Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 292
  • 492
  •   1
Отговори
# 135
  • Първомай
Щастлива тази твоя педиатърка май нещо не й е наред. Че то си е за поздравления да имаш такова спокойно бебе (значи всичко му е наред) поне според мен.
Аз да се оплача днес каката ми е с повръщане и разстройство.  Стои си милата в стаята сама но пак ми е притеснени все пак не мога да не я погледна . Дано да не прехвърлим вируса и на бебка. Но как да зарежда едното да гледам другото.Изкарах малката на двора и дано времето се задържи приятно та поне да е на чист въздух.

# 136
Щастлива, тая педиатърка няма ли как да я смените?  Rolling Eyes Иначе, според нашата, показател дали на бебето му е топло са нослето и вратлето. Ръчички, крачета не се гледат, че те са си почти винаги студени още при мъниците. А за бялата кожа - аз за каката много се притеснявах (бяла като мляко беше), да не изгаря и да не почервенява като рак, че имаме в родата такъв ген. За наш късмет се оказа, че детето прави чуден златист тен  Heart Eyes Дано и сега с малчо да имаме същия късмет  Praynig

# 137
Моята кака беше посрешната на бял свят от акушерката с думите "Аууу, колко е бяла, колко проблеми ще имате!" Като бебе до една годинка все се обриваше от нещо, но си й минаваше. С тена също няма проблем става си директно черно циганче  Laughing Обаче комарите страшно много я обичат, един да има, цялата е нахапана и стават огромни пъпки. Пробвала към Бочко и Аутан, но най-добре предпазват гривните. Очите и те са й светли и има алергия към слънцето, която се отключи миналото лято. Всъщност добре че стана така, че открихме че е наследила астигматизма на баща си, който пречи да си развие зрението на 100%, преди училище сложихме очила.
Малката не е с чак толкова бяла кожа и засега ни ни създава проблеми, мисля че е взела кожата на баща си, много бързо й минават и ранички/като се драска по лицето понякога/ и пъпчици разни. Онзи ден като сменяхме памперса имаше на крачето 4-5 пъпчици с бели връхчета, но след 2часа бяха изчезнали.

# 138
Щастлива, за бялата кожа съм чувала, че хората с такава са по-предразположени към алергии, но не е гаранция. При нас баткото беше беличък и имаше проблеми с кожата, но ги "израстна". Каката си е мургава и никога не е имала кожен проблем. Може би има все пак някаква връзка, но какви са тези коментари и то от педиатър?!?

# 139
  • София
  Днес бяхме на консултация и сме наддали 1,450кг, вече сме 5,200кг и 58см. Явно компенсирахме за предния месец когато наддадохме само 800гр. Искам да ви питам как минава при вас прегледа при педиатъра? На мен ми се струва, че малко ни претупват. Взимат й само мерки набързо и евентуално питат по колко я храня. Заведохме я на своя глава на ортопед, защото прочетох, че е хубаво до втория месец да се отиде профилактично, нашата педи нищо не каза. Веднъж я водихме на частен преглед, е разликата е огромна. Прегледа беше много подробен, говорихме си 40-50 мин сигурно, дадоха ни дори лист с описание кога и какви масажи и гимнастики да започваме.
  И нашата бебка е с бяла кожа и също ни казаха, че е по-проблемна.
  Ние залъгалка не искаме, изкупила съм почти всички въчможни марки, плюе я веднага дори почва да се сърди,единствено в количквта навън успявам да й я дам, но пак не е всеки път успешно Simple Smile

# 140
При нас на преглед първо му взимат мерки и теглилки, после доктора слуша дробчета и сърце, проверява фонтанелата, преглажда крачетата за луксация, как държи главичката и докъде сме с пишлето. Първия месец ми показа цялата гимнастика, която да почнем, а сега само надгради с едно упражнение. През цялото време си говорим какво и колко яде, колко спи и как се държи като цяло. За ортопед обаче още нищо не ми каза, а и аз знам, че е хубаво да се отиде. Вие ходихте ли или планирате ли да ходите и в кой месец?

# 141
Момичета днес ходихме с бебка при педи за лимфния възел. Уголемен е нормално. Педи каза, че няма нищо притеснително. Вярвам и безусловно. Относно прегледа при нас е много подробен-мерки, теглилки, съблича я голичка за да я преслуша да я огледа отвсякъде хубаво, прави и гимнастика масажи и същевременно проверява как се развива.Задължително проверява фонтанелата. После следват моите въпроси и накрая нейните препоръки. При ортопед ние към края на третия месец ще ходим във ВМА при Драганов. Препоръчаха ми го, надявам се да си разбира от работата.
Относно кожата бебка е с по тъмна кожа и пак има проблеми. Използвам козметиката на Биодерма по препоръка на педи. Много съм доволна, защото бебкаа се обриваше много но с тази козметика нямаме проблеми. Кожата и става много гладка, мека и овлажнена хубаво. Всички пъпчици изчезнаха.

# 142
Анастасия, радвам се, че всичко е наред с възелчето.
Нашите прегледи също са мерки, преслушване, ваксини и ако аз питам нещо, но доки знае, че ми е трето и даже казва, че си знам всичко, дори по-добре от нея. Wink

# 143
Ние също ползваме Биодерма-много съм доволна и аз , ползваме всяка година и слънцезащитен крем за баткото и никога до сега не се е зачервявал дори  Peace Момичета,на нас ни расте зъб  #Crazy Все си мислех, че си внушавам и лигите, и дъвченето на бибата не може да са от това.Днес обаче я разгледах по-обстойно и най-учудващото е , че не е някой от долните предни зъбчета, а по-скоро кучешкия.Там се е надул венеца и се показва беличкото зъбче  newsm78 Сега освен колики и зъб ни мъчи  ooooh!

# 144
Каката ми изкара първо долу страничните резци и аз си мислих че е кучешки Simple Smile

# 145
На ортопед ние ходихме преди 2 седмици при проф. Медникаров в Горна Баня, той каза, че децата са напълно здрави и че няма нужда от повече прегледи, освен ако не забележим нещо. Остана ни само да минем на нефролог и пулмолог, но и двете не са спешни.

Щастлива, каква е тази педиатърка?  Shocked ooooh! 200 гр на седмица не само, че не са малко, но това е стандарта. 800-900 гр на месец.

Иначе нас отново ни нападна вирус  Cry...то с това постоянно висене пред лекарски кабинети се очакваше да се случи. Този път аз изобщо не чаках, а започнах антибиотик веднага и успях да го пресека още в началото. Миналия път не се лекувах с нищо и се влачих 3 седмици като накрая  пак трябваше да пия антибиотик. Явно организмът ми от бременността е отслабнал.
Бебоците обаче вчера цял ден кашляха и кихаха доста сериозно и се обадих на ЛЛ и тя ми каза, че мога да им давам Имунокинд на Мама Натура и Проспан сироп за кашлицата и да пръскам в нослетато с морска вода. И да чукна на дърво днес вече мисля, че нямат нищо, не съм ги чувала да кашлят от часове, а в нослетата останаха съвсем малко сухи корички. Praynig   bouquet

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 21:49 от LillyM

# 146
  • Varna, Bulgaria
И беб е с много бяла кожа. Баткото като се роди и ми казаха точно както на  вас - че ще имам много проблеми.  Еми... не излъгаха. Минахме през атопичен дерматит и какво ли не. Малкият го гледам, че и той е с наченки на същото. Ходих на преглед при частен педиатър - и той ми каза, че сме с наченки на АД. Явно пак ще има ходене по мъките.
Относно прегледа при педиатъра- и нас малко ни претупват. Мерки, теглилки, обиколки, преслушва го и гледа гърлото и това е. Въоросите са -кърмим ли се, давам ли вит.Д, правя ли гимнастика (без да са ми показали как) и толкова.
Питам аз колко вит.Д да давам и чак тогава му гледаха фонтанелата. Една капка (при качени 3кг за 2 месеца).
Докато при частният педиатър го преглеждат чисто голичък, преслушват го повече от обстойно, обсъждаме всички въпроси, които ме вълнуват и прегледа отива над половин час. И ми каза да давам 3-4 капки вит.Д, за да не си докараме рахит с това тегло.
Личният лекар май ще е само за бележки и направления при нас Wink

# 147
Личните лекари май навсякъде са такива  Tired на мен на последната консултация ми каза, че на бебето нищо му нямало и че на мен ми било трудно да да я гледам  Shocked Просто нямам думи, трудно се обиждам, но този път наистина се почувствах много обидена! И след 2 мин констатира, че сме изпаднали от всякакви норми, еми Добър ден!!! Повече от месец съм усетила, че има проблем и на частен я бях карала още тогава и тя ми намекна същото. Та личната развърза кесиятя с направлетията и ни даде и за педиатър и за ехограф, за всеки случай да сме изключили здравословен проблем, нали и аз това искам да изключим. Днес минахме през педиатъра, засега си имаме 100% рефлукс, за което пак имах спорове с ЛЛ, ден преди това ми каза че нямала, защото не повръщала на фонтан. Педиатърката я прегледа супер обстойно, показа ми на кои упражнения да наблегнем, приписа ни едно сиропче, насочи ни към кого да отидем на ехограф и ни даде направление за ортопед, след 10дни сме на контролен и ще видим тогава как е бебка. А също така ЛЛ ме нареди, че аз съм била объркала детето с тия капки дето ги давам, педиатърката каза че са добре и да продължавам както съм си ги давала досега, Абоколикен и КоликСтоп. Опипа добре фонтанелата и ни изписа по 1к вит.Д. За протокола от както усетих, че има проблем бебка намали храната на 450-490мл на ден, а наддаването от 250-300г на седмица стигна до завидните 60г. Аз съм й майка, гледам си я абсолютно самичка и днес за първи път се отделих от нея за 2,5 часа, за да отида на концерта на каката ни, която си е свикнала винаги да присъствам на такива събития, а от както родих все пращах баба й. Тук е момента да похваля таткото ни, като се прибрахме заварихме едно спокойно, нахранено, изкъпано и полузаспало бебе! 

# 148
И нашите прегледи са обстойни и освен това педиатърът ми казва да му звъня по всяко време на денонощието, ако ме притеснява нещо, но за таксите, които има, това е най-малкото, което може да направи Shocked Ние ще ходим на ортопед след 10 дена.

Жужка, и аз бих се засегнала  #2gunfire Но като слушам колко е компетентна тази ЛЛ май е по-скоро комплимент тя да смята, че не се справяш  ooooh! Бях казвала и преди - аз съм с много леки кости и тежа по-малко от хора, видимо по-слаби от мен. Като съм била бебе и майка ми се е притеснявала, докторите били много очудени какви бузи и гривнички имам, и раста на см, а наддавам толкова малко...

# 149
  • София
И ние днес бяхме при педиатърката. Наддал е 1800 грама за 1 месец и вече е 60 см и почти 7 кг... Сега пък трябва да минем на диета. Да разредя храненията и да опитам да махна нощното. Само на кърма сме, даже вода не давам. Сега трябва да позаместя кърмата с вода или чай.

Общи условия

Активация на акаунт