СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 272
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 1 155
На въпроса: „На какво, според теб, се дължи непрекъснатото увеличаване на двойките - всяка година - все повече?“, получих следният отговор от родител: „Ами много ясно - затяга се контролът и не могат да преписват децата“.

Съгласни ли сте?
Какъв контрол, какви 5 лева? ooooh! Всяка година реформи в образованието и всяка година все по-лоши резултати. Системата, по която се обучават децата ни и качеството на образование са безобразно зле. По един предмет учат по няколко калпаво написани учебника и сборника и от толкова много и разнородна информация,  не могат да отсеят същественото.  Тази година изгубих сметката колко пари дадохме за сборници и сборничета. Като добавим и липсата на концентрация, което е нормално за възрастта и резултатите са ясни.

Повече обаче ме дразни факта, че в университет се влиза (и излиза) по-лесно, отколкото в една гимназия.  Joy

# 1 156
Нито една пълна шестица на изпита по БЕЛ в Пловдив. Shocked А тестът беше толкова лесен.... Двойките повече от миналата година. Иска се талант да изкараш 2 на такъв изпит.
Някои ученици не трябва да завършват 7-ми клас.  Naughty

Лично мое мнение - проблемът е в глобалната мрежа. Децата от малки са там. Когато Господ или който и да е бил там ни е създавал ни най-малко не е имал предвид, че малки деца ще прекарват ежедневието си пред монитор. От там ще получават емоции, информация, ще визуализират представите си за света, ще им се вменяват измислени и нереални морални ценности, модели на поведение, начин на реагиране в ситуации.  Това зверски обърква главите на младите хора. А ума ми не побира какво ще стане когато сега 5-6 годишните, които са над таблета от 2-3 годишни тръгнат на училище... ще станем свидетели на осакатени поколения млади хора. И най-лошото е, че НЯМА връщане назад.

Това ще рече, че е глобален, а не български проблемът. Дали?

# 1 157
В този аспект е глобален, да. Аз обаче нямам идея колко по-справящи или несправящи са децата по света от нашите и на какво се дължи това. Вероятно ако задълбаем в темата ще засегнем и пълното безхаберие на образователната ни система по отношение знанията на младите хора. Което напълно се припокрива с безхаберието на децата и за капак - безхаберието на голяма част от родителите. И  резултатът не закъснява...

# 1 158
В този аспект е глобален, да. Аз обаче нямам идея колко по-справящи или несправящи са децата по света от нашите и на какво се дължи това. Вероятно ако задълбаем в темата ще засегнем и пълното безхаберие на образователната ни система по отношение знанията на младите хора. Което напълно се припокрива с безхаберието на децата и за капак - безхаберието на голяма част от родителите. И  резултатът не закъснява...

С това съм напълно съгласна.
А между другото, погледнах в миналогодишната тема - статистиките за София са излезли в деня, в който и резултатите. Към 12.00 - резултати и към 16.15 - статистики. Де ги сега?

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 17:55 от mamalili

# 1 159
  • Варна
Здравейте, желая да попитам как ще бъдат изнасяни резултатите в училище- с входящ номер или по имена?
А във всички ли училища изнасят резултатите на хартиен носител, защото специално в нашето не се сещам преди да е имало?
  Благодаря, предварително!

Във Варна миналата година бяха залепени на входа на руското училище.
Не си спомням дали и в кое училище в София имаше списъци.
Тук бяха по имена.

# 1 160
Нито една пълна шестица на изпита по БЕЛ в Пловдив. Shocked А тестът беше толкова лесен.... Двойките повече от миналата година. Иска се талант да изкараш 2 на такъв изпит.

Лично мое мнение - проблемът е в глобалната мрежа. Децата от малки са там. Когато Господ или който и да е бил там ни е създавал ни най-малко не е имал предвид, че малки деца ще прекарват ежедневието си пред монитор. От там ще получават емоции, информация, ще визуализират представите си за света, ще им се вменяват измислени и нереални морални ценности, модели на поведение, начин на реагиране в ситуации.  Това зверски обърква главите на младите хора. А ума ми не побира какво ще стане когато сега 5-6 годишните, които са над таблета от 2-3 годишни тръгнат на училище... ще станем свидетели на осакатени поколения млади хора. И най-лошото е, че НЯМА връщане назад.
G..D.., и аз съм в голяма война с интернет. Досега нито една битка не съм спечелила Simple Smile Но понякога си мисля, че всеки родител е късоглед и мисли в черни краски накъде отива светът. Така със сигурност не са били долюбвани телевизора, киното, автомобилите, компютрите и пр. Е, нашите деца са интернет поколението. Имат достъп до нещо, което ние дори не можехме да си въобразим. За техните деца се отказвам да давам прогнози, защото не знам какво ще се изобрети. Дано се роди някой Ст. Джобс, че да ни ориентира.

Искам да кажа, че този процес може да е съвсем правомерен. Още повече не разполагаме с богата база данни за минали години, така че да правим информирани заключения. Няма да се учудя, ако се открие някаква цикличност, както във всеки един процес.

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 18:14 от unna

# 1 161
  • София

Лично мое мнение - проблемът е в глобалната мрежа. Децата от малки са там. Когато Господ или който и да е бил там ни е създавал ни най-малко не е имал предвид, че малки деца ще прекарват ежедневието си пред монитор. От там ще получават емоции, информация, ще визуализират представите си за света, ще им се вменяват измислени и нереални морални ценности, модели на поведение, начин на реагиране в ситуации.  Това зверски обърква главите на младите хора. А ума ми не побира какво ще стане когато сега 5-6 годишните, които са над таблета от 2-3 годишни тръгнат на училище... ще станем свидетели на осакатени поколения млади хора. И най-лошото е, че НЯМА връщане назад.

Какво да стане - щом поколението не може да  покрие изискванията на системата на предишните поколения - сменяме системата и изискванията, така че да паснат. Системата ще се самосъхрани.

Сори, че ще го кажа, но аз казах, че ще падне рязане по български, за какво го водихме този спор преди дни, като доказателствата са налице! Ще режат отвсякъде, само и само да няма шестици, а и преразказът и тезата са благодатна почва, на практика за щяло и нещяло могат да свалят точки.

# 1 162

Какво да стане - щом поколението не може да  покрие изискванията на системата на предишните поколения - сменяме системата и изискванията, така че да паснат. Системата ще се самосъхрани.

Сори, че ще го кажа, но аз казах, че ще падне рязане по български, за какво го водихме този спор преди дни, като доказателствата са налице! Ще режат отвсякъде, само и само да няма шестици, а и преразказът и тезата са благодатна почва, на практика за щяло и нещяло могат да свалят точки.
Нали за София-град 6-ците били повече със стотици по БЕЛ! А официална статистика така и не се видя! #Cussing out

# 1 163
  • София
това не го разбрах.

# 1 164
Има повече отлични оценки и по-малко двойки в сравнение с миналата година.
2016 - Отлични оценки са получили 2523 ученици, а слаби – 759 ученици. Не са посочили броя на пълните шестици.
2015 - Общо отличниците по БЕЛ са 2442. Слаби оценки по БЕЛ са получили 994 ученици. Девет пълни шестици.

# 1 165
  • София
Говоря за пълните шестици. Всяко година в София има една или никакви пълни шестици по български, докато по математика има. Нали спорих с потребителки именно за това, че гледат да режат, за да няма пълни шестици, и че нищо няма да види при проверката на работата. Три от шестиците са на тримата от олимпиадата по български.

# 1 166
Говоря за пълните шестици. Всяко година в София има една или никакви пълни шестици по български, докато по математика има. Нали спорих с потребителки именно за това, че гледат да режат, за да няма пълни шестици, и че нищо няма да види при проверката на работата. Три от шестиците са на тримата от олимпиадата по български.

Andariel, да ти кажа, така ме беше подковала с това, че гледат да режат проверителите, че траках със зъби какво чудо ще е по БЕЛ. Омагьосах се тука от страшни разкази за безкомпромисни проверители и пр., че и аз взех да ги дрънкам едни вкъщи... Е, резултатът такъв хубав урок ми даде. Мари се оказа права - голяма радост днес. Че крият двойките ясно, но това за шестиците вече не го вярвам.
Хайде да оставим черните боички само за съставителите на тестовете и за такива като белобрадия чичко с ехидното държане, а?  

# 1 167
  • София
По-консервативната нагласа е по-печеливша при несигурни и рисковани събития, още повече, когато има предостатъчно доказателства за сваляне на оценки. Не зная ти какви неща си очаквала и защо си тракала със зъби, не съм в главата ти. Написаното от мен си е чистата истина. Трудно ми е да повярвам, че от няколко хиляди седмокласници, само седем, осем или десет човека са отговорили на съвършените изисквания за шестица. Чисто заяждане и рязане си е, иначе пълните шестици ще станат твърде много. Какви черни боички, малко логика вкарай!  

# 1 168
Здравейте! Някой, ако може да ми даде информация от личен опит за 35 СОУ в София? Иначе за статистиката момче БЕЛ - 5.571 и математика - 4.946. Мисля, че няма да е достатъчен за 73 СОУ. newsm78

# 1 169
По-консервативната нагласа е по-печеливша при несигурни и рисковани събития, още повече, когато има предостатъчно доказателства за сваляне на оценки. Не зная ти какви неща си очаквала и защо си тракала със зъби, не съм в главата ти. Написаното от мен си е чистата истина. Трудно ми е да повярвам, че от няколко хиляди седмокласници, само седем, осем или десет човека са отговорили на съвършените изисквания за шестица. Чисто заяждане и рязане си е, иначе пълните шестици ще станат твърде много. Какви черни боички, малко логика вкарай!  

Ми, с толкоз глупости по първи модул какво може да се очаква....Сложи 80% с отговор Б на 4- ти въпрос само, като искаш логика...и ето ти минус 2 т.

ПП. Горното е мое предположение , мисля %  даже е по-голям. От класа на сина ми само 2 деца са отговорили А, като са налучквали.

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 18:53 от unna

Общи условия

Активация на акаунт