На море в Гърция 2016 - III

• 132 283
  • 777
  •   1
Отговори
# 720
Привет, момичета!

Спонтанно решихме да отидем за събота и неделя в Гърция - тази събота и неделя : Grinning.
Кое местенце бихте ми препоръчали - да е близо, приятно, да има хубав плаж и таверни  Grinning.

Предварително благодаря!

Паралия Катерини!

# 721
Близо от къде? Ако сте само за една нощувка само хотели ще ви приемат, частните къщи искат от две нагоре.
Иначе тези дни беше хладно, ветровито и дъждовно, сега обаче е само за море! Simple Smile

# 722
Ако сте само за една нощувка само хотели ще ви приемат, частните къщи искат от две нагоре.
Е, ако си направят резервация от споменатия с лошо букинг Simple Smile или друга онлайн резервационна система, ще ги приемат, де ще ходят.

# 723
Близо от София.

Мислехме да е някъде в посока към Кавала, но не сме били в тази част и не знам къде да търся хубави плажове и хубави места с нещо за правене вечер.

Bliss - благодаря за идеята.

# 724
Мислехме да е някъде в посока към Кавала, но не сме били в тази част и не знам къде да търся хубави плажове и хубави места с нещо за правене вечер.
Ми вземи, попрочети първа страница, може пък да намериш отговори на въпросите си. За такива като вас сме я написали.
А и търсачката помага, районът е обсъждан многократно, дори в тази тема.

# 725
Благодаря, Параход - направих го преди да попитам.
Нали тази тема е и за въпроси? Или не?

# 726
Абе тя е за въпроси, ама ласт минит през юли, за една нощувка, наистина нямаш голям избор.
Оглеждаш картата на близкото Егейско крайбрежие и сайтовете от 1-ва с плажовете, харесваш си място, бодваш пръста и търсиш в букинг и подобни какво е останало свободно за нощувка. Резервираш си хотел и на другия ден отиваш.
При мен поне така протичат импровизациите.
Някои ходят и без резервация, аз също понякога, но в пик сезон в Северна Гърция, през уикенда - не бих го направила.

Иначе около Кавала най-хубавият плаж е Амолофи, но със сигурност няма да е празен, той си е доста популярен. На него настаняване няма, ходи се с кола от съседните градчета Неа Ираклица и Неа Перамос.

# 727
nakude,
като си зададе въпроса в темата, при условие, че си решила за Кавала, кажи ми, честно, какво очакваш от отговора?  Някой да бръкне в магьосническата шапка и да ти извади студио за 20 Е в сезон, в Сев. Гърция?!?

# 728
Скрит текст:
nakude,
като си зададе въпроса в темата, при условие, че си решила за Кавала, кажи ми, честно, какво очакваш от отговора?  Някой да бръкне в магьосническата шапка и да ти извади студио за 20 Е в сезон, в Сев. Гърция?!?

Скрит текст:
evhen - къде написах, че сме решили за Кавала? Уточних посоката! Следващият път ще уточвявам с географски понятия.

Нека да не се заяждаме! Схванах правилата във "вашата" тема. И няма да бъда част от нея.

# 729
Ако сте само за една нощувка само хотели ще ви приемат, частните къщи искат от две нагоре.
Е, ако си направят резервация от споменатия с лошо букинг Simple Smile или друга онлайн резервационна система, ще ги приемат, де ще ходят.

Май, май гръцките наемодатели не го тачат много Букинг, оставам с впечатление, че пускат малка част от базата си там, колкото един вид реклама, а другото го продават сами или чрез малки посредници. Едва ли всичко е вече фул на 1- ви юли, по-принцип доколкото знам август е най-силен нагоре.

# 730
Привет!
миленка_д страхотен разказ за Кефалония. На нас скоро ни предстои пътуване до там. Да попитам наистина ли нямаше шезлонги и чадъри на Миртос? Миналата година като ходихме си имаше. Бийч бар не, но беше уредено... може би ги слагат по-късно?  newsm78
Дали са оправили пътя Миртос -Асос или пак се заобикаля през планината?
И последно  Mr. Green В кой сигурен сайт да видя разписанието на фериботите, притенява ме дали вече има корабчета от Василики или ще продължат да тръгват от Нидри? Скоро бях чела мнение, но не мога да го намеря, че имало намаление, ако вземеш отиване и връщане на големия ферибот? Ако тръгва от Килини ме съмнява да е така, защото аз миналата година лятото, когато пътувахме за Закинтос, питах за отстъпка и нямаше..  newsm78
Изобщо едни такива размисли са ме натиснали, а ще пътуваме доста хора и се притеснявам да не подведа някого.  Rolling Eyes

# 731
И последно  Mr. Green В кой сигурен сайт да видя разписанието на фериботите, притенява ме дали вече има корабчета от Василики или ще продължат да тръгват от Нидри?
До 31 юли са обявени от Нидри, дали ще приключи ремонтът на пристанище Василики дотогава - един Господ знае.
Разписанието на Капитан Аристидес http://westferry.gr/
На Йонион Пелагос http://ionionpelagos.com/en

Май, май гръцките наемодатели не го тачат много Букинг, оставам с впечатление, че пускат малка част от базата си там, колкото един вид реклама, а другото го продават сами или чрез малки посредници.
Така е, не всички стаи обявяват, имат примерно 3 или 4 за резервационната система, другите си ги отдават по друг начин.
Но има големи промени в това отношение последните 5-10 години, преди това повечето малки наемодатели не присъстваха изобщо в интернет. Сега масово имат интернет-присъствие, сайтове собствени, и в букинг също, знаят, че така са по-достъпни за не-гръцката клиентела. Естествено, все още има много имоти, които не могат или друго могат да се намерят в интернет.

# 732
  • София
По отношение на booking искам да вметна някои неща, защото за кратко съм била и от другата страна на барикадата (т.е. откъм хотелиерите). Първо, комисионната не е 20%, а доста по-малка, но не искам да обявявам цифри. Второ, от букинг пускат на хотелите непрекъснато автоматични известия по e-mail и смс за всички резервации и промени по тях, така че в случая с резервацията на Родос е абсолютно немъзможно да не са били уведомени в хотела независимо. че е без капаро и с безплатно анулиране.
Аз тази година за първи път пътувах с резервации през букинг за Лефкада и Кефалония (които направих още през август миналата година) и явно съм имала късмет, защото без никаква кореспонденция със собствениците навсякъде ни очакваха, дето се вика с отворени обятия. А имахме и 2 места за по 1 нощ - никакво негативно отношение не е имало за това. Но след прочетеното тук определено ще внимавам. Живот и здраве ми предстои пътуваме из Европа с доста резервации за по 1 нощ, та ще видим как ще се представят от букинг.

# 733
  • София
Привет, момичета!

Спонтанно решихме да отидем за събота и неделя в Гърция - тази събота и неделя : Grinning.
Кое местенце бихте ми препоръчали - да е близо, приятно, да има хубав плаж и таверни  Grinning.

Предварително благодаря!

Паралия Катерини!
До Паралия Катерини не бих отишла. Не ми харесва. Офринио е най-близо до София. В Неа перамос и неа ираклица има какво да се прави. Плажът на неа ираклица в ужасно претъпкан. Бийч баровете са един до друг.
Ние в момента пътуваме в тази посока, но ще се позиционираме на някой пуст плаж в района.

# 734
  • София
Относно букинг, наемодателят ми каза, че друго семейство му е изпратило капаро и той е дублирал резервацията, защото е получил пари кеш  Confused Страшно некоректно е. Не ми се мисли как щях да се озова в средата на сезона с малко дете и на място да ме сюрпризират, че резервацията ми е отменена. (Сега си погледнах профила в букинг и там си фигурира старата.)

Общи условия

Активация на акаунт