На море в Гърция 2016 - III

• 132 507
  • 777
  •   1
Отговори
# 210

velina_v, благодаря!  bouquet
А ресторантът как е? Храна, цени?

# 211
  • България, София
Като цени 2013г. беше нормално. Порция гаврос беше по спомени между 5 и 7 евро. Като цяло повече си правехме барбекю и само последната вечер бяхме в ресторанта.

Правеха хубаво фрапе  Simple Smile

# 212
  • София
desitto, би ли споделила коя агенция/оператор ти дава тези цени, специално за Кронуел ми се струва много добра, ако искаш може и на личния Simple Smile

# 213
desitto, би ли споделила коя агенция/оператор ти дава тези цени, специално за Кронуел ми се струва много добра, ако искаш може и на личния Simple Smile

Здравей,

това беше най евтината оферта, която намерих за този хотел. Вече платихме и утре заминаваме. Притеснявам се само за децата дали ще става храната. Иначе агенцията е onffire.bg От хотела имат промоционални цени за тази седмица на -40% и за събота цента вече е 212 евро на стая. От там ни идва и по скъпичко. Мисля, че от другата седмица пак ще имат ниски цени, но проверявай в сайта. Това е на last minute

# 214
Здравейте! С приятеля ми се опитваме да плануваме почивка в Гърция, но сме харесали тлкова много места и не можем да решим... http://www.booking.com/hotel/gr/alkyonis.bg.html?aid=304142;labe … s_src=hp_iw_title Какво ще кажете за този хотел и като цяло за Неа Каликратия? За сега мислим да отидем за 3 нощувки, защото сме от Сандански и ходим без нощувка на близките плажове, затова мислим че 3 ще са ни достатъчни. Ще сме ви благодарни и ако предложите нещо по-добро Simple Smile Също освен хотели дали има хубави таверни с приятна гръцка атмосфера и качествена храна?
Благодаря Simple Smile

# 215
Упешно завърнали се от Лефкада!  Party

Който се колебае дали да го избере за неговата почивка, съветвам да се отправяте напред с пълни сили - уникален, просто един малък Рай! Като намеря повече време ще споделя за интересуващите се цени, хотели, заведения, плажове, транспорт и въобще всичко Simple Smile

# 216
  • София
Far_away_. Супер, ще чакаме разкази от Лефкада, че и аз съм планувала първо едно мързеливо моренце в Амудия и после 4 - 5 дни разходка до Лефкада.Толкова неща съм прочела за там, че в момента все още се чудя къде да резервирам за да е удобно за разходка,  има ли смисъл да ходим на разходка с корабче около острова или по добре с колата. Понеже ще сме малко дни мисля да отидем само до Катизма,  Порто Кацики и Агиофили. Също някой знае ли по голям хранителен магазин в района на Амудия - Парга?

# 217
Far_away_. Супер, ще чакаме разкази от Лефкада, че и аз съм планувала първо едно мързеливо моренце в Амудия и после 4 - 5 дни разходка до Лефкада.Толкова неща съм прочела за там, че в момента все още се чудя къде да резервирам за да е удобно за разходка,  има ли смисъл да ходим на разходка с корабче около острова или по добре с колата. Понеже ще сме малко дни мисля да отидем само до Катизма,  Порто Кацики и Агиофили. Също някой знае ли по голям хранителен магазин в района на Амудия - Парга?

Здравей Simple Smile За Агиофили не мога да кажа нищо, защото сметнахме да го пропуснем. Видяхме го само от фериботчето, но не ми се стори нещо очарователно.
Има един плаж на който ми спря дъха - Милос. Трябва да стигнете до Агиос Никитас, там попитайте за табелката за плажа и пътя е планински, изморяващ е, особено ако влачите багаж, както ние (хладилна чанта и кърпи, храна) ...но гледката си заслужава, стръмничко е, опасно е, но се минава за 15 минутки.
За мен това беше фаворита заедно с Порто Кацики.
Егремни го видяхме от високо, уникална красота! Уникална!
Корабчето си заслужава, защото ще спрете в Кефалония (Фискардо), Итака( уникално красив плаж с най-красивото дъно, ако можете да плувате свободно и не ви е страх, съветвам!), Скорпиос, Меганиси и още няколко малки острова покрай Лефкада! Но целия ден ще ви отиде, така че преценете дали го искате достатъчно. Започва в 10:00 и се прибирате в 19:00, 25 евро с включен обяд.
Ние бяхме отседнали в Агиос Петрос, доста високо планинско селце, малко ни беще неудобна локацията, но пък беше адски красиво. Имайте впредвид, че острова е много планински, с много завои, опасни пътища (на високо, на места и без мантинела), но с кола го обиколихме около 5-6 пъти от-до.
Успяхме да отидем до Катизма, Агиос Никитас, Порто Кацики, Милос, Егремни, едно малко плажче във Василики и до почти всички селца на острова.
Вечеряхме всяка вечер в една таверна в Сивота ( на 2км. от Василики) , Псаротаверна Спиридулла , няма как да го изпиша на гръцки - хората бяха изключително мили, ненатрапчиви, любезни, дори последния ден ни дадоха питиетата от заведението , а всеки ден имахме подарък десерт също от заведението.
Някой беше писал за Ел Греко в Нидри - изключително нелюбезни, лицемерни сервитьори и собственици, надчислиха ми хляб и маслини, които не докоснах (на Лефкада ти ги носят на масата дори без да ги поръчваш), доста по-скъп ресторант, а на всичкото отгоре виках 4 пъти за сметката. Накрая обмислях да стана и да си тръгна без да платя! Със сигурност не ми хареса там!

Това се сещам сега, защото пътувахме през нощта и още не съм на себе си..отворена съм за въпроси! Simple Smile

Редактирам : наемете си скутерче от Нидри, за един ден ни взеха 12 евро, а за още 5 напълнихме резервоара до горе и обиколяхме много по-бързо. Изживяването също си струва!

Сещам се и че ще сте близо до Метеора, на връщане се отбивате 60км от магистралата, както направихме ние и можете да комбинирате. Трябва ви един ден, за да разгледате всичко спокойно. Това място е най-зашеметяващото, което съм виждала до момента. Препоръчвам с две ръце!

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 21:45 от far_away_

# 218
Здравейте! С приятеля ми се опитваме да плануваме почивка в Гърция, но сме харесали тлкова много места и не можем да решим... http://www.booking.com/hotel/gr/alkyonis.bg.html?aid=304142;labe … s_src=hp_iw_title Какво ще кажете за този хотел и като цяло за Неа Каликратия? За сега мислим да отидем за 3 нощувки, защото сме от Сандански и ходим без нощувка на близките плажове, затова мислим че 3 ще са ни достатъчни. Ще сме ви благодарни и ако предложите нещо по-добро Simple Smile Също освен хотели дали има хубави таверни с приятна гръцка атмосфера и качествена храна?
Благодаря Simple Smile

Да допълня към по-горното:
Харесахме също и коментираното Неос Мармарас. Можете ли да предложите изпитани места за настаняване там. http://www.booking.com/hotel/gr/vigla-ias.bg.html?aid=304142;lab … p;type=total& За това имате ли мнения? Благодаря отново!

# 219
  • София
Far_away_. Супер, ще чакаме разкази от Лефкада, че и аз съм планувала първо едно мързеливо моренце в Амудия и после 4 - 5 дни разходка до Лефкада.Толкова неща съм прочела за там, че в момента все още се чудя къде да резервирам за да е удобно за разходка,  има ли смисъл да ходим на разходка с корабче около острова или по добре с колата. Понеже ще сме малко дни мисля да отидем само до Катизма,  Порто Кацики и Агиофили. Също някой знае ли по голям хранителен магазин в района на Амудия - Парга?

В Парга има малко по-големи, но ми се видяха една идея по-скъпи. В Превеза, доколкото знам има Мазутис.

Момичета, кой круиз според вас повече си струва - този до Пакси и Антипакси или круиза от Нидри, Порто Катцики, Фискардо и т.н.  Thinking Трябва да избирам от двата.

# 220
  • София
Да попитам знаещите - подходящо ли е на Скиатос за тинейджъри или е много пусто.
Така ми е омръзнала Паралия Катерини - все там ходим заради младежта, но тази година търсим нещо друго - подходящо обаче пак за млади хора.
Скиатос е класи над Паралия Катерини. Има много пясъчни плажове. Тези в южната част на острова са доста населени, покрай тях е пълно с хотелчета. Плажовете от западната страна са малко по-трудно достъпни - стига се по черни пътища, но са прекрасни - Банана бийч, Агия Елени. Кукунарис е много хубав плаж също, но има доста хора на него. Хората (главното градче) е с прекрасна атмосфера.

# 221
  • София
Фейсбук ме върна на Калимнос и малкия Телендос тази вечер. Споделям - има разкошни кадри и си струва да се види. Пък и някой може да си хареса дестинацията за това лято..и няма да сбърка  Heart Eyes

http://www.discovergreece.com/en/greek-islands/dodecanese/kalimnos

# 222
  • София
Скиатос пуст? Скиатос в сезон е пренаселен, пълен с хора, но въпреки това има дух и за мен е страхотно място.

А в коя част е по-подходящо да си резервираме хотел? Плажа там пясъчен ли е?

Скиатос е остров, нали знаеш. Всички плажове се пясъчни и страхотни. Най-хубавите места са южните и западните. Като най-добре южните за да ти е близо и самото градче Скиатос. Там е пълно с барове и заведения Има големи младежки компании и за млади хора е супер.

# 223
Здравейте! Един малко по-страничен въпрос. Чувала съм,  че хигиената в къмпинзите в Гърция била много добра, но имам известни притеснения с общитете санитарни възли. Моля, тези които са ходили на къмпинг в Гърция и частност на Талата, да споделят опита си. Какви са тоалетните  - с чиния или клекало? Каква е хигиената?

# 224
  • София
Къмпинг Парадисо до Неа Ираклица е с ужасни санитарни части, прилича на БГ къмпинг.
Мястото е прекрасно, но баните/тоалетните са отвратителни.

Това е единственият ми контакт с къмпинг.

Общи условия

Активация на акаунт