размисли външно оценяване

• 12 418
  • 128
  •   1
Отговори
# 120
Съвсем произволно отворих на Света София и прочетох това.
http://alekdimitrov.com/uchilishte/uchilishte-rating.asp?school_ID=402

# 121
  • София
Ако правилно схващам, това са точките от първи модул, официалното НВО. А интересни са точките от двата модула. Там най-вероятно СМГ ще е наа първо място.

# 122
Ако правилно схващам, това са точките от първи модул, официалното НВО. А интересни са точките от двата модула. Там най-вероятно СМГ ще е наа първо място.
Ами, темата е за външното оценяване, а не за приемните изпити. Съвсем логично е да се сравняват данни точно от НВО.

Иначе си абсолютно права за математиката. Уточнявам, че данните са за тази година.
Скрит текст:
Само НВО математика:
" Света София" - Отличен 5,56
СМГ - Отличен 5,91

НВО+ІІ модул математика:
" Света София" - Мн.добър 5,28
СМГ - Отличен  5,82

Само НВО БЕЛ:
" Света София" - Мн.добър 5,47
СМГ -Мн. добър  5,38

НВО+ІІ модул математика:
" Света София" -Мн.добър 5,48
СМГ -Мн. добър  5,41

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 17:59 от Анонимен

# 123
  • София
Праваси, все забравям, че всичките статистики ги правят по първи модул. Особено ако са в полза на училището като число. Не че нещо, ама едно достатъчно добро училище спокойно може да се похвали с второ място. Но явно самолюбието надделява - или първи, или никак!

Ако аз трябваше да чета и да интерпретирам класициите, бих имала една наум - отличниците и тези, които са с оценка около петица, с голяма вероятност са имали допълнителна подготовка. За четворките е на кантар - те може и да са със собствени сили. Статистиката е полезна дотолкова, че дава ориентир къде са били силни класовете. Една двойка на клас за мен не е нещо чудно - винааги има поне едно дете, което е невероятно зле с материала или има някакви други проблеми, а може ш да е малшанс.

# 124
Запис да следя темата.

# 125
  • В реалния живот
Напълно сте прави за присъствието на частните училища в класацията, но аз нямам отношение към тях.
В таблицата може да натиснете Д в колонка частно/държавно и се появяват само държавните училища.

Това, което аз забелязах е увеличаващата се разлика между СМГ и централните софийски училища.

През 2012 г.  СМГ е имала 63 т., а училищата 73, 20, 38, 133, 32 са имали средно около 52-54 точки
Същата е разликата и през 2013, 2014.
През 2015 г. виждам СМГ - отново 63 т., а училищата 73, 20, 38, 133, 32 имат средно около 46 т.

И се чудя защо са паднали точките на тези училища. В тях децата ходят на уроци и курсове, имат сборници, колкото се може повече домашни,  там се преподава най-добре и въпреки това тези деца изостават в точките си. Миналата година са изостанали с около 7т. спрямо резултатите си от 2013, 2014 и 2012, тази година, ако има статистика, ще видим дали ще изостанат. Източника на даните най-вероятно е официален https://opendata.government.bg/ .

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 17:35 от TanyaMG

# 126
Привет на всички! Дъщеря ми тази година се яви на матурита за 7ми клас по български и математика. Тя сподели, че на изпита по български език и литература нямало никакви камери,а квесторите са си говорили свободно на висок глас. Излизали са за напитки и храни. На матуратапо математика квесторите са се разхождали из стаята , заяждали се с един от учениците и също са говорили отново на висок глас. Децата, които се бяха паднали с нея в една стая, потвърдиха казаното от дъщеря ми. Чудя се защо не вземат мерки. Трябва ли да се случи нащо по-сериозно, за да се обърне внимание. Децата са толкова стресирани.

# 127
  • Ямбол
Вие подадохте ли сигнал, че да се вземат мерки?

# 128
Привет на всички! Дъщеря ми тази година се яви на матурита за 7ми клас по български и математика. Тя сподели, че на изпита по български език и литература нямало никакви камери,а квесторите са си говорили свободно на висок глас. Излизали са за напитки и храни. На матуратапо математика квесторите са се разхождали из стаята , заяждали се с един от учениците и също са говорили отново на висок глас. Децата, които се бяха паднали с нея в една стая, потвърдиха казаното от дъщеря ми. Чудя се защо не вземат мерки. Трябва ли да се случи нащо по-сериозно, за да се обърне внимание. Децата са толкова стресирани.
Със сигурност тези квестори биха били издирени и санкционирани, ако имахте дързостта да подадете сигнал навреме. Сега вече е без значение.

Общи условия

Активация на акаунт