправия и доста повече такси.

# 691
  • Пловдив
В България няма ли я опцията low interest borrowing account? Не е точно кредит, а line of credit. Имаш едни несъществуващи 20,000, които можеш да теглиш, но може и да не теглиш. Банкова сметка се явява с фиктивни пари. Твои са си, но всъщност са на банката. Предимството е, че теглиш само толкова, колкото ти трябва, тоест, потенциално може да изтеглиш всички, 20,000, обаче може и само 5,000. Лихвата е ниска. Ако има, препоръчвам.
Няма. Би било хубаво, ама няма. НИЩО подобно няма.

Има. Кредитна линия се води, но не знам дали се предлага за физически лица.
Ние сме я използвали като юридическо.
Ние сме две физически лица Simple Smile Аз и половинката, няма.

# 692
Преди 4 години с Тонкината ситуация, решихме да не теглим заем и в рамките на около година обзаведохме целия апартамент. Всеки месец купувахме по нещо и така се справихме. Този път мисля пак така да процедираме.

# 693
  • Пловдив
А ние теглихме заем за ремонт. Хората правят различен избор Simple Smile

# 694
  • София
Съни, обзавеждането ми е най-малкият проблем. Ремонтът е тежката задача и ще глътне доста пари.
Даже преди малко се сетих, че може да останем без климатици, ако останат в сегашния ни апартамент, и ми се дорева. Забравила съм какво е да се топиш от жега в собствен сос вкъщи.
Мъжът ми иска сам да шпаклова и боядисва стените, и да реди ламинат, но аз категорично му забраних волните програми.

# 695
В България няма ли я опцията low interest borrowing account? Не е точно кредит, а line of credit. Имаш едни несъществуващи 20,000, които можеш да теглиш, но може и да не теглиш. Банкова сметка се явява с фиктивни пари. Твои са си, но всъщност са на банката. Предимството е, че теглиш само толкова, колкото ти трябва, тоест, потенциално може да изтеглиш всички, 20,000, обаче може и само 5,000. Лихвата е ниска. Ако има, препоръчвам.

Има разбира се. Кредитна линия се казва.За фирми съм сигурна за ФЛ почти сигурна.

# 696
  • София
Скрит текст:
И аз като Осмичка смятам  Peace.
Сетих се какво още щях да казвам: хубаво е да поработят децата  Peace.Аз работех всяка лятна ваканция след 9ти клас, в Албена. Превеждах на чужденците в Поликлиниката  Peace.Забавно беше и обичах да си харча моите парички за дрехи и глупости  Crazy.Сега е доста по-затегната работата с наемането на ученици на сезонна работа  newsm78.
За кръщаването-хич не съм по тия неща.Синковецът го кръстихме, колкото да не е без хич, в църквата пък му объркали рождената дата  ooooh!,аз пък-що да видя  Embarassed.С кръстницата му прекъснахме взаимоотношения по ред причини,така че-файда "голяма".  Crossing Arms

GeNa, и аз.  Laughing

Ха, ха, и аз съм работила същото, на същото място Laughing Само дето подозирам, че съм по-голямка от вас и няма как да сме се срещали. Пък и аз се редувах с един младеж Laughing

И, да, смятам, че един от големите проблеми на децата ни е, че много късно започват трудовия си стаж. Има толкова много места, където могат да работят от 14 годишна възраст, за по няколко часа на ден. Въпросът не е само в парите, които ще изкарат, а и в житейския опит, който ще придобият. Безценен е!

Не и от мен.  Laughing

Е, сега като не можем да се сбием коя е по-стара, няма да се караме Laughing Отстъпвам ти първенството  bouquet

# 697
  • Пловдив

Има разбира се. Кредитна линия се казва.За фирми съм сигурна за ФЛ почти сигурна.
Сериозно питам - кои банки го предлагат?  И може ли малко повече за условията?

# 698
Да, Тонка, минахме през шпакловка, настилки, баня и т.н. Климатика купихме последен. Заради това се наложи да живеем месец и половина в къщата на село, защото там е хладно. И Янтра, всеки прави различен избор, Тонка пита, ние отговаряме, всеки решава.

# 699
Съни, обзавеждането ми е най-малкият проблем. Ремонтът е тежката задача и ще глътне доста пари.
Даже преди малко се сетих, че може да останем без климатици, ако останат в сегашния ни апартамент, и ми се дорева. Забравила съм какво е да се топиш от жега в собствен сос вкъщи.
Мъжът ми иска сам да шпаклова и боядисва стените, и да реди ламинат, но аз категорично му забраних волните програми.
Спряхте ли се вече на жилище, Тони? Ти преди време мисля писа че харесахте от жена от форума, или за друго става дума.

# 700
За кредитите не мога да се включа, но за гардероб препоръчвам да е по поръчка. Оползотворява се всеки сантиметър.

# 701
Тонка, бих избрала първи вариант.
Имай в предвид, че ако си мислиш, че ти трябват 20к, най-вероятно ще ти трябват още 5 (примерно).

# 702
  • някъде ... тук ...
Аз не бих се наела да давам съвет точно по такъв въпрос Peace
Колкото хора, толкова мнения.
Ние се справихме със собствени сили (все пак сме в сферата на строителството и приятели - бол Crazy) и средства за ремонта и обзавеждането. По-лека лека се получиха нещата.

За диван мъжът ми препоръча на приятели един майстор в Перник май беше. Много са доволни. Същият ни претапицира столовете. Екстра са. Ако имаш желание, Тонка, ще го питам.

Почерпете се за здравето на дреб - роди се преди 11 години bowuu

# 703
Янтра, гугъл ще ти помогне Peace

# 704
  • София
Ели, живо, здраво и много щастливо да ти е детето.  bouquet

Джуле, нищо не смея да кажа на този етап. Но дали ще е този апартамент, който съм харесала или друг, работата е задействана и няма връщане назад. Така съм се настроила за продажба, че вече не чувствам апартамента като свой. Вече друг дом ми е в представите.  Wink

Вани, аз си мислех за 15к, но ги закръглих на 20, така че се надявам сметките да са ми точни. Реално сумата за ремонт и обзавеждане ще е доста над тази, но другите пари ги имаме.

Ели, ще те имам предвид за дивана, ако се наложи. Благодаря!

Благодаря за коментарите по моя въпрос. Бях се зарекла, че никога повече няма и да се замисля за кредит, но май натам ще задуха вятърът.

Общи условия

Активация на акаунт