На море в Гърция 2016 - III

• 132 301
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
  • Младост 4
миленка д, благодаря за прекрасните снимки!
Добър ли е пътят от Фискардо до Лурдата? За колко време се взима?

# 691
  • София
миленка д, благодаря за прекрасните снимки!
Добър ли е пътят от Фискардо до Лурдата? За колко време се взима?

Ние го взехме на две части, защото първо спахме в Аг. Ефимия. За тази отсечка не мога да ти кажа време, защото спирахме на Асос, но не ми се видя дълго. От Мелисани до Лурдата беше около час. Повечето пътища на Кефалония са с много завои и не може да се кара бързо. Непрекъснато има и резки денивелации. Но в никакъв случаи не са лоши. Просто такъв е релефа. Мисля, че времената, които показва Google са реалистични. Но да си призная не съм карала аз - бях само навигатор. Мъжът ми смята, че си е изморително да се кара по кефалонийските пътища  Rolling Eyes

# 692
  • София...........
Понеже ние ще сме в Сикя и по-точно Валти, може ли малко инфо за таверни и плажове?
Миналата година ходихме до Криарици, но след това се прибрахме в Торони и не сме се оглеждали за заведения. Embarassed
Благодаря  bouquet
В края на плажа покрай алеята има жестоко рибно ресторантче. Най-последното.
Вие къде резервирахте в Сикия ?

Тук ни е резервацията http://www.valtistudios.gr/en/.
Някой има ли впечатления за тези студия?
Сойка Присмехулка, не съм наясно със Сикя..., в кой край на плажа е това - южния или северния?
 bouquet

# 693
  • Пловдив
Много ще ми е интересно да сравня кефалонийските с пелионските пътища Simple Smile
миленка_д, напълних очи с йонийско синьо Simple Smile За "на живо" имам още почти 2 месеца обаче.

# 694
  • някъде ... тук ...
Валти е в северния край на алеята. Не помня имаше ли заведение там.
Ние си харесахме Корали - последното в югоизточния край на алеята. Предполагам, че и Сойка Присмехулка говори за него. На последното заливче/плаж са кръчма до кръчма, а на предишното заливче е 5-те стъпки в пясъка. Хвалено е и тук, и в нета. Ние го пропуснахме заради моето предубеждение към заведения, които имат викачи и подканвачи на улицата.

# 695
  • София
Много ще ми е интересно да сравня кефалонийските с пелионските пътища Simple Smile
миленка_д, напълних очи с йонийско синьо Simple Smile За "на живо" имам още почти 2 месеца обаче.
Трудно ми е да кажа кои са по-добри. На самия Пелион източните и западните са доста различни.

# 696
Момичета, пиша и тук, ще пиша им по другите теми. На моя позната и отпада почивката, а е капарирала семейно студио в Ираклица, близо до плажа за периода 25-31.07, за 50 евро нощувката. Ако някой се интересува, нека ми пише.

# 697
След като стана въпрос за Пелион се включвам с няколко въпросчета към пътешествалите там.  Планираме почивка в западната част и все още не сме решили къде точно да отседнем. Колебаем се между Милина, Хорто и Платаниас. С дете на 10г сме и искаме да е малко по-оживено. Засега везните наклоняват в полза на Милина. Дано да съм права. Притеснява ме и фактът, че ще можем да резервираме чак през август. Дали през септември е по-спокойно откъм брой туристи?
Иска ни се да се отбием и до Дамухари. По кой път е за препоръчване да минем. По източното крайбрежие си мисля, че ще е  доста стръмно.
Змия, би ли  ми обяснила по-подробно.
Ще съм ви благодарна за всеки съвет, сънуваме го цяла зима този Пелион.

# 698
  • София
на източния бряг има много прекрасни места. Дамухари не ме впечатли кой знае колко.

Пътят от Ханя към Агиос Йоанис не е лош, но денивелацията е убийствена. При спускане на първа и втора предавка спирачките прегряха и спряхме, за да ги чакаме да поизстинат. С кола няма да е така.
Муртия за мен е място, което не бива да се пропуска.
Агиос Йоанис изглеждаше най-оживеното място от тези, които видяхме в източната част. Наблизо са Папа Неро и Дамухари.
Милопотамос не бива също да се пропуска.

На западния браг като че ли най-оживено бе в Кала Нера, Милина ми хареса повече.

# 699
Привет на всички! Вчера се върнахме от море в Гърция - бяхме на Тасос. Ако имате някакви въпроси - насреща съм.

Моите от друга страна са: били ли сте на почивка в Гърция с включена храна и какво бихте ми препоръчали. С две малки деца с голям апетит съм.  chef

# 700
Змия, благодаря много. Плажовете в югоизточната ще ги пообиколим и Муртиа е в списъка. От Аг. Йоанис има крайбрежен път до Дамухари и Милопотамос така ли да разбирам? Ние сме с 4х4 и дано нямаме такива проблеми. В западната част по добри ли са пътищата?
Аз заглеждам един път през Афетес, Неохори и Муреси за Дамухари. Ако някой го е пътувал моля Hug

# 701
  • София
От Агиос Йоанис до Дамухари бяхме пеша, пътят не става за кемпер, на места дори асфалт няма, а нещо като бетон, който е ужасно хлъзгав. Милопотамос не е толкова близо.
Западните пътища са далеч по-полегати.

От Афетес до Муреси пътят бива. След това вече не е приятно, но с 4х4 няма да имате проблеми.

# 702
От Агиос Йоанис до Дамухари бяхме пеша, пътят не става за кемпер, на места дори асфалт няма, а нещо като бетон, който е ужасно хлъзгав.
Уау!!! Като разстояние или време имаш ли спомен?

# 703
  • София
От Агиос Йоанис до Дамухари бяхме пеша, пътят не става за кемпер, на места дори асфалт няма, а нещо като бетон, който е ужасно хлъзгав.
Уау!!! Като разстояние или време имаш ли спомен?
може би 5-6-7-8 км общо в двете посоки. Не е уморително.
А на Дамухари се наградихме с бира и калмари.

# 704

Лас Вегас,
сподели повече - къде на Тасос, на кой плаж, какъв е плажът и пр.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт