Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 71 090
  • 599
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря ви.
Явно не е практика, но е добре да се знае в какъв вид е реално имота. Peace

# 331
При панелките поне е ясно какво да се очаква, като евентуални ремонти. При тухла биха имали по широк диапазон от изненади.
Мис бингли, ако купите този колко ще ви е вноската, предполагам сте говорили вече за това.

# 332
На мен ми харесва апартамента. Кухнята и коридора са с гадно червено, но те ще ги пребоядисат. Цената, верно че е малко височка, но като гледам по-евтини няма. Какво от това, че е панел.
Да, каква ще ви е вноската при тази сума?

# 333
  • София
На ремонтираните апартаменти това им е основния недостатък- с времето все нещо дразни и така или иначе си го правиш по собствен вкус. А началната му цена е като за ремонтиран уж. Аз затова смятам следващия ни ап-т да е за тотален ремонт, защото видях какво е- банята ме дразнеше, кухня исках нова..а в този показания ще трябва и тръби да се местят. Някой питаше как става на детска стая- изкарват се тръби към терасата към хола, където става кухненски бокс и тази стаичка от кухня, става на детска. Но ако намерят готов направен такъв, това ще вдигне цената още, понеже ще се води 3-стаен.

А и авторке, аз бих махнала линка от тук, много хора четат, а ако сте го харесали наистина, по-добре само вие да си знаете кой е Peace

И стига с тая тухла, хора, гледам и аз за моя квартал, ами 3-стаен тухлен ново строителство е 80000-100000 евро. Панел, който да си преустроя на тристаен ще ми излезе 52 максимум 56000 Е. Е, ето защо панелките държат цена.

# 334
  • София
Мис Б., последния апартамент не ми харесва - панела е доста стар.
Човека може да си го е ремонтирал хубаво и да е чисто, но не се знае по другите етажи как е.
Общи помещения, възможни течове  и др.
И зави отпуснат пари за него - панелката ще остане вечно ваша.
Аз харесвам ЕПК, по-стабилно строителство е. И за тях има постоянно търсене, за разлика от панела.

# 335
. Някой питаше как става на детска стая- изкарват се тръби към терасата към хола, където става кухненски бокс и тази стаичка от кухня, става на детска. Но ако намерят готов направен такъв, това ще вдигне цената още, понеже ще се води 3-стаен.

Разгледах добре снимките. Пред спалнята има тераса която е част от кухнята, има печка с ширм там е хладилника, както и кухненски плот. Малката кухня става детска ОК, а тази тераса, какво правим с нея. Хола ли ще стане дневна с кухненски бокс, казваш на терасата към хола, ами те ако затворят и нея остава без тераса. Много сложен ремонт ми се вижда. Ясно, че ще е поне след 5години, но пак ми се струва трудоемко и скъпо.

# 336
Предварително одобрение правят на база доходи, но аз не виждам смисъл тъй като кредита се отпуска спрямо оценката на имота. Например доходите им може да позволяват кредит 80 000 евро, но имота ако е оценен на 55 000 евро, ще им отпуснат 85% от оценката, защото кредита е ипотечен. Т.е. предварително одобрение им е нужно само ако търсят скъпо жилище.
Мис Бингли важно е на вас да ви хареса, но ми се струва скъп, ще може ли да си го позволите. Вноската може да дойде към 450лв. А 20000 лева ще ви стигнат ако го оценят на 45000 евро. Направете предварителна оценка и така мислете според мен.

# 337
  • София
So Lucky* , да за това си напълно права. Загледах и аз тая печка на терасата, която обаче си е отделна, т.е. има да се мръзне да се готви там. Мен това също би ме спряло дори и за първо време да ми хареса Simple Smile

Виждала съм и друг вид преустройство- кухнята става детска, спалнята на трапезария+ кухненски бокс на терасата, а в хола става голяма спалня. Така че и това е вариант да не се усвоява още една тераса.

# 338
Или хола да е детска, ако децата са две, а кухнята става спалня. Настоящата спалня със тази тераса с печката може да стане дневна с кухничка.
Мис бингли каза, че до 450 лева вноска ще се справят.

# 339
Виждам, че и пералнята са е сложили в кухнята. Много ме дразни това "явление" мръсните дрехи в кухнята. Банята е доста широка и има място да се монтира там, като се раздели на сухо и мокро помещение. А готварската печка от балкона да се сложи, където й е мястото - в кухнята, за да не се налага да ставаш разноглед, докъто сготвиш.

# 340
Не,знам дали съм склонна да се навием да теглим,не съм сигурна в нищо-дали си заслужава тази цена.Хубав е,но тия преустройства малко ме притесняват.
Явно червеното е много модерно.😃Мен не ме дразни,но бих го сменила.
Този апартамент ни идва доста като сума,а за по-малко ще е за ремонт,тоест същите пари.
Но може би дадени постепенно.Притесняваме и липсата на още една стая,не зная дали си заслужава,това са си 100 хил лева,за двустаен.

# 341
Червеното е отврат в този си вид, и изобщо не се връзва с лилавото, което е в спалнята.
Преустройството не е спешно, но как е организирана кухнята не е много удобно.

# 342
  • София
Точно този вид панелки са трудни за преустройство. Водата е само на 1 щранг, общ за кухня и баня.
Знам ги, често ходим при роднини в такава.
Сегашната спалня е малко по-голяма от кухнята. Има само прозорци към терасата/с печката сега/. Та и не може да се проветрява хубаво, тъмна е.
Във входа, където ходим на гости някои хора са си направили кухните в коридора, на мястото на бившия  гардероб.
Не ми харесва, не бих го купила.

# 343
Вместо да правиш преустройства, като ти порасне детето, правиш спалнята на детска, а вие спите в хола. Да, но ако имате две деца еапартамента е малък.

# 344
Вместо да правиш преустройства, като ти порасне детето, правиш спалнята на детска, а вие спите в хола. Да, но ако имате две деца е апартамента.
Да, тези деца ще се омиришат на манжда, ако се готви на терасата...а те са в спалнята...
Как се мести вода+ мръсен канал в хола примерно, за този тип двустайни... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт