Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 249
  • 492
  •   1
Отговори
# 105
Аз къпя Стефан около 20ч. Гледам преди това да го държа буден. След банята го кърмя и като усетя, че вече е заспал и ме суче само като биба Wink, го слагам в леглото. Много рядко се разсънва от преместването, но аз го оставям и си заспива. Ако случайно зареве, пак го кърмя. След това си спи добре - 5-6, а от скоро и повече часа. Буди се само да яде. И така до сутринта, когато ме види и ме озарява с най-сладката си беззъба усмивка и вече нямам шанс да заспя! Simple Smile

# 106
Момичета смених няколко вида залъгалки на Нук, на Авент, на Чико и още една, на която не и знам марката, но Радинка не искаше нито едната. Поцоква си ги по 1-2 мин. и ги изплюва. Днес и взех една най-обикновена от онези маргаритки от едно време(0,85лв.) и тя взе че и хареса, а на мен ми се вижда много гадна. Стой една твърда, мирише на гума и е една такава голяма. Дали е възможно да и направи някъкви пришки в устата или нещо подобно? И някоя от вас ползва ли такава? Simple Smile

# 107
  • София
Ние си намерихме палеца. Ужас! Как ще се отучим, не знам.
И вече носим памперс номер 4. Голямо дупе, голямо коремче... шишонеста история

# 108
  • Varna, Bulgaria
Пролет, и ние сме на 4ка. А палеца от снощи е 'на мода'. Дебнем се - аз му бутам бибата в устата, той чака да се разсея, плюе я и се почва едно смучене на палче.

# 109
  • Пазарджик
Ох и ние си открихме палеца и снощи като заспа Наско, четох статии относно това откритие у кърмачетата.
Казват, че причините са: глад, скука или самота. Специалистите съветват да се дава нещо в ръцете на бебето, ако може то вече да държи.
Ако е още мъничко и не хваща нищо, да не му се маха палеца принудително, защото понякога това просто е част от развитието им, а лекичко и с говорене да му се даде пръстче да стисне докато забрави или да се остави малко да се порадва... Ако е нахранено, трябва да се опитваме да го забавляваме и разсейваме.
Тази сутрин приложих тези съвети и все още не е засмуквал палеца си. Ще видим занапред. Ето, че все трябва да сме край бебоците си. Зарежат ли се, ще смучат та ще смучат.

# 110
Мен много ме е страх от това смукане на палец, понеже на мм племеницата е ввче на 8 и немогат да я отучат. Тя осъзнава,че нетрябва да го прави и се срамува и се крие. А самото палче е едно сплескано от цокане. Като бебе заспивала само така и това я успокоявало.

# 111
Момичета смених няколко вида залъгалки на Нук, на Авент, на Чико и още една, на която не и знам марката, но Радинка не искаше нито едната. Поцоква си ги по 1-2 мин. и ги изплюва. Днес и взех една най-обикновена от онези маргаритки от едно време(0,85лв.) и тя взе че и хареса, а на мен ми се вижда много гадна. Стой една твърда, мирише на гума и е една такава голяма. Дали е възможно да и направи някъкви пришки в устата или нещо подобно? И някоя от вас ползва ли такава? Simple Smile
Остави я няколко дни само да свикне да смуче залагалка и после ще смуче и другите и ще можеш да и дадеш която искаш.

# 112
Това изобщо не е вярно. От личен опит казвам,ме има бебета,които проявяват предпочитания към точно определена биба-и като форма(капковидни или тип зърно) , и като материал( силикон или каучук). Големият ми син нито като новородено,нито по-късно пожела тип зърно,без значение от материала за изработка. Плюеше ги с такава погнуса,че нямаше сила ,която да му я задържи за повече от секунда в устата. Виж капковидните жяха нещо друго. Така ги засмукваше ,че и на сила не можеш да му я извадиш от устата. Това,че при моето дете е било така не значи ,че и при твоето ще е

# 113
Гери, как е Бобо днес?

Много ми стана интересно това за палчето, че си ги смучели от глад, скука или самота. София си яде целите ръчички, а палчето мноооого рядко, когато е гладна. Но ще я наблюдавам дали няма да започне и в други моменти да го прави.

# 114
Здравейте момичета. Пиша със свито сърце. Днес открих едно топченце/предполагам лимфен възел/ на задната страна на вратлето на бебка-колкото лещено зърно. Много ми е притеснено. Миналият вторник правихме ваксина. Вдигна 39 градуса-ако това изобщо има връзка с топчето. Няма по тялото други такива топченца.Обадих се на педи и могат да ме приемат в четвъртък. Жената ме успокои, че най вероятно е лимфен възел и няма нищо страшно. Няма температура, не е унила. Само малко я боли коремчето. Някой да се е сблъсквал с нещо подобно. Cry

# 115
Сноуче,още вадя сополки,но определено е по-добре днес. Киха доста по-малко,около 5-6 пъти за деня и покашля 2-3 пъти. Надявам се вече са вървим към оздравяване.
Това с лимфния възел е много неприятно,от какво може да е

# 116
Това изобщо не е вярно. От личен опит казвам,ме има бебета,които проявяват предпочитания към точно определена биба-и като форма(капковидни или тип зърно) , и като материал( силикон или каучук). Големият ми син нито като новородено,нито по-късно пожела тип зърно,без значение от материала за изработка. Плюеше ги с такава погнуса,че нямаше сила ,която да му я задържи за повече от секунда в устата. Виж капковидните жяха нещо друго. Така ги засмукваше ,че и на сила не можеш да му я извадиш от устата. Това,че при моето дете е било така не значи ,че и при твоето ще е
Ами като е открила формата която харесва, сега ще може да вземе същата или подобна на друга марка с по- добра изработка, ако това я притеснява в тази от 0,85 лв. Десислава не искаше залагалка никаква, но я научих, все пак сега суче няколко вида, явно си е до детето. Не съм целяла да ангажирам никого с мнението си, просто го изказах, аз лично така бих направила както съм писала по горе.

# 117
Ами като е открила формата която харесва, сега ще може да вземе същата или подобна на друга марка с по- добра изработка, ако това я притеснява в тази от 0,85 лв. Десислава не искаше залагалка никаква, но я научих, все пак сега суче няколко вида, явно си е до детето. Не съм целяла да ангажирам никого с мнението си, просто го изказах, аз лично така бих направила както съм писала по горе.
Аз също съм на мнение,че веднъж хване ли бибата няма значение после с каква ще я замениш.При нас така беше,но и всяко бебе е различно......

# 118
  • Сандански
anastasia_81, успокой се! Най-вероятно няма никакъв проблем, всеки има лимфни възли, които да се напипват, включително бебетата. За да не се притесняваш повече пусни утре едно диференциално броене.

Момичета, какви упражнения правите? Все още ме е страх да правя каквито и да било, а съм доста далеч от предишната ми форма. Юли съм на две сватби и ми се иска да не изглеждам като бъчва в рокля.

Моят син също много звучно си смуче палеца, но не смятам да давам засега биберон. С първия син смученето на пръст отмина бързо и без да се приучава на биба. Затова пък не заспиваше без да пипа нечии уши и досега е така.  Mr. Green

# 119
  • Stavanger, Norway
 Ооо, това с ушите ми е до болка познато. При нас беше в комбинация с ръчичка, пъхната в ръкава.  В един момент ставах на възел докато заспи. Почти на 6 е и все още иска да ги прави и двете, но му отказвам. Наскоро гледах снимка на Принц Уилям,  Кейт и сина им и ми направи впечатление, че малкия се държи за ухото на принца  Stop

Общи условия

Активация на акаунт