Барселона - тема 7

• 118 150
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте,

Задължително ли е предварително да се купуват билети за парка Гюел? Или може и на място.

Може и на място, но рискувате да няма за същия ден.

# 646
  • София
unoraya, билетите за парка Гюел са за точен час.
Ако разчитате да купите на място, може да има свободни билети за след няколко часа.

# 647
  • София
Здравейте,

Задължително ли е предварително да се купуват билети за парка Гюел? Или може и на място.
Не, но рискуваш да няма билети за искания от теб час и да се наложи да чакаш 1-2 ч. Опашките през юни не бяха малки. Ако пътуването е по-нисък сезон може и да рискувате със закупуване на място, но ако е от април до септември - по-добре онлайн.
Както писах по-нагоре, аз ги купих предишната вечер през телефона и на място показах билетите на телефона.

# 648
  • софия
Момичета, благодаря ви bouquet

# 649
pixi, malka_zagorka, благодаря  Hug
Много съм се запалила с тази Барселона:) днес рових, принтирах- сега ще чета. Първата страница от темата я изпринтирах Simple Smile картата на метрото си я изпринтирах - зубърче съм си от едно време. Потърсих хотели по-близо до центъра и вижте какво харесах - какво мислите ?
https://www.booking.com/hotel/es/coronado.bg.html?aid=397645;lab … 1&#map_closed - близо до фонтаните и да пристанището
https://www.booking.com/hotel/es/barbara.bg.html?aid=397645;labe … total;ucfs=1&
https://www.booking.com/hotel/es/aneto.bg.html?aid=397645;label= … 1&#map_closed
Аз мн се колебая м-у 1 и 2. Обичам да съм близо до водата и нова ме привлича в 1, обаче 2 май е с по- добро разположение Simple Smile

# 650
  • Стара Загора
И трите хотела са на централно място - близо един до друг. Така че като локация и трите са сходни...

# 651
Имам един малко глупав въпрос - сега на google maps си сложих отметки на местата, които искам да посетим там. Въпросът е ще ми трябва ли wifi/ мобилни данни, за да ми се зареди картата в Испания? Много съм свикнала да боравя с g. Maps и мн лесно се ориентирам. Освен това ще ми помогне и с гр. Транспорт и как да стигна до определени места.

# 652
  • Варна
Здравейте,
искам и аз да помоля за малко помощ.
Ще сме в Барселона 4 приятелки за 3 нощувки, реално 2 цели дни за обикаляне, недостатъчни това е ясно. Апартаментът ни е на три пресечки от Placa Espanya. Как най-добре да разпределим двата дни, така че да успеем да видим Саграда, Парка Гюел, Аквариума, Каса Мила, и оттам нататък каквото успеем. Фонтаните доколкото виждам, са близо до нас, така че те ще останат за някоя от двете вечери.
Благодаря предварително за съветите  Simple Smile

# 653
Verche, отбележи си всичко, което искаш. Преди да тръгнете си изтегляш офлайн карта на Барселона- има го някъде в опциите на Google maps.Ще си виждаш всички звезди, но няма да ти дава упътвания от точка А до точка Б. Аз винаги си купувам хартиена карта, но след това използвам само Google maps - сутрин преди да тръгнем за някъде си проверявам маршрута, записвам необходимите ни превозни средства, спирките и действам смело Simple Smile
Разбира се винаги можеш да си пуснеш преди екскурзията пакет с мобилен интернет в роуминг.

# 654
  • София
Имам един малко глупав въпрос - сега на google maps си сложих отметки на местата, които искам да посетим там. Въпросът е ще ми трябва ли wifi/ мобилни данни, за да ми се зареди картата в Испания? Много съм свикнала да боравя с g. Maps и мн лесно се ориентирам. Освен това ще ми помогне и с гр. Транспорт и как да стигна до определени места.

Има едно приложение HERE, което може да работи и в офлайн режим.

# 655
pixi, змия, страхотни сте! Благодаря!
Свалих си две приложения офлайн-това на google maps не успях да се преборя  Flutter
pixi, ще се въздържа от мобилните данни в роуминг, че ще ми излязат колкото 10 дневната почивка в Испания  Mr. Green
Много ми е полезна темата - много чета и от нета и вече като че почвам да се ориентирам. Много ми се искаше пътуване с балон обаче - 1во мн скъпо, 2ро отнема половин ден. Ще се опитам да го направя в Мадрид/ там ще сме 7 дни/.
За момента нямам други въпроси - трупам впечатления и пак ще ви тормозя  Sunglasses
Лека нощ и слънчев уикенд  🌞🌞🌞

# 656
Ver4e, скоро питах в Мтел и ми казаха, че е по 5лв. на ден. Аз смятам тази година да си го предплатя за 7 дни в Париж, защото там май ще използваме повече градски транспорт и упътванията на  Google maps ще  са ми необходими в движение.

# 657
 .

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 07:12 от novak555

# 658
Pixi, ще попитам в Мтел. Преди 4 години, когато бях в Мадрид се оправих само с един наръчник от national georgraphic и картата в него. Е друг е въпросът, че имахме спокойствието на 10 дневен престои и обикаляхме улиците както ни харесаше  Mr. Green и така си намерихме още куп други забележителности, не включени в туристическите пътеводители.
Почвам да съжалявам, че не взех повече дни в Барселона... ние пристигаме на 21 на обяд от Мадрид, а на 25 в 7 сутринта летим от Барселона Sad

# 659
  • Добрич
Здравейте, може ли да предложите екскурзовод в Барселона. Какви евентуално ще са цените? В Рим се справихме прекрасно, но Барселона нещо не мога са схвана съвсем. Доста по- сложно ми изглежда. Там пешеходно няма как да се случат нещата. Идея нямам къде е най удобно да резервирам хотел,който да е на удобно пешеходно разстояние за трансфера ми до летището. newsm78

Марчела

Здравейте, може ли координати на  екскурзовод Марчела. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт