Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 52

• 65 398
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Моля, не си чешете езиците,  Laughing ПИД не е на мода, а повишава успеваемостта.
В Турция над определена възраст и след определен брой неуспехи го прилагат задължително.
Мисля, че и сигма имаше отношение към пид и може да каже нещо интересно.
Венера също има какво интересно да каже, че и актуално.

Се моа   Crazy В грешка си. Боса съм в областта.

# 691
Да знаете цени на Бемфола /325/, Менопур /225/ и Цитросид? Че това ми е "леката" стимулация...Simple Smile

# 692
Тери,  ако имаш някакви конкретни оплаквания,  аз и Тара имаме лични наблюдения за д-р Стоименов. Страхотен диагностик.
 Ако е просто профилактика може при всеки да се прегледаш, апаратурата в клиниката е страхотна.

# 693
При мен излязоха разни неща и подходът ще е друг- това исках, различен подход, доволна съм.
ПИД няма да правя.
 Sunglasses

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 11:52 от Elektra.13

# 694
Да знаете цени на Бемфола /325/, Менопур /225/ и Цитросид? Че това ми е "леката" стимулация...Simple Smile
 Аз бях на същата стимулация.Зависи какви ще са ти дозите на мен ми излязоха инжекцийте към 1500-1800 не си спомням с точност,целият опит ми излезе към 4 500

# 695
  • София/Стара Загора
сега да кажа и а и з нещо, не мога просто - аз нямам никакво информирано съгласие за моя ПИД, нямам ни-щич-ко, освен един годен, два -не и олекнала с 5000 лв. банкова сметка ....да не говорим, че никой не си направи труда да ми се обади и да ме питат, "имате три ембриона на стадий бластоцист, да ги изследваме ли и трите, че сте казала само за два...."  много се извинявам, ама да ми извиват ръцете на касата точно преди трансфер и Шефкетова да ме размотава, плати, не - не плащай, в  10 сутринта как се намират още 2000 лв....за тях ако това са нищо пари, за мен това беше съкрушителен удар....момичетата на регистратурата 3 пъти ходиха до касата да питат тази ли е сумата....
толкова много ме беше яд, а да не говорим, че дори положителен тест не видях, а без ПИД имам две имплантации, може да завършиха в 9 г,с и 6 г.с.....ама ПИД-а на мен не ми помогна....пациентка съм на др Персенска,но точно преди трансфера отидде на конференция и ме прехвърлиха на Шефкетова и бях истински възмутена от отношението на Шефкетова - да ме размотава - отиди плати, не, върни се, не отивай....а  стреса #Cussing out,
а когато казах на Персенска за това как генетиците/ембриолозите ме поставиха на коленете, не можеше да ме погледне, само каза - "еми не са постъпили коректно"...и сега всячески се опитва да ми спести ненужни процедури....
в момента пак запалих тротинетката, защото сега тези парри щяха да ми влязат в употреба за 4, може би последен опит....
моят горчив опит ме кара да се замисля, ми добре - сега е 600 лв, ама ако имам 5 бластоциста някой ще ме пита ли или само после ще ми кажат "дължите 3000 лв., защото ги изследвахме всичките"

крайно време е да се оправи комуникацията, защото това е най-куцото в цялата им организация #2gunfire

# 696
Манди, благодарим ти, че споделяш с нас.Твоят опит е много важен.
 ПИД е генетично изследване на ембрионите, намеса в тях, на база на което се извършва селекция - пид не се извършва срещу касова бележка.Научих от пациентка,че има такъв случай.
  Пациентът трябва да даде информирано съгласие, за да се извърши това изследване. Подчертавам първо да го информират, а после той се съгласява.Ако не сте дал писмено информирано! съгласие или изрично съгласие за извършване на генетично изследване върху ваши ембриони то не може да бъде извършено.
 С огромно безпокойство научавам от пациентки, че репродуктивният специалист им препоръчва пид и им казва, чене е нужна консултация с генетик.  
 Резултатът от генетичното изследване имате, право да изберете как да ви бъде съобщен и разяснен от тесен специалист - генетик и да имате писмен документ за него.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 15:13 от Анонимен

# 697
  • София/Стара Загора
Специално ходих да се ровя в документите си и да търся за ПИД-а...намерих становището на генетичката, но нямам никакво информирано съгласие, както и право на избор какво да се прави с "болните" ембриони

Грешката е моя, но това не прави ситуацията по-различна и не компенсира липсата на комуникация и адекватно разяснение

# 698
В чужбина като поръчвам да ми правят пид и да извършват подготовка ми предоставят информира съгласия на 3 езика. Laughing
 А във Франция минаваш етична комисия, която да даде съгласие да се извърши ПИД на твоите ембриони.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 15:15 от Анонимен

# 699
  • При семейството си
Манди, а по чия препоръка прави ПИД?
Съжалявам, че така се е получило при теб и наистина беше полезно споделеното.

# 700
Здравейте момичета, имам следното питане, предстои ми първа стимулация по фонда може ли да ми кажете кои изследвания и прегледи не се покриват от тези 5000 лв.

# 701
  • София/Стара Загора
Здравейте момичета, имам следното питане, предстои ми първа стимулация по фонда може ли да ми кажете кои изследвания и прегледи не се покриват от тези 5000 лв.

PBMС, ембриолепило, ако надвишиш броя на финансираните по фонда хормони, вливки от всякакъв вид, имунологични и генетични изследвания

Манди, а по чия препоръка прави ПИД?
Съжалявам, че така се е получило при теб и наистина беше полезно споделеното.

тя беше част от заключението на кариотипа, в който излезе балансирана транслокация при ММ...и съвпадна и с мнението на д-р Персенска след миседа в 9 г.с

# 702
  • Пловдив
ПКК, коагулационен статус, вирусология за двамата, лепило или РВМС, вливки ако се налагат на калции или октагам, имаш 10 хормона по фонда, ако ги изхабиш след това си плащаш следващите. Това засега се сещам. Успех!

# 703
Василева, не се покрива вирусология: 2*55 = 110 лева (за двамата), ПКК за теб (22 лв), покриват се 10 хормона (ако се наложи, доплащаш). Може да доплатиш и лекарства, но това е, ако си със силна стимулация.

# 704
  • При семейството си
Благодаря за инфото, Манди.

Общи условия

Активация на акаунт