Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 30

• 135 196
  • 796
  •   1
Отговори
# 225
ДА, ясно ми е, че каквато и оферта да получа, трябва да си заделя поне още 50% отгоре...но мисълта ми е средно колко върви кв.м строителство до ключ?  Някой да е използвал услугите на фирма "Sechkov"?
Аз имах оферта от тази фирма за груб строеж, горе-долу прилична цена на офертата беше. Не се спряхме на тази фирма по ред стечения на обстоятелствата, така че за качество на изпълнение не мога да коментирам.

# 226
  • Пловдив
 Ние приключихме с грубия строеж!  newsm44 Сега оправяме документите за акт 14. Дано не се забави много.
 Чудим се дали сега да сложим дограмата или да изчакаме?

# 227
Ние приключихме с грубия строеж!  newsm44 Сега оправяме документите за акт 14. Дано не се забави много.
 Чудим се дали сега да сложим дограмата или да изчакаме?

Зависи как планирате довършителните, ако е с мазане - слагаики дограмите няма да се наложи после допълнително обръщане, а и зимата ако мажете и с дограма си е рисково да не измръзне, камо ли без...
Ако е сухо няма особено значение - слагайте смело дограмите, за да могат да работят вътре като хване студа...

# 228
  • Пловдив
Ще правим машинна замазка, но на пролет. Искахме евентуално да положим тръби и кабели.

# 229
Не знам, и единия и другия начин се прави... Това е същия спор като този кое да се прави първо при ремонт - латекса по стените или паркета на пода.... И за двете има аргументи + и -.
Слагаики дограмите затваряте и вътре може да се работи, е няма да е най-комфортно като температура, но се ядва. Освен това през зимния сезон имате избор на майстори и специалисти, повече от лятото...
Слагате прозорци и врати и пускате вътре да си къртят за кабелни канали, кабели, гофрета УТП-та видеонаблюдения, аларми, табла, опроводяване, а успоредно с това може да вървят и ВИК работите, че и ОВ ако имате например подово. Може да се подготвят замазките (ако ще се правят), по баните може да се работи, а напролет, като се постопли си мажете и държите отворено. Че ще съхне цяло лято е ясно, но поне голямата влага след мазане е поне 2 седмици....
При мен е мазано, машинно, но ако можех да го повторя бих минал на сухи преградни гипсокартонени стени с вата отзад и бих спестил цялата мизерия и цапотене на машинната замазка.
Е, няма да имам влагорегулиращата гипсова среда . И стените ще кънтят, освен ако не направя два пласта ( на севрните стени сложих , въпреки мазането именно конструкция с два слоя картон и вата, тогава не кънти и звукоизолира чудесно).
Но няма пълно щастие...

# 230
Ние след като направихме акт 14 само сложихме найлони на прозорците и съхнахме цялата зима, но така или иначе тук зимата яко веят ветрове, а и парите за довършителните дойдоха чак напролет.
Доволна съм, защото къщата изсъхна перфектно, после нямаше капка влага и мухъл.
Напролет продължихме. Така, че зависи какво планирате да правите зимата и как мислите да се справите с влагата.

# 231
  • Варна
Да се запиша в темата.   Simple Smile
Ние сме на ниво парцел.
Засега мога да се похваля с разкошно дърво-круша в имота.  Simple Smile
Има и орех, и ябълка-дивачка(последната ще се наложи да я отстраним, защото там ще е къщата). Покрай оградата с единия парцел  има къпинак, а откъм другия съсед-малинак.

# 232
  • София
Когато направите окабеляването и чакате с месеци за мазането има голяма вероятност да минат "братята" и да посъберат мед. За да изкарат 50-100 лева са готови да съсипат материали за хиляди  Confused

# 233
Когато направите окабеляването и чакате с месеци за мазането има голяма вероятност да минат "братята" и да посъберат мед. За да изкарат 50-100 лева са готови да съсипат материали за хиляди  Confused
По принцип е така и затова обикновено при къщите се затваря с прозорци и после се правят инсталации и мазилки.

# 234
От крадци няма какво да ги спре освен да си наемета жива охрана, ние слава богу нямахме този проблем, нищо не беше откраднато, но и съседите бяха много зорки / и още са , Господ да ги пази / и веднага ни се обаждаха ако имаше нещо притеснително  Party

# 235
Момичета, в процеса на вадене на документи,искаха ли ви и площобразуване  за сграда и гараж ?Днес ме сюрпрезираха и с вадене на този документ,струва ми се ,че няма да е никак евтин.Може ли някои да ми каже за какво е и може ли и без него?

# 236
  • Перник
Момичета, в процеса на вадене на документи,искаха ли ви и площобразуване  за сграда и гараж ?Днес ме сюрпрезираха и с вадене на този документ,струва ми се ,че няма да е никак евтин.Може ли някои да ми каже за какво е и може ли и без него?

Не знам какво е това, може би, защото нямаме гараж.

# 237
Towa е някаква нова вълна, за пръв път чувам за "площообразуване"....
Нали имате виза имате КИНТ, Кота корниз, отстояния, оттам нататък архитекта чертае, спазвайки параметрите на застрояване и се узаконява, какво площообразуване??
Или има някаква специфика при ВАС?

# 238
  • Перник
Стана ми интересно, сетих се, че има промени в ЗУТ от това лято, отворих го, но и в закона я няма тази дума  newsm78

# 239
Проект по част Цеообразуване и площоразделяне се изисква при строеж на многофамилна жилищна сграда, за да е ясно за купувача каква част  идеални части от общите части на сградата и ид. части от земята  придобива, заедно с имота който закупува. Никога не съм попадала на подобно изискване за еднофамилна жилищна сграда. Прилича ми на някаква форма на пробутване на услуги от "наши хора" на местна почва.

Общи условия

Активация на акаунт