Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 30

• 134 744
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
Ние си направихме проект на оградата, който внесохме в общината, одобриха го и действаме.

# 691
Благодаря за отговорите свързани с оградата. Видях и чл. 48 от Закона за устройството на територията, където всичко е описано.

# 692
  • Sofia
Получихме разрешително за строеж и сега търсим изпълнител. Установява вам с ужас че цените от преди 2-3 години са се вдигнали драстично....можете ли да ми препоръчате подходящи хора!!!

# 693
  • Пловдив
 Praynig Моля, ако някой знае от къде мога да купя в Пловдив RESISTOL импрегнант за дърво. Спешно ми е, а не откривам в нета. В Маркита имат само Бохемит.

# 694
  • Варна
Praynig Моля, ако някой знае от къде мога да купя в Пловдив RESISTOL импрегнант за дърво. Спешно ми е, а не откривам в нета. В Маркита имат само Бохемит.
Здравейте, тъй като ползвахме Резистол за защита на къщата ни от дърво, мисля, че може да се купи само от вносителя, който е екслузивен за България и е в София. Ако е необходимо ще го напиша, но се опасявам да не се счете като реклама. Аз купувах преди 6 години, но не мисля, че нещо се е променило. Свързах се по телефона с фирмата, уговорихме се, направиха ми добра отстъпка за количество и абсолютно коректно получих тубите по куриер с наложен платеж. Ни помня кой куриер беше, но те го посочват и няма проблем. Доволни сме от фирмата, а от препарата още повече - беше ни препоръчан от конструктора и му се доверихме, тъй като според него е с доказано качество. Хубавото е, че сега дори парчетата, които са обработени и останали не горят в камината, а само тлеят след продължително нагряване на директен огън Peace
Успех

# 695
  • Пловдив
Здравейте, тъй като ползвахме Резистол за защита на къщата ни от дърво, мисля, че може да се купи само от вносителя, който е екслузивен за България и е в София. Ако е необходимо ще го напиша, но се опасявам да не се счете като реклама. Аз купувах преди 6 години, но не мисля, че нещо се е променило. Свързах се по телефона с фирмата, уговорихме се, направиха ми добра отстъпка за количество и абсолютно коректно получих тубите по куриер с наложен платеж. Ни помня кой куриер беше, но те го посочват и няма проблем. Доволни сме от фирмата, а от препарата още повече - беше ни препоръчан от конструктора и му се доверихме, тъй като според него е с доказано качество. Хубавото е, че сега дори парчетата, които са обработени и останали не горят в камината, а само тлеят след продължително нагряване на директен огън Peace
Успех
Много благодаря за бързия отговор. бихте ли ми написали името на фирмата на лични. Аз намерих едни в София, но те са го спрели и предлагат тяхно производство с дуга марка . Ще съм благодарна, ако помните какъв беше реалния разход на препарата и отговаря ли на предписанието.

# 696
  • Пловдив
Здравейте,

Ние сме на етап измазване. ММ говори с една фирма за машинна мазилка и замазка и са му дали цени 17 лв/кв.м, за мазилка и замазка, като замазката е 6 см.
 Говорихме с приятел, който си прави замазка на къщата преди 6 години и той каза,че това било много висока цена.

Имате ли поглед на цените за машинна мазилка и замазка? Ако някой може да препоръча фирма/бригада за Пловдив?

# 697
Ако става въпрос за фасадна мазилка - само Вебер, с техни бригади. Друго - никога.

# 698
  • Пловдив
Ще го имам предвид, но става въпрос за вътрешна мазилка и замазка. Simple Smile

# 699
Вътрешната я прави строителната фирма, но цената си беше по-ниска от тази.
Потърсете още оферти. Абе много е тегаво с майсторите.

# 700
  • София
Да се похвалим и ние. След почти две години строеж и приятни емоции със строителни проблеми и неприятни емоции с бюрокрация, преминахме финалната права  Peace

От понеделник започваме голямото пренасяне и казваме ЧАО на столицата  Hug
Готова съм да съдействам с информация за трудностите при Акт 15, Акт 16, съгласуване, термопомпи, радиатори и какво ли още не.
Тъй като знам, че много се интересуват от финансовата част, след като го написах и няколко месеца по-рано, пак искам да ви повторя. Хвърлите ли се в приключение строителство, след като сметнете абсолютно всички разходи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сложете още 50% към общата сума и ще получите приблизително крайната сума, която ще ви трябва. Ние сметнахме 150 000 лева без мястото, финиширахме на 220 000 а тепърва ще дооправяме двора - готови сме само с поливната система. Така че успех на всички и съм насреща да помагам  Hug

# 701
  • Перник
chiana2003, честито! Само хубави мигове да имате в новия дом!

Запазвам си правото да те тормозя с въпроси, още повече, че сме в една община Blush

# 702
Честито новодомци. Много щастие в новия дом. Ние живеем в къщата вече година и още дообзавеждаме и оправяме двора.

# 703
  • По света и у нас

chiana2003, честит да ви е новият дом! Да сте здрави и щастливи в него дъъълги години и да се чувствате уютно в него!:smile:
   Ние сложихме новата дограма. Предстои ни тези дни да оправят течащия покрив. Четири пъти идваха строителите и не можаха да открият причината за теча. Вдигнахме ръце от тях/язък, че ги похвалих в началото/ и сега момчетата, с които действаме по довършителните работи, ще отстранят повредата. Иначе няма смисъл да коват дюшемето. Интересно ми е накрая ние с каква сума ще приключим.

# 704
  • София
Благодаря ви омичета  Hug
Скрит текст:
Дворът ще е голяма играчка, дано за 1 година го оправим, преди два дена засадихме тревата, сега ще дооправяме барбекюто  Tired

Общи условия

Активация на акаунт