MasterChef България - сезон II (30.05. - 01.06.2016г.) - ФИНАЛ

• 86 064
  • 964
  •   1
Отговори
# 930
С финала на нашия MasterChef, започна седми сезон в Америка отново под диригентството на Гордън Рамзи.

По кой канал ще излъчват предаването? Благодаря!

# 931
С финала на нашия MasterChef, започна седми сезон в Америка отново под диригентството на Гордън Рамзи.
По кой канал ще излъчват предаването? Благодаря!
Fox. Не съм сигурна, че го излъчват в България. На 01.06.2016 г. бе началния Епизод 1 на Сезон 7. Може да се намери в Интернет.

# 932
Толкова разгорещено в темата се обсъждат участниците и финалистите, че ми се струва че убягва как и самите те (както и зрителите) под една или друга форма са също манипулирани и употребени.

За жалост напоследък все повече ми се избистри една друга гледна точка за формата, а именно, че това не е състезание по кулинария, а презентазия в която чрез всички средства се популяризира имиджа и стила на тримата шефове - Ангелов, Токев и Михалчев. Това те и техния вкус да изпъкнат пред обществото като по-висши, да се изтъкнат като властелини на гурмето, като големи майстори, експерти и разбирачи. Не става въпрос за реклама, а за безпардонна доминация на его. Именно затова и мисля че ни представиха няколкото ситуации с гонене, връщане и спасяване на участници, с много нагласени, неясни и спорни ситуации, с няколкото фарса, на които те отстрани ехидно се подсмихваха и в крайна сметка в представянето на един финал, на който при малко по-задълбочен поглед става ясно как всичко е строго планирано, режисирано и изпълнено.

Жалко но факт!

Жалко е за теб, защото това не е факт.

Дядо Хаджия, абсолютно права е! Съжалявам, но твоето вече пълно заяждане.....

# 933
Не мисля че Севда е печелила най много имунитет.
За Георги мисля че са два или три пъти.И другите по един път мисля.
Но не мисля пе Севда е с най много.
Но че беше често на стрес тест е истина.

Колкото и пъти да е била на стрест тест поне не е отпадала от формата и върната само благодарение на някаква врътка както стана с Евгени.
Е да права си.За нея си затваряха очите , въпреки че имаше по груби грешки и беше за внезапна смърт много повече от Евгени.

А значи си била на снимачната площадка, опитала си на всички ястията и съвсем професионално си преценила, че Севда е трябвало да отпадне поне няколко пъти. Разкажи ни още от кухнята на предаването?
Като не можеш да кажеш нещо смислено, престани да спамиш! Аман от теб и феминистките  ти изказвания. Аз онази вечер те помолих да потърсиш специализирана медицинска помощ. Това твоето не е нормално

# 934
Аспаргус, кой има най-много спечелени значки?

И какво значение има личният живот на участниците? Това е кулинарно шоу, не биг брадър.

Това, кой има най-много спечелени значки изобщо няма значение за мен.... Защото съм с особено мнение по отношение на представянето на Севда и решението МШ този сезон да бъде вегетарианец поради определени причини.

Ами ОК, щом няма значение   Laughing За какво ги раздават там някакви си никакви значки. Нищо, че Евгени напусна шоуто много преди да помирише финал и на последната игра за първи път си спечели правото да избира какво да готвят участниците. Мнее, никакво значение няма. Важното е да нищим клюки и кой е по- достоен по това колко ни е симпатичен, а не по уменията му да готви.

Не съм убедена, че Севда спечели най-много значки за имунитет. Но със сигурност беше доста често на стрес-тестове  Laughing И много точно казано ... "Важното е да нищим клюки и кой е по- достоен по това колко ни е симпатичен, а не по уменията му да готви"... Именно умението да готви поставям под въпрос. Част от умението да готви е да прави хубави чинии (т.нар. презентации). Няма да се повтарям какво мисля за нейните кулинарни безумия - писала съм го. Не съм ги опитвала и нямам желание. Клюки не обсъждам, НО продължава да ме интересува дали е вярно, че има ресторант... Но това не е клюка  Laughing
А относно връщането на Евгени - да и на мен ми е странно неговото връщане и не ми прилича да е редно. Но колко пъти фамозната Севда беше спасявана, при положение, че имаше случаи, в които беше и за внезапна смърт...
И още нещо искам да ти кажа - за да си Мастър Шеф трябва да имаш определен набор от качества - като например в критични ситуации да не сервираш огромни оризови топки, пльокнати върху някакъв си сос; не трябва да ревеш; не трябва да кършиш ръце и да гледаш с вид на удавник. Трябва хъс, борбеност, овладяност, трябва стабилност..... Времето ще покаже дали няма да завехне като Сидония от първото такова подобно шоу....

# 935
  • София

Не съм убедена, че Севда спечели най-много значки за имунитет. Но със сигурност беше доста често на стрес-тестове  Laughing И много точно казано ... "Важното е да нищим клюки и кой е по- достоен по това колко ни е симпатичен, а не по уменията му да готви"... Именно умението да готви поставям под въпрос. Част от умението да готви е да прави хубави чинии (т.нар. презентации). Няма да се повтарям какво мисля за нейните кулинарни безумия - писала съм го. Не съм ги опитвала и нямам желание. Клюки не обсъждам, НО продължава да ме интересува дали е вярно, че има ресторант... Но това не е клюка  Laughing
А относно връщането на Евгени - да и на мен ми е странно неговото връщане и не ми прилича да е редно. Но колко пъти фамозната Севда беше спасявана, при положение, че имаше случаи, в които беше и за внезапна смърт...
И още нещо искам да ти кажа - за да си Мастър Шеф трябва да имаш определен набор от качества - като например в критични ситуации да не сервираш огромни оризови топки, пльокнати върху някакъв си сос; не трябва да ревеш; не трябва да кършиш ръце и да гледаш с вид на удавник. Трябва хъс, борбеност, овладяност, трябва стабилност..... Времето ще покаже дали няма да завехне като Сидония от първото такова подобно шоу....

Аз това с Евгени изобщо не го признавам, за мен все едно не се е случвало.Тогава най-силно пролича измисления предварително сценарий. Дори и да беше сгрешил Евгени, чак пък за внезапна смърт едва ли е бил, всъщност всяка грешка би могла да бъде подложена на внезапна смърт, това го решават сценаристите. Целта им беше да се получи драматично и интересно, а с Евгени точно така стана. Един от фаворитите да е аут и после да се върне.Чудно шоу!

# 936
Предполагам, че така е зададен форматът - внезапна смърт на силен участник, после го връщат и той стига до финал, защо не и да спечели дори.

# 937

Аз това с Евгени изобщо не го признавам, за мен все едно не се е случвало.Тогава най-силно пролича измисления предварително сценарий. Дори и да беше сгрешил Евгени, чак пък за внезапна смърт едва ли е бил, всъщност всяка грешка би могла да бъде подложена на внезапна смърт, това го решават сценаристите. Целта им беше да се получи драматично и интересно, а с Евгени точно така стана. Един от фаворитите да е аут и после да се върне.Чудно шоу!

Всъщност си много прав/а  Wink

# 938
  • София
Предполагам, че така е зададен форматът - внезапна смърт на силен участник, после го връщат и той стига до финал, защо не и да спечели дори.

Така е, и в американския формат го има това връщане. При нас стана тъпо, защото го върнаха още на следващия ден. Трябаше да изчакат малко.  Laughing

# 939
  • в морето до колене
Връщане на отпаднал участник има и в другите реализации на формата. Прави се значително по-честно, отколкото нашите са го направили - участват не само няколко, а всички отпаднали до момента. Но това не е чак толкова фатално.

Такава "внезапна смърт", обаче, не съм виждала никъде другаде.
Има правило, наречено "внезапна смърт", в друг формат - Top Chef - но то е формулирано и се прилага по съвсем друг начин. На практика си е вид елиминация, но с малко по-резки правила.  Peace

Ако е имало някога някъде повод да бъде изгонен участник заради особено голям гаф - това винаги може да бъде направено, защото почти винаги при елиминация предупреждават, че ще бъде изгонен поне един участник. Вратичката да са повече от един винаги стои отворена...

# 940
  • да има едно лесно - на мотора
Не видях да е публикувано ( може и да съм го пропуснала )

Мариела Нордел: 10 причини за провала на Мастър Шеф

http://slojno.com/mariela-nordel-10-prichini-za-provala-na-mastar-shef/

# 941
Нордел не спря да плюе МШ. В нейната ФБ страница е страшно. Що за набеден ПР специалист е тя!

# 942
Абсолютно точно го е казала Нордел. Къде е плюенето не разбрах?

# 943
Не харесвам Нордел и никога не съм я харесвала, но с 10-тата й точка съм много съгласна.

"10. Колкото и да се стараят монтажисти, сценаристи, оператори и режисьори да изтикат напред някой участник, некадърността в „чинията“ си личи, особено за професионалистите от бранша!"

Мастър Рев приключи! Да се надяваме догодина да гледаме един истински Мастършеф с повече готвене и по-малко рев и циркаджийски номера.

# 944
  • София
И на мен Нордел ми е крайно несимпатична, но споделям написаното от нея.

Общи условия

Активация на акаунт