На море в Гърция 2016 - III

• 132 387
  • 777
  •   1
Отговори
# 480
Ужас ,защо не пратят повече екипи на границата през лятото  #Cussing out.Дали може да разберем предварително колко е опашката ,че да завием към Златоград .На всичкото отгоре пътуваме на 01.07-сигурно румънците ще са хиляди  Mr. Green

# 481
Те и сега бяха хиляди, но по-голям проблем са многото украински и молдовски коли/огромни джипове/, които се проверяват обстойно и задържат опашката. А доколкото разбрахме максималният капацитет на пункта бил това #Cussing out

# 482
  • София
Магнолия, чудни снимки  bouquet
Ще пробвам пая, благодаря за съвета. Иначе на лоша скара из островите май не съм попада досега, тук също е добра. Само да кажа, че пържола на гръцки е бризола  Peace  Simple Smile

Щерката поизгоря вчера и днес ще е ден само за разходки и разглеждане, без плаж. Вероятно ще отскочим до столицата.

# 483
  • Пловдив
Явно така ще е цялото лято на Маказа. Ние чакахме 3 часа да излезем от България и 1 час да влезем (поне беше късно и не беше горещо), а е още средата на юни. Не ми се мисли какво ще е юли-август. Вече не съм убедена и че Златоград е опция - масово хората като видеха опашката и обръщаха натам, а пунктът е още по-малък.
Затова и разпитвах за информация за Свиленград.

# 484
Е то,докато идеш до Свиленград и се върнеш до Комотини-може пак толкова време да отнеме.Пък и няма гаранция ,че няма да се натъкнеш на опашка и там newsm78

# 485
  • Пловдив
Нали за това питам как е, все някой минава този пункт  Peace
Обходно е, да, но за мен от Пловдив е по-неоправдано да мина през Кулата за Александруполис. Освен това едно е да се движиш с климатика в колата, съвсем друго да се изпънеш да чакаш 3 часа на 40 градуса, през които поне 10 коли останаха без ток или аварираха и ги отнесе пътна помощ  Confused

# 486
  • София
Таис  Hug Явно аз не съм чула правилно   Mr. Green а уж с мъжлето се опитваме да учим гръцки думи  Joy
Приятно изкарване Hug

Ние още не сме тръгнали, мъжа ми има още 2-3 неща да свърши, а аз си издирван едни удобни сандали у нас и не ги намирам. Човека от апартамента снощи ни каза да си вземем един предавател на Булсатком за да гледаме техните канали. Аз първоначално се противопоставих,  защото и без това в Гърция не гледаме телевизия, но сега сме 2 седмици и навярно ще искам да гледам Страсти в Тоскана  Joy И аз да се направя на жена и да гледам някой сериал  hahaha

Сега имам едно въпросче  bowuu
На Неа Перамос ходим на плажа зад крепостта сред маслиновите и лозовите дръвчета. Чудех се обаче дали има и някой друг хубав плаж наоколо. Аз лично само този знам. Не ми пречи само на него да ходим, защото съм бременна и предпочитам, ако се уморя  да мога да се прибера лесно. Ама бих отишла и някъде другаде за разнообразие.
А, и още нещо. Предния път издирвах в Неа Ираклица от къде мога да си купя плодове. Търсих най-вече череши, ама нямаше. Прегледах в няколко малки магазинчета, в Масутис също търсих. Та въпроса ми е дали знаете къде има хубав плод и зеленчук. Не само в Неа Перамос, но и в Ираклица и съседното Палио.

Редактирам за да кажа, че най-бърз е трафика през Кулата, защото има две платна за преминаване и обикновено единия е само за коли от ЕС и минават бързо колите. Последния път преди по-малко от месец минахме за около 15-20 минути, на връщане също бързо минахме.

# 487
В Неа Перамос обикаляха пикапи с плодове и зеленчуци,в Ираклица имаше няколко сергии срещу църквата,в Палео -суперчето над входа за хотел Порто Палио беше  отлично зареден .Харесах плажа на този хотел,и таверната до него /не тази на хотела/.В Ираклица съм си набелязала този плаж да пробвам https://www.youtube.com/watch?v=srHOWYgW0b0

# 488
  • София
От София за Нея Перамос през Кулата ли минавате? Няма по-спокоен пункт от Илинден, две-три коли максимум(без събота и неделя, разбира се). А и оттам е най-близо до онзи район.
Зад крепостта - плажа Амолофи ли имаш предвид? Явно не, защото по пътя който го обгражда е пълно с градини и хората изнасят отпред невероятни плодове и зеленчуци.

# 489
  • софия
В петък се прибрахме през Кулата съвсем спокойно, наши приятели също през Маказа. За Екзохи видях само една кола българска.

# 490
Аз съм инавала Свиленград миналата година. Нашата цел тогава беше Одрин. По мои спомени от гръцка страна имаше само един митничар, който гледаше документите и в двете посоки.

# 491
Pinko, не е този зехтина, нещо не мога да го намеря в нета, освен да снимам моя. Доколкото знам Колимбари е район с най-старият в света сорт маслини, а също казват се води най-хубавия. Там има много производители и всеки, който е закачил декар земя използва името, защото е световно известно. Този зехтин, който ползваме е от стари производители, имащи маслинова плантация там.
Харесвам плажовете около Кавала и често ходим, Амолофи разбира се ми е фаворит, но мислим да го ограничим тази година, защото е страшно населен. Докато отидем, намерим къде да паркираме и да се настаним минава повече от час, който ни е ценен, заради децата.
 Преди години Палио е било много посещавано, с времето се мести туристопотока посока Перамос, но сега гърците казват, че отново ще се изтеглят назад, водата е хубава и е една идея по-спокойно. Вчера минахме от там при наши познати, които са се настанили в страхотно местенце и скоро мислим да пробваме и плажа.
 Днес слагахме ваксина на малката, която е на два месеца и педиатъра ни каза да ходим и да я топнем в Палио, той е от там Simple Smile Малка ми се струва още, баткото на 4 месеца го къпахме, ама може, то в тая жега не се издържа.

За границите вече без Златоград и Маказа.
Magnolia, снимките са пленяващи!

# 492
От Сития мисля, че са най-популярните Критски зехтини, а в района на Колимбари има една маслобойна, дето прави еко, био и незнам си какви зехтини, сега ще я намеря.
Biolea, в Astrikas се намира

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 15:39 от evhen

# 493
От няколко години почиваме в Гърция летата... и сега като тръгнахме да търсим място за нощувки, ми се стори, че цените са скочили ужасно много. За Ситония става въпрос. Имате ли те подобни наблюдения и вие?  Shocked

# 494
От няколко години почиваме в Гърция летата... и сега като тръгнахме да търсим място за нощувки, ми се стори, че цените са скочили ужасно много. За Ситония става въпрос. Имате ли те подобни наблюдения и вие?  Shocked

Не ти е грешно впечатлението. И не само на Ситония. Тази година и на юг вдигнаха цените.

Общи условия

Активация на акаунт