СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 214 877
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 660
Скрит текст:
не бързайте да влизате утре в сайта за проверка на резултатите. В един момент може би ще влезете с вашите данни ,но ще видите срещу името на детето си резултатите на друго дете от предишния набор със същия номер. Аз го преживях лично - казвам ви, не е приятно - детето ми се стресира здраво, защото знаеше че е направил повече от това което видяхме отначало срещу името му. Изчакайте, не прибързвайте - ще си спестите неприятни емоции ( или приятни, но моментни, ако сте очаквали малко, а видите срещу името на детето си отлични оценки - и това го имаше при някои нетърпеливи майки). 
Това е ужасно, не искам даже да си мисля, че може да се случи Stop
Не би трябвало. Миналата година не се повтори. А и сега на страницата няма полета за въвеждане на ЕГН и входящ номер за разлика от предходните години. Само съобщение " очаквайте..." Допускам, че е точно, за да се избегне ситуацията от 2014, когато сайтът се оказа достъпен преди пълното обновяване на информацията.

# 661
За малко сменям темата. Може ли някой да ми каже в какъв срок след Рождения Ден на детето трябва да си подадем документите за лична карта. Нали стават на 14 години.

30 календарни дни

Много Благодаря!

Първата лична карта е безплатна, независимо дали е обикновенна поръчка/за 30дни/ или бърза поръчка
/за 3дни/
Може и експресна. Ако отидете сутринта може в края на работния ден да я получите и същия ден да има ЛК

# 662
И аз се надавам всичко утре да мине спокойно. Тазгодишните майки бяха много спокойни, поне докато дойдат изпитите. Дано и утре е така и всяко дете  да получи мечтания резултат който да му стигне за там закъдето се е запътило.

# 663
Много благодаря, G..D.., за подкрепата, загрижеността и добрите думи!

# 664
Защо говорите за оценки тази вечер, като сами свързахте излизането им с пресконференцията, а тя ще бъде утре? А и работният им ден вече приключи, уви! Да събираме сили за утре!

# 665
Съвсем се обърках.  Днес ли ще излязат резултатите или не?

# 666
Събираме,събираме......току що изядох цял шоколадов кекс, а съм на диета.

# 667
Момичета, ако се затруднявате утре , пишете - на мен, или на други по-препатили майки от темата - давайте бал и на база статистики ще  помагаме  в определяне мястото на детето в общото класиране на детето и шансовете му за желаното училище. Аз лично съм от Пловдив, мога да съм от полза на всички запътили се към ЕГ Пловдив с информация за самото училище.
Хайде сега, спокойно се приберете, пийте едно питие и кажете на детето си колко много го обичате. Утре ще е важен ден за него - то със сигурност се притеснява повече и от вас, нищо че не го показва.

# 668
А, това са добри идеи, G.D.!

# 669
# 670
  • ГОре на черешата...
Като "пекла се" на този огън миналата година минавам да ви пожелая утре да видите оценки, равнозначни на положения от децата ви труд и такива, които ще им стигнат за "първо класиране по първо желание" Hug!

Хайде сега, спокойно се приберете, пийте едно питие и кажете на детето си колко много го обичате. Утре ще е важен ден за него - то със сигурност се притеснява повече и от вас, нищо че не го показва.

Peace

# 671
  • Бургас
Мариетка, изключително ми е приятно да те "видя"  bouquet
Аз смятам да пия едно розе тази вечер и изобщо да не занимавам младежа с моите терзания. От една седмица избягвам всякакви разговори вкъщи по темата, достатъчно ще говорим от утре до 16-ти. Късмет на всички деца! Дано постигнат целите си!

# 672
  • София
Понеже преди малко по молба на форумка обясних на лични как горе-долу се процедира със статистиката, реших да споделя написаното тук, може да е полезно на някого. Иначе и аз като GD съм готова да съдействам, но за софийските балове. Simple Smile
Скрит текст:
Предполагам, че знаеш как да си служиш със статистиката, но все пак ще поясня.Ето линкове към баловете след 1 класиране от миналата година и към статистиката :

http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2015_mo … ki_Iklasirane.pdf
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2015_mo … stika_bel_mat.PDF
Нека най-условно да приемем, че детето, за което се интересуваме, е момиче, кандидатствало е тази година, цели се в паралелката на 1 АЕГ с втори език немски и има оценки  на изпитите 5,33 и 5,62. Сборът от тези две оценки е 5,53+5,62=10,95. Засега забравяме за този сбор, ще ни потрябва малко по-късно.

От файла  с първото класиране за миналата година разбираме, че последното момиче, прието в тази паралелка е било с бал 34,024. Изваждаме от него 12 (сбора от двете оценки по мат и бел от дипломата) и получаваме удвоения резултат от изпитите.
Тоест 34,024-12= 22,024 е удвоеният сбор. Разделяме на 2, за да видим колко е реалната сума от двете оценки. И тя е: 22,024:2=11,012. Тоест последното момиче е било прието с този сбор. По дифолт приемаме, че двете оценки от дипломата са шестици. Във високите балове за ЕГ (особено за девойки) разликата от една единица заради оценка от удостоверението може да бъде компенсирана само с оценки на изпитите, много близки до максималните.
Отиваме във файла със статистиката и пресмятме кое поред момиче в софийската класация е било с подобен сбор. 11,012 влиза в интервала между 11,000 и 11,099. Гледаме последните две колони в този ред, тъй като те касаят девойките. Едната( крайната) показва, че  307 момичета гарантирано са имали сбор, който е по-висок от нейния. Другата (предпоследната) показва, че 57 момичета са били в нейния интервал. Тук идва първата условност. В самия интервал има момичета, които са се справили по-добре, има и такива, които са по-надолу като сбор, макар и само с хилядни. Няма как да знаем къде е сгъстяването, дали в долната част на интервала, дали в средата му, дали горе. Условно приемаме, че все пак разпределението е  равномерно. Това ще рече, че тези 57 девойки са разпределени по равно, тоест средно по около 6 момичета се наместват се във всяка една десетинка от интервала. Тоест между 11,000 и 11,012  има около 6-7 момичета, които все пак са с по-нисък резултат от този на коментираното последно момиче, прието в паралелката. Останалите 50 от всичките 57 в този инетрвал са над него. Прибавяме тези 50 към сигурните 307 и вече знаем, че пред девойката има 357 по-успешни кандидати от женски пол. Тоест тя е 358-ма. Тук вече знаем, че последното влязло момиче в тази паралелка е било в класацията по сбор от двете оценки  на около 358 място сред всички девойки.

Тук идва ред на работата на аналогичен принцип с оценките на детето от тази година. Знаем сбора му (утре ще го знаем, де, но засега условно действаме с приетия 10,95). Виждаме на първо четене, че е по-нисък от този на коментираната девойка от миналата кампания. Това не е причина обаче  да отпишем приема на девойката в тази паралелка на АЕГ.  Всичко ще зависи от две неща - какво е общото справяне и дали тенденциите за търсене на тази или онази гимназия ще се запазят. Статистиката може да ни покаже утре много неща. Например, че резултатите му, пресметнати по горния начин, го изпращат на 327 място (заради по-трудни изпити  има по-малко деца в най-високите интервали). Тогава, ако приемем, че тенденциите и интересите на децата са близки до миналогодишните, ще значи, че на детето балът му ще стигне и ще има даже  и резерва.. Ако статистиката ни покаже обаче, че е на 365 място примерно, приемът ще е доста на кантар, тъй като разликите с последното място от миналата година ще са малки, а и липсва прецизността за разпредление на толкова малко хора в един интервал. Но ако статистиката я прати на 460 място сред девойките - шансът за прием вече е доста малък... Което не значи, че девойката не трябва да пише въпросната паралелка на 1 място, напротив. Пише си я и чака системата да й отреди съответното място.

# 673
  • ГОре на черешата...
Мариетка, изключително ми е приятно да те "видя"  bouquet

На мен също Hug!

Ако имате възможност - изведете децата някъде, да се поразсеят, бъдете заедно, посмейте се. Наистина не показват, но и те се притесняват ужасно много - както за себе си, така и дали ще оправдаят нашите очаквания...
И аз ще тръпна и тази година с вас, за бивши мои ученици, които много си обичам и искам да постигнат успех. Утре е важен ден за тях, ще треперим заедно на училище, обещала съм да стоя до тях и да стискаме палци заедно...

# 674
Тази вечер: бира, странджанки (наздраве, бургазлии), релакс.

За младежа - май само странджанки.

Общи условия

Активация на акаунт