Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 253
  • 492
  •   1
Отговори
# 120
Здрявейте мили прекрасни майки!!!Винаги когато имам свободно време Ви чета и искам да Ви благодаря за това че споделяте опита си и преживяванията си с вашите бебчета,което е много полезно за майките които са за пръв път такива(както съм аз) Ще помоля и нас да ни запишете на първа страничка - 09.03 бебе момче Даниел 3500гр 51см нормално раждане гр. Пазарджик  bouquet

# 121
И Йоан смучи ръчичката , даже нощем с такъв звук ме събужда. Той си спи и я смуче, давам бибата и ако е гладен продължава с ръката , ако не- минава около час и вече е огладнял като вълк  Joy
И аз много благодаря за всички споделени премеждия - със сигурност съм си взимала поука и практикувам.
Днес моя мъж стресна бебо без да иска. Толкова до сега не е ревал. Не можах да го успокоя. Ужасно чувство беше. Остана леко неспокоен цяла вечер. Ще видим как ще сме тая нощ.

# 122
Сноуче,още вадя сополки,но определено е по-добре днес. Киха доста по-малко,около 5-6 пъти за деня и покашля 2-3 пъти. Надявам се вече са вървим към оздравяване.
Това с лимфния възел е много неприятно,от какво може да е

Гери, много се радвам, че зетя се подобрява. Да го цункаш по сладките бузи от тъща му   Hug

И ММ е пипал на баща си ушите, за да заспи. Сега понякога си играе с моите, ама ако съм сънена много ме дразни, че нали се чува един шум  Naughty

# 123
Добро утро мамчета. Нашето топче все още е там. Не се е увеличило нито намалило. Ще пиша утре след прегледа при педи.
Прави ми впечатление, че бебка не стои много будна. Спи вечер от 9 до 6 сутринта, като се буди веднъж за хранене. През деня един час спи един будува и така се редуват, като след обяд имаме три часов непробуден сън. Вашите бебчета по колко време спят?

# 124
http://www.maikomila.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0 … 1%83%D0%B4%D1%8F/
 Незнам си сте я чели тази статия, ама аз много се смях Simple Smile Все едно аз съм я писала  Joy Незнам дали успях да кача ленка, защото пиша от телефона

# 125
Анастасия, освен да ти завиди човек, не знам какво друго може да направи  Mr. Green Радвай се, че спи, защото иначе е много, много трудно!

# 126
  • Варна
Анастасия и аз така казвам, радвай му се на сънчото  Heart Eyes, аз съм от майките дето са щастливи щото видиш ли тая вечер нейното е заспало в 1:20 и се е събудило чак в 6:00 часа, толкоз не бях спала от както беше на седмица. Относно лимфното възелче, моя син като малко дете все имаше топчета по врата, но си беше здраво детенцето.
Момичета благодаря за споделеното как приспивате бебчетата си, от две вечери реших да упорствам и да я слагам да си спи в нейното легълце. Кърмене , носене, друсане, люляне в креватчето и така докато се успокои. Някой беше писал, че може би просто и се доспива в 1 часа, ами не душичката и спи още в 8 часа, но явно вечер ни хващат коликите и става много нервна, заспива и веднага се събужда и така до сто часа. Та две вечери в кошарката и ми се струва, че си спи много по-добре от колкото до мен на леглото, даже имах аванта тая нощ, заспа в 1:20 и се събуди чак в 6 сутринта  Grinning(тука се повтарям от радост Wink )
Питане - оригвате ли бебчето след нощното кърмене, сменяте ли памперса ако чуете че го е напълнило ?
Вчера малката беше много кисела, суче дърпа се, реве, по-принцип поне докато се кърмим е спокойна, но...не. Чудим се с татко и какво и има и реших да я съблека голичка......като млъкна и се усмихна това ти ми бебе  Crazy Явно и е топло  Thinking, само по едно тънко цяло гащеризонче, не смея още само по късо ръкавче да я оставя, много е шантаво туй време, как обличате вие бебчетата  newsm78

# 127
Здравейте мами! Редовно ви чета и ми е доста полезно, защото нямам много приятелки с бебета.
За първа страничка ако може да ни добавите - Габриела, 21.03.2016, секцио, 50 см, 3350 гр.  Simple Smile

# 128
Питане - оригвате ли бебчето след нощното кърмене, сменяте ли памперса ако чуете че го е напълнило ?
Вчера малката беше много кисела, суче дърпа се, реве, по-принцип поне докато се кърмим е спокойна, но...не. Чудим се с татко и какво и има и реших да я съблека голичка......като млъкна и се усмихна това ти ми бебе  Crazy Явно и е топло  Thinking, само по едно тънко цяло гащеризонче, не смея още само по късо ръкавче да я оставя, много е шантаво туй време, как обличате вие бебчетата  newsm78
Ние сме на АМ и се оригваме след всяко хранене. Дори и след нощното хранене, защото бебка винаги поема много въздух при хранене. Мамперса го сменам в случай, че се е наакала или е пълен с пишо.

# 129
  • Първомай
Ние се кърмим нощем в легнало положение и тя заспива. Дори да я вдигна само спи на рамото ми и не се оригва за това просто си я местя в легълцето.  Памперси го сменям винаги когато се изака а през нощта по принцип имаме само напишкани и като ми се стори много пълен го сменям.
Ние вечер преди баня сме много кисели и като я съблекалнята гола толкова у доволна че и още час може да изкара.

# 130
За залъгалките-нашият Митко също има предпочитания,ползвам в МАМ и понеже му опираше нослето реших с вземе друга,взех на Авент -изобщо в я иска и така да ден днешен иска само тази на МАМ.

# 131
Веднъж презноща много ме мързеше да сменя памперса и на сутринта беше пропуснал и кръстчето и беше мокро. От тогава го сменям всяка нощ преди храненето, е освен ако пеопусне нощното хранене де. Тази нощ например се събуди в 3и30 и и дасох бибата да не плаче докато тати приготви млякото и тя взе, че се излъга с нея и заспа Grinning Татко и сутринта ми се смя как съм я излъгала Grinning За оригването не винаги се оригва. За бибата от 0,85 лв. за която бях писала преди, е хареса си я, но аз реших да и взема още 1за последно Grinning взех и такава с форма на капка и много си я хареса, чак понякога забравя че ттябва да яде Grinning

# 132
  • София
Ние имаме режим на голямо бебе. Денем спим 2 пъти. Веднъж от 11.30 до 13 и от 15 до 17. После заспиваме към 12-1, будим се 2 пъти на 3 часа и окончателно в 9 сме станали. И ръстът ни е големичък за 6-9 месеца, т.е.68-74 см. Но пък развитието си ни е точно за възрастта.т.е. движения, умения, реакции... Вече плаче със сълзи.

# 133
Добро утро,момичета!От два дни ви чета и не мога да смогна,за да пиша и аз.Каката имаше рожден ден на 24-ти май.Навьртя дьлгоочакваните 18 год.Днес ММ е рожденник,навьртя 31 Simple Smile Любомирова,много се смях с линка,който си качила.За малко да сьбудя сьнчовците.Моето бебе е еднорог,хахаха...Вчера бяхме на консултация.Пропьтувахме 80 км.,за да я заведем.И сестрата се вьзмкти,че ни вика,докато си почиваме в провинцията.Премериха я,качила е 200гр.за 7 дни.Сестрата каза,че всеки момент ще дойде педи и ще реши,дали да слага ваксините(защото нямала 5 кг.,а била 4,800кг.).Влиза,поглежда я,после поглежда мен и пита,дали е здрава.Малко били 200 гр.за седмица.И я нападнах словестно,искаше ми се и физически,но и спестих пребиването,хахаха...С голям кеф и вьрнах кантара,дори и подарих батерийте Simple Smile Казах и,че и каката е качила 500кг.втория месец.Има бебешки дневник,и сьм записвала всичко.И пети вьзкликна:"Е,явно генетично децата ти не наддават достатьчно".Прегледа я,и даде сьгласие да и се сложат ваксините(пневмококовата и шествалентната).И случайно да не си трьгнем спокойни,каза че дететр е прекалено бяло,много ке светло и ще берем много ядове с това.Кожата и била бяла,като мойта.Това не било добре.Не поясни естеството на ядовете,това ни е за домашно,да отгатнем Wink Ако и този пьт беше отложила ваксините,щяхме да отидем при друг педи.Ани има малко забелена кожичка покрай пьпчето.Попитах я,дали е от памперса и с какво да я мажа.Каза,че това не е болест,и всички козметики,с които бих я намазала са боклуци,сама да си избера Simple Smile Три дни неспокойна!Последните думи на педм,преди да си трьгнем.А,била злояда,щом спи през нощтта и не иска да яде.Качихме се а колата и след 5 мин."неспокойната"заспа.В кьщи и подмених лепенките-компресчета,преоблекох я,яде и заспа.Размрьнка се в 6:00ч.сутринта.Накьрмих я,без да си отвори очичките,и продьлжава да си спинка.Не сьм я вдигала да я оригна,спестявам си го.Нямаше Т вечерта,и сега на пипане не е топла.Снощи и дадох Panadol и това ще и е.С успиването нямам проблем,ММ има.Била сьм измислила 100 ритуала.С покащалец и галя носа.Ако е напрегната,с всички прьсти и галя цялото лице(от челцето на доду).Като и затварям очите с вьрха на прьстите.Така няколко пьти и и писва да си ги отваря Simple Smile Пускам и една мелодийка от тел.и заспива.Сега ще спи до кьм 9:00ч.,после яде и иска пак да спи.Ако я разсея нещо,става неспокойна.Даспива си до 12:00ч.и тогава се сьбужда за около 2 часа.После пак спи 1-2часа.Поспалива си е!Рядко има бодри дни,трябва и аз да се видя в бебе Wink Но будни нощи не е имала!Само една в болницата,но не я броя Simple Smile Гери,радвам се,че Бобо си е в легьлцето.Сега ви е по-широко,освен ако не сте решили,че не ви е добре така и ви трябва трето бебче да се сгьстите малко Wink За обличането в това шантаво време си е сложна система.Вчера и облекох хавлиено гащеризонче(нали на пьт,да не настине),и се изпоти.Понякога е с боди и тьнко гащеризонче,и покрай устенцата и става лилаво.Катр я облека още се оправя.Може това да са част от ядовете ни с бялата и кожа Wink Ушичките и бузките са и студени.При вас как са?Нослето и е топло,понякога изстива и то.Обикновкно,като я преобличам изстива нослето.Спирам да пиша,че станах досадна.Желая ви усмихнат ден!  bouquet

# 134
Ааа и нашият Митко плаче със сълзи от известно време,милото!Така ми става жал като пусне сълза. Пролет,с теб май са ни еднакви бебоците,вие също бяхте 26-ти,нали?Вълнува ли се от играчки вече,нашият нещо още не са му интересни...

Общи условия

Активация на акаунт