Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 71 063
  • 599
  •   1
Отговори
# 360
Извинявай, но това много ме развесели  Grinning защото е Перник! Не само там са евтини апартаментите, защото виждаш ли е кофти да се живее и всички се изнасят. Чувала съм от приятели, че и в Пловдив апартаментите са много по-евтини от София, пък е хубав град. Дадох пример, че и в София да живееш пак може да трябва да пътуваш супер дълго до работа. Да не говорим колко пътуват хората в чужбина... Явно мъжът ти е доста претенциозен, надявам се при това положение да помага достатъчно в търсенето на апартамента и да дава по-добри предложения.

Мъжът на Мис. Б. е всъщност много разумен, според мен. За да са такива цените в Перник, има защо. Естествено, когато човек няма друг избор, ще купи там, но в техния случай не е точно така и човекът правилно се дърпа - лично мое мнение.

За Пловдив - може да е хубав, но откъм възможности за работа е в пъти по-зле от София и го знам от  роднини там. Те затова и жилищата са много по-евтини от София. Хубавото е, че до София е магистрала и се стига бързо, но за пътуване всеки ден не става.

Аз вече си казах мнението - при тези параметри Мис Б. ги чака сериозно търсене. Но с повече късмет ще стане  Peace

По въпроса с панелите - проф. Назърски е много прав (между другото, е умен човек и наистина разбира от това, което говори).Тази система за строителство  е разпространена в цяла Европа, тя е за бързо и евтино (в сравнение с другите системи) строителство и не си мислете, че германският аналог е граден с по-високо качество. Само е много по-добре поддържан. В новото строителство има много по-големи дефекти и като проект, и като изпълнение - разбира се, зависи от проекта, има и качествено ново.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 09:26 от Анонимен

# 361
Развесели те ама така каза. В Пловдив също са по-евтини. Не е претенциозен, никак даже. Просто твъпрди, че извън Сф нямало никакъв смисъл, смята, че само Сф си заслужава, че много ще отиде в пътуване, не иска и да чуе за близък на Сф град,изобщо...
Като че ли в Перник хора не живеят. Или другаде. Много е краен в това отношение. А аз не съм, аз съм склонна и на други варианти.
Помага много в търсенето, той звъни, той се обажда, гледа, но времето ни е ограничено, можем да правим огледи към 8 вечерта и в почивните, а тогава не работят много от агенциите. И ни е трудно.
В нашият малък град, се продават по 50- 60 хил, ама и за там не си струва, защото ще трябва да пътувам, и по-добре в къщата.

# 362

мамамари, за къща трябва инспекция задължително плюс всички строителни разрешения и документи, защото не се знае кой и как я е градил. Ти погледна ли в първия линк пукнатините под тавана на хола?

Вторият линк е за ЧСИ, защо го даваш, след като за него се иска кеш, а и не се знае колко ще стане цената на търга? Третият линк е същият като втория.

# 363
За Перник специално ми се стори не лоша идея, защото с техните пари биха могли да си купят много свястно и просторно жилище, а пък градът е доста близо и не вярвам пътуването, особено с личен автомобил, да е толкова зле. В същото време си е град, и колкото и да е лошо все пак си има магазини, болници, аптеки, няма да трябва за всичко да палите до София, както би било ако живеете в село. В случая малко се колебая кой е по-разумния вариант - малка, стара панелка, където банята ще става на кухня, пък кухнята на детска, пък детската на стая и ще има едно малко диванче с телевизор, или някой по-хубав и голям апартамент в Перник.

# 364
Преди време имаше много удобни влакове от Перник до София - 30 минути и си на Централна гара, от там метрото и си навсякъде. Хората в София пътуват повече с коли. Но не знам дали още има толкова влакчета.

# 365
Стига с тоя Перник и с тези къщи край София, четете авторката. Колко пъти написа вече, мъжа и ще тегли заема, ако той не иска в Перник, и не иска къще в околностите, значи няма да стане. Търси се апартамент в 2-3 квартала само.
Мис Бингли, ЕПК-тата в района проучихте ли, там може да се продава?

# 366
Стига с тоя Перник и с тези къщи край София, четете авторката. Колко пъти написа вече, мъжа и ще тегли заема, ако той не иска в Перник, и не иска къще в околностите, значи няма да стане. Търси се апартамент в 2-3 квартала само.
Мис Бингли, ЕПК-тата в района проучихте ли, там може да се продава?

ще гледаме в Неделя един ЕПК. Само, че на 15-ти етаж, блок за военни строен. Както казах проучването, гледането ни е минимално за момента, времето ни е много ограничено,ще ни отнеме доста време.Ако скоро не се откажа съвсем.  #2gunfire Whistling Thinking #Crazy

# 367
Не се отказвай още в началото. Laughing Жилище се избира дълго и внимателно, може и половин година да търсите. Peace

ще гледаме в Неделя един ЕПК. Само, че на 15-ти етаж, блок за военни строен.
От сега знам, че няма да ти хареса, много високо ще ти се стори...освен ако не е идеален вътре и на разумна цена.

# 368
ще гледаме в Неделя един ЕПК. Само, че на 15-ти етаж, блок за военни строен. Както казах проучването, гледането ни е минимално за момента, времето ни е много ограничено,ще ни отнеме доста време.Ако скоро не се откажа съвсем.  #2gunfire Whistling Thinking #Crazy
Никога!
Живяла съм на 14 етаж точно във военен блок (в Бургас). Едно лято нямаше вода 2 седмици - голяма авария, ремонти.. и се развали асансьора.
С малко дете.
И как се носи нагоре + вода + багажи  ooooh! Да не ти кажа и как клати като има земетръс Sad

+ никаква поддръжка на общите части, всеки си усвоява и преправя, загражда с врати.. Как се управлява блок 100+ апартамента  Tired

# 369
Ето един приличен апартамент - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c145736096799064 … k=28pffx&f1=1
Предимства - добра цена, тухлен, тристаен, поддържани общи части
Недостатъци - последен етаж, наблизо няма метростанция

# 370
Ето един приличен апартамент - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c145736096799064 … k=28pffx&f1=1
Предимства - добра цена, тухлен, тристаен, поддържани общи части
Недостатъци - последен етаж, наблизо няма метростанция
Тухла на 9 етажа, ама друг път, че от 70та. Naughty

# 371
Това е фалшива обява.

# 372
Това е фалшива обява.
С крадени снимки, не че нещо се вижда. hahaha
 Само като прочетох тухла и етаж 9 от 9, затворих страницата. Stop

# 373
Давам друг вариант за обмисляне. Пуснах едно търсене в районите, където в момента се строи метро.И ми излизат оферти ,които са в зададения ценови диапазон  но са тухла и ново строителство .
Искам да кажа ,че ценовия диапазон ви налага ограничения, но не е задължително непременно те да са от към панел ,последен етаж, стар блок с много и кофти съседи, висок етаж .Може да се погледне малко по-гъвкаво и да се подходи с перспектива. Примерно в друг район, където в момента няма метро и цените са по-ниски за по-ново ,по-ниско строителство и тухла ,но много скоро ще има и метро и цените ще се претърпят промяна, но към момента все още са ви в ценовия диапазон .Така поне купувате имот с дълъг живот ,чиято цена няма да пада и да е непродаваемо като стар панел или последен етаж на висок блок.
На пример :
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b122607060601861 … k=28phld&f1=3
Даже обзаведен.

# 374
От прозореца си вкъщи виждам три 9 етажни тухлени блока, строени някъде 70-та година. Принципно не е невъзможно и не е редно да се отхвърля една оферта само защото е "девети етаж, тухла".

Общи условия

Активация на акаунт