Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 70 931
  • 599
  •   1
Отговори
# 405
Здраявейте! Следя темата от самото начало! Последният пост ме провокира да се включа.
 Ние предлагахме на не един брокер фиксирана сума, разбира се по-висока от %, който им дължим...НЕ работи  Wink Такава незаинтересованост, мързел ли е и аз не знам. Купихме от собственик накрая. Разбира се , че не всички брокери са такива, но ние не попаднахме на коректен.

Miss_Bingley Успех! Аз също мисля, че не си готова. И аз не бях. Добре, че мъжете са по-инициативни  Wink

# 406
Че то каквото има е изкарано навсякъде, няма как да го има и да не им го покажат. Друг е въпроса, че брокерът ще подмине набирателните, а клиентът ще се върже и ще си казва - има, но го изпуснах.

# 407
Не се сърди, човече а каква е целта на тези фалшиви обяви?

# 408
Набиране на купувачи.

# 409
Wink Такава незаинтересованост, мързел ли е и аз не знам. Купихме от собственик накрая. Разбира се , че не всички брокери са такива, но ние не попаднахме на коректен.
За това говорим!

Че то каквото има е изкарано навсякъде, няма как да го има и да не им го покажат. Друг е въпроса, че брокерът ще подмине набирателните, а клиентът ще се върже и ще си казва - има, но го изпуснах.

Даден брокер има достъп до определен(краен)брой обяви 30-50-100, те нямат достъп до абсолютно всички обяви на пазара, хватката е че се движат по линията на най-малкото съпротивление. Без усилия, само с това което имат налично, което е застояло, без да търсят допълнително... Без излишни движения и занимаване ако може и мине де.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 15:41 от potrebitel7777

# 410
И аз съм се чудила дало може да минем без брокер, но ми се вижда невъзможно.
Нямам им много вяра, не знам защо.

# 411
...хватката е че се движат по линията на най-малкото съпротивление. Без усилия, само с това което имат налично, без да търсят допълнително...
Няма такова нещо, основно се работи с оферти на колеги. Miss_Bingley нека каже на колко оферти на техния брокер са ходили и на колко на негови колеги.
В цитирания случай просто брокерът е преценил, че не са готови да купят (не е задължително преценката му да е правилна или са узрели след време, а той е пропуснал момента).

# 412
  • София
Miss_Bingley изобщо не виждам смисъл от брокер. И сама можеш да гледаш обявите, да си уреждаш огледи. В нета има достатъчно информация как се купува имот и какво документи да изискаш от продавачите.
Като ги получиш - просто отиваш при адвокат за консултация, която ще ти струва 20-40 лева., за да ги погледне.
Няма нищо специфично или сложно в работата на брокера.

НСЧ, нищо лично, нали знаеш  bouquet

# 413
http://olx.bg/ad/prodavam-1-staen-preustroen-v-2-staen-nadezhda- … k.html#a62719b840
Този не отговаря на много от критериите ви - няма 2-ра спалня, панел е. Но идеята ми е, че можеш да търсиш от собственик. Аз така си намирах преди квартири,от агенциите ми казваха, че няма, а аз си намирах от собственик.
http://olx.bg/ad/prodavam-dvustaen-70kv-kv-svoboda-et1-sreden-ID … 9.html#fee7810d07 - а това е в свобода, което по моя ориентация е срещу Надежда 4

# 414
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Въобше не знам дали си струва начинанието.Откакто гледаме апартаменти реално,както вляза в блока и лошо ми става,не се радвам ,не си се представям там,странно ми е и тягостно някак.
,не съм ентусиазирана,че сме тръгнали жилище да си търсин,както би трябвало да е.Напротив само се притеснявам.Не съм убедена,че ще е правилно това решение,а е много важно решение.
Здравей! Разбирам те напълно.И аз следя темата от самото начало,защото и ние тъкмо теглим ипотечен кредит.Не съм се включвала,защото не знам какво да те посъветвам,ти си в София,там цените са съвсем различни от тук (Пловдив).Ние
закупихме апартамент на акт 14 този месец от голяма фирма-строител и вече е почти готов,другия месец излиза и акт 16.Като разглеждам обявите,които се качват,без да искам да обидя никого,направо ми настръхва косата...не бих живяла на такова място.И не бих дала никога толкова много пари за старо строителство.Но това си е лично моето усещане,не го налагам на никого.Мисълта ми е дали няма някакъв начин да закупите нов апартамент,в нова кооперация?Защото там със сигурност като влизаш няма да се чувстваш така тягостно.Аз изпитвам голямо вълнение всеки път,когато ходим на оглед в бъдещото ни жилище.И бюджетът ни е доста по-малък от вашия Peace

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 16:13 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 415
Няма такова нещо, основно се работи с оферти на колеги. Miss_Bingley нека каже на колко оферти на техния брокер са ходили и на колко на негови колеги.
В цитирания случай просто брокерът е преценил, че не са готови да купят (не е задължително преценката му да е правилна или са узрели след време, а той е пропуснал момента).

Да, работят с определен  брой колеги, не работи с абсолютно всички колеги налични и развиващи дейност на пазара. Поради една или друга причина "тая ме дразни, тоя какъв номер ми направи" и стотици други причини не работят с абсолютно всички колеги. А какво правим с обявите, които са при колеги с които не работят, поради една или друга причина, ами нямат достъп до нея. Това че брокерът ви работи с други агенции не означава че ще филтрира абсолютно всички обяви  Wink защото винаги ще има обяви към други агенции Simple Smile

# 416
...А какво правим с обявите, които са при колеги с които не работят, поради една или друга причина, ами нямат достъп до нея...
Тях си ги гледат със съответната фирма. Тя си следи обявите, както е видно Peace но това са изключения. Повече от тези, на които пише за чл са набирателни.

Miss_Bingley изобщо не виждам смисъл от брокер. И сама можеш да гледаш обявите, да си уреждаш огледи. В нета има достатъчно информация как се купува имот и какво документи да изискаш от продавачите.
Като ги получиш - просто отиваш при адвокат за консултация, която ще ти струва 20-40 лева., за да ги погледне.

Ако обявата е на фирма пак ще плати, в нейния случай явно работи с брокер, който й е близък и разчита на това да отсее ненужното, вместо да се зарови във фалшивите.

# 417
  • София
...А какво правим с обявите, които са при колеги с които не работят, поради една или друга причина, ами нямат достъп до нея...
Тях си ги гледат със съответната фирма. Тя си следи обявите, както е видно Peace но това са изключения. Повече от тези, на които пише за чл са набирателни.

Ако обявата е на фирма пак ще плати, в нейния случай явно работи с брокер, който й е близък и разчита на това да отсее ненужното, вместо да се зарови във фалшивите.

Ще плати, ама друг път. Аз защо не платих?
Плаща се на брокер, който си наел.
Като се обадя на обява, брокерът вече си има клиент - продавача.
Като не искат - няма да го купя.
В 99 процента от случаите продавачите ще предпочетат да разкарат брокера, отколкото да изгубят купувач.

# 418
Ясно. Има друга тема за това, да не заораваме  Simple Smile
Скрит текст:
2 пъти съм купувала и двата пъти си платих. Няма как да ползвам услугата и да не платя. Как точно са ми предложили - по обява или първо аз съм се обадила няма значение, намерили са начин да ми го поднесат.

# 419
  • София
Ясно. Има друга тема за това, да не заораваме  Simple Smile
Скрит текст:
2 пъти съм купувала и двата пъти си платих. Няма как да ползвам услугата и да не платя. Как точно са ми предложили - по обява или първо аз съм се обадила няма значение, намерили са начин да ми го поднесат.

Няма да заораваме.
Всеки прави това, което прецени.
Аз за непоръчана услуга не плащам. Това че са качили една оферта в интернет не е аргумент да получат две комисионни.

Общи условия

Активация на акаунт