СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 238
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Няма спор 0- щом смяташ, че е некоректно, напиши кое е коректното, може пък, аз да греша. Нека да уточним понятията, вместо да се държим като в детската градина!

# 1 246
  • София
Обществен е това, което е общодостъпно. Не е задължително да е собственост на общината, държавата и прочие. Медията/форума/заведението/библиотеката и т.н. може да са частна собственост и пак да са обществени, защото може да се ползват/служат от/на неограничен брой от хора. След като за бг.мама е достатъчна една регистрация, значи и форума е обществен.

# 1 247
Остави, както и да е - на мен също не ми се спори, всеки тук може да изкаже мнение без същото да е последвано от сарказъм, но това опира до форумна култура, която определено липсва.

# 1 248
  • София,
Здравейте,
моят седмокласник според мен се е справил много добре  Simple Smile,  момче - София оценките по БЕЛ са 5,214/5,196
по математика 5,204/5,214
Много ми се иска да разбера каква му е оценката, или поне точките от вторият модул, защото видимо се е справил по-добре от първия (по математика)? newsm78

Ако някой има идея, моля да сподели. Изчетох темата, но не намерих нищо - може и да не съм чела като хората, за което се извинявам предварително, ако спамя! Confused
Благодаря предварително.

# 1 249
  • най-шареното място
Понеже училището, в което публикуват резултатите е до нас, та минах да хвърля един поглед.
Исках да те питам снощи, какво имаше предвид под честоти в поста си с таблицата.
И да ти благодаря за таблицата! Много по-добре се възприемат данни графично. Поне от мен де Simple Smile

# 1 250
  • България, София
оценките по БЕЛ са 5,214/5,196
Ако оценката на 1-ви модул по БЕЛ е 2,204, а не 5,214, то резулатите са следните:

БЕЛ1         - 52т.   - 5,204
БЕЛ2         - 25,5т.
БЕЛ общо - 77,5т. - 5,196

Мат1        - 52т. - 5,204
Мат2        - 26т.
Мат общо - 78т. - 5,214   

На втори модул няма отделна оценка.

# 1 251
  • София,
оценките по БЕЛ са 5,214/5,196
Ако оценката на 1-ви модул по БЕЛ е 2,204, а не 5,214, то резулатите са следните:

БЕЛ1         - 52т.   - 5,204
БЕЛ2         - 25,5т.
БЕЛ общо - 77,5т. - 5,196

Мат1        - 52т. - 5,204

Мат2        - 26т.
Мат общо - 78т. - 5,214   

Много, много благодаря! newsm10

# 1 252
  • Варна
Исках да те питам снощи, какво имаше предвид под честоти в поста си с таблицата.

"Честота" е относителната позиция, на която се намира последното прието дете в дадена паралелка, ако приемем, че всички деца са подредени по бал. Например ако дете е на 250-та позиция сред останалите, а последното прието дете миналата година в тази паралелка е било на 400-но място, то има голяма вероятност тази година да го приемат там.

Съвсем приблизителни са тези честоти, защото приемат, че:
* всички деца имат сбор от бел и мат от училище 12
* в групата с еднакъв сбор от оценки децата са разпределени равномерно
* се запазва подредбата на желанията като миналата година

Другото ограничение на тези честоти е, че може да се прилага само за ЕГ. Но с такива статистики, толкова.

Пускам линк към файл за изчисляване на честоти и прогнозни балове за ЕГ във Варна http://dox.bg/files/dw?a=fb32d8f01c Качила съм в го в dox на пощата. В жълтата клетка въвеждате мин.бал на паралелката, която ви интересува.

# 1 253
  • Бургас
да, както казах момичето от МГ-Бургас е с 6-ца по Бел от олимпиада, т.е не е ходило на матура, а 6-цата по Мат.  е от НВО, предполагам и в София поне ще има няколко пълни отличници
За да се признае шестицата от олимпиада, трябва детето да се е явило и на изпита, че и на двата, т.е. не може да пропусне българския, дори да има шестица на олимпиадата.
....
Това пък откога е така newsm78 И, ако е вярно, каква е логиката да имаш шестица вече, но да се явяваш на изпит Rolling Eyes Преди учениците си бяха освободени от приемен изпит.
Мюмла, стискам палци за изпита! Аз също все още не мога да повярвам, че ще избираме от най-доброто, което ни се предлага в момента!

# 1 254
Моля, да ми кажете в училището, когато разлепят списъците, те поименни ли ще са?
Нямам желание да ни гледат оценките разни клюкарки от квартала и затова питам.  Crossing Arms
В училището на голямото ми дете бяха поименни с двете оценки и можех точно да сметна бала на всяко дете. Не бяха съвсем достъпни - на директорския етаж в коридора.

Честито на всички доволни от оценките! И аз имам въпрос.Възможно ли е оценките от първи модул по Бълг.и Матем. да са абсолютно еднакви до стотната? На мен ми се струва твърде голямо съвпадение,
За кое у-ще става дума? И във всяко ли ще е така? За София най-високи оценки има ли някакво инфо -в кое у-ще са изкарани?
Съвсем възможно - просто има еднакъв брой точки и на двата предмета.

# 1 255

"Честота" е относителната позиция, на която се намира последното прието дете в дадена паралелка, ако приемем, че всички деца са подредени по бал. Например ако дете е на 250-та позиция сред останалите, а последното прието дете миналата година в тази паралелка е било на 400-но място, то има голяма вероятност тази година да го приемат там.

Съвсем приблизителни са тези честоти, защото приемат, че:
* всички деца имат сбор от бел и мат от училище 12
* в групата с еднакъв сбор от оценки децата са разпределени равномерно
* се запазва подредбата на желанията като миналата година

Другото ограничение на тези честоти е, че може да се прилага само за ЕГ. Но с такива статистики, толкова.

Пускам линк към файл за изчисляване на честоти и прогнозни балове за ЕГ във Варна http://dox.bg/files/dw?a=fb32d8f01c Качила съм в го в dox на пощата. В жълтата клетка въвеждате мин.бал на паралелката, която ви интересува.

Благодаря много, супер си  bouquet

# 1 256
Наистина ли статистиката за София ще излезне в понеделник?

# 1 257
Искам да попитам варненките  как се подреждат училищата след първите 3-4. Те са ясни МГ Първа, Пета, Четвърта. А после?
За съжаление на моето девойче няма да му стигнат числата за тях, особено след като са им казали, че по всичко за годишни оценки ще им нанесат тия от матурите.
Сега сме в голяма чуденка как да подредим останалите училища.

vanibo и при моята е същото. Двете оценки от първи модул са по-високи от тези за втори.

И аз това се питам, за Трета гимназия - от много места чувам, че не е същата както преди години и лоши отзиви само. Остават Руското и Търговска гимназия. Мисля тях да напишем, но кое от двете по напред не сме решили, а на първо ще е четвърта, там иска момчето- испански  Wink
Не вярвам да оставят тези оценки! В кое училище сте? Не губете надежда!
Успех на всички!

# 1 258
Моля ви,помогнете ми! newsm78 newsm78 newsm78
Няма информация (или аз не я намирам) какво се изучава в природоматематическия профил в ОМГ Пловдив.
 Какви предмети се изучават повече (разширено) след първата подготвителна година?

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 11:40 от echii

# 1 259
Наистина ли статистиката за София ще излезе в понеделник? #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт