Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 71 104
  • 599
  •   1
Отговори
# 270
Ами при всички случаи цените няма да се качват до безкрай, а така и така вече са достатъчно високи. Идеята ми беше ако е възможно през това време да посъбера още пари.. с повечко ограничения, доколкото разбрах авторката е и в  изпитателен срок, т.е. с времето би трябвало да и увеличат заплатата и така..

# 271
Miss B не трябва да се отчайваш. Наистина ти си представяш едно, а действителността е друга. Както са ти казали, за този бюджет трудно ще се намери нещо много добро. Ако едно е наред, друго няма да е съвсем и трябва компромис.
Моя колежка, от работата, цяла година търсеше. Така че, гледайте нови, стари, ремонтирани, не, т.е всякакви.

# 272
Цените не вярвам да падат честно казано.Не вярвам и да се покачат,поне не значително.
Довечера сме на още един,който изглежда много добре и е на мн добро място.Малко е над бюджета,обаче е след основен ремонт и няма нужда от нищо,което си е плюс.
В Неделя сме и на други огледи.
Че няма нужда да се бърза,няма нужда,но не се знае и да чакаме какво ще се случи.
Не,знам доста раздвоена съм.
Контесата-правя компромис наистина,но това е,защото сега не виждам друга алтернатива.
Но ако вземем нещо прилично компромиса поне да си заслужава.Моята идея е поне да не правя компромис с дома,в който ще живеем.За мен тия мизерии са баш компромис за неоправдано много пари.
За спестяване -не искам да живея още две-три години на квартира с дете-това отпада категорично като вариант,я спестила,я не.
Плюс-още повече свикване с жилището,в което сме сега,което считам за голям минус,защото свикнах много и ще е по-трудно после.Колкото по-рано се изнесем оттам,толкова по-добре е.
Проблемът е,че сега сме на ново и хубаво и аз сравнявам с него всичко друго.

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 12:59 от Miss_Bingley

# 273
Ами при всички случаи цените няма да се качват до безкрай, а така и така вече са достатъчно високи. Идеята ми беше ако е възможно през това време да посъбера още пари.. с повечко ограничения, доколкото разбрах авторката е и в  изпитателен срок, т.е. с времето би трябвало да и увеличат заплатата и така..
Ако не си под наем става, но така реално тя дава още една вноска просто на вятъра и не е ясно дали освен нея може да отделя много.
Защо? Какво ще спечели?

# 274
Ми от поне три години съм по квартири,ще наливаме само пари от пусто в празно,семейство с планове за дете-ми не мерси.Аз по-хубво в къщи да си отида.

# 275
Miss_Bingley, а мъжа ти на какво мнение е? Ти хубаво се колебаеш, а той не е ли по инициативен, защото ако и той е колеблив  ooooh!

Ако не предприемеш покупка на апартамент сега, когато имаш възможност, след време може и да си удряш главата, че си пропуснала възможността. Затова, че действай, не го мисли много, много.

# 276
Ами при всички случаи цените няма да се качват до безкрай, а така и така вече са достатъчно високи. Идеята ми беше ако е възможно през това време да посъбера още пари.. с повечко ограничения, доколкото разбрах авторката е и в  изпитателен срок, т.е. с времето би трябвало да и увеличат заплатата и така..
Ако не си под наем става, но така реално тя дава още една вноска просто на вятъра и не е ясно дали освен нея може да отделя много.
Защо? Какво ще спечели?

По принцип има хора, които могат да пестят докато живеят под наем. Всъщност почти всичките ми приятели са така, живеят по  няколко години под наем като през цялото време спестяват за апартамент. Идеята ми беше по този начин да се влезе с по-голяма сума самоучастие, да се увеличи малко бюджета за покупка, или срокът на кредита да е малко по-къс. Колко и дали би имала възможност да пести авторката аз нямам идея. На мен лично би ми бил много неприятен варианта да взема нещо със сериозни недостатъци, а да е на ръба на възможностите ми откъм вноска за кредит, или пък да го изплащам до гроб. Както и да е, всеки си решава сам с какво да се нагърби. Успех в търсенето.

# 277
Как става този номер, живеене под наем в чужд град и пестене за собствен апартамент, и бебе скоро на хоризонта. Rolling Eyes

# 278
Miss  за какви пари гледате апартаменти, ние от няколко месеца търсим във Варна, но изобщо не се обаждат. Уж си намерихме накрая брокерка с която да работим, а само на един оглед ни заведе и вече един месец не се е обаждала,  а вие на колко огледа ходихте вече. Нашите критерии ли са невъзможни Rolling Eyes

# 279
Ами има наеми, които не са чак толкова високи, особено ако си взел апартамента преди няколко години, когато си идвал да живееш в Сф. Иначе в момента доколкото разбирам наемите също са скочили много. Та като разделиш този наем на двама души сумата не е чак толкова голяма. Вече зависи и от заплатите, ако взимаш 600 лв ще е малко тегаво. Ама пък тогава и не виждам защо да живееш в София. А за бебето не бях разбрала, че е вече на хоризонта, мислех, че все още се планира..

# 280
  • София
Спестява се когато наема е нисък, а техния е такъв- 300 лв.
И двете неща си има плюс и минус. Ако не купят сега, след 5 години ще си кажат- ех,защо не изтеглихме. Ако пък купят и паднат цените, ще си кажат- ех, защо не изчакахме.
Макар че ние купихме на високи цени и високи лихви и пак не съжаляваме, след това цените бяха много паднали, тогава се обвинявах, че не сме преценили правилно, но сега почти достигнаха нивата на 2008. Всъщност ако е за инвестиция, може човек да мисли варианти и да преценява рискове. Обаче като е единствено жилище за живеене, според мен винаги си струва.

# 281
Ами има наеми, които не са чак толкова високи, особено ако си взел апартамента преди няколко години, когато си идвал да живееш в Сф. Иначе в момента доколкото разбирам наемите също са скочили много. Та като разделиш този наем на двама души сумата не е чак толкова голяма. Вече зависи и от заплатите, ако взимаш 600 лв ще е малко тегаво. Ама пък тогава и не виждам защо да живееш в София. А за бебето не бях разбрала, че е вече на хоризонта, мислех, че все още се планира..
Планират бебе. Peace
Мисълта ми е, че едва ли могат да заделят повече от 100 лева на месец. Колко години трябва да спестяват, за да купят от спестявания...най много да си помогнат на самоучастието, но пък не се знае дали след 3 години, да речем ,тези 3000лева спестени ще са от полза. Ето например във Варна тази година вдигнаха нотариалните такси, това си е цифра, който е купил преди увеличението е спестил някой лев, защото не е чакал.

За купуващите в София, да си знаят:
http://m.profit.bg/news.php?id=150197

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 14:00 от So Lucky*

# 282
Не съм си представяла да купят с лични средства, а точно да си помогнат малко и да купят нещо по-хубаво. Аз вярвам, че цените ще паднат след няколко години, разбира се не една или две. Но както се вижда те нямат желание да чакат, така че съветът ми отпада. Просто споделих аз как бих действала ако не бях купила когато все още бяха ниски цените.  Щях да чакам следващия благоприятен период.

# 283

moonriver , авторката споделя, че чакане и спестяване не е вариант за тях.  Peace
Иначе разбрах, какво предлагаш.

За спестяване -не искам да живея още две-три години на квартира с дете-това отпада категорично като вариант,я спестила,я не.
Плюс-още повече свикване с жилището,в което сме сега,което считам за голям минус,защото свикнах много и ще е по-трудно после.Колкото по-рано се изнесем оттам,толкова по-добре е.

# 284
  • София
Какво ви е мнението за ЕПК, вече почнах да се чудя дали да не гледам и такива апартаменти не само тухла...

Общи условия

Активация на акаунт