Бебешката количка - цяла наука за второ висше №34

• 99 744
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
slinki, преди да купя peg perego, пробвах в hippoland maclaren techno xt (имаше -26% намаление), но не ми се видя много по-голяма от easywalker mini buggy, главичката на детето се показваше от гърба на седалката и крачетатa бяха точно до поставката, иначе ми хареса количката, а и имаше добри отзиви. Не знам как е quest, най-добре виж с детето. Аз търсих да става за по-голямо дете и да може да спи сравнително удобно в нея.

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 17:59 от Dari_77

# 241
Куест я пробвах с нея, тя е на 9 месеца и направо се губи в количката, доста й е голяма, така че предполагам ще й е ок.

# 242
Здравейте мами, предварително се извинявам ако не съм постнала темата на правилното място...ако това е така, моля да ме осветлите по въпроса:oops:. Като мама на януарско бебче вече започнах да се оглеждам за лятна количка и съм се спряла на Brevi Marathon или Joyello Musino. Някоя от вас има ли такава? Споделете впечатления  newsm17
И аз се колебая между тая мусино и Лятна количка EasyGO SENSO magenta и още много други...Сподели мнение след като направиш покупка...

# 243
Оф и тая ме грабва... Детска количка OBABY Atlas Circles.

# 244
  • Бургас
Аз да попитам за мнения, че вече се колебая между Peg Perego Book + Sportivo  и Camarelo Sevilla Special Edition  newsm78 Принципно тези две колички са на мои познати, които са ги ползвали по 5-7 месеца, т.е. не са нови, имат гаранции, но ако ми дадете и напътствия, за какви дефекти евентуално да ги оглеждам, защото не съм много наясно, ще съм благодарна.  Hug

# 245
  • София
За кармелото не знам, а пег перегото не вярвам да има нещо.
Единствено може да се е поразскърцала ако са минавали по пясъци и не са почистили и смазали след това

# 246
  • Варна
Моля за отзиви и мнения за няколко марки колички, тъй като не виждам да е споделяно в темата. Харесала съм: Concord Neo, Nuna Ivvy, Mamas and Papas (тук не съм се спряла на конкретен модел - може би Urbo или Sola, Mylo - то не ми изглежда много функционална, кошът за новородено май е твърде малък), Stokke Scoot (това ми беше първата и единствена идея, тъй като ми се искаше да няма отделни кошове и да се сгъва цялата конструкция, а не да се махат кошове и отделно да се сгъва шаси), обаче като се загледах в Scoot, в новия модел на сенника има едни мрежести прозорчета, от които не съм сигурна дали няма да влиза вятър и студ при по-хладно време. Очаква се да родя в края на месец септември и затова не съм много убедена доколко ми е удачен първоначалния избор и по тази причина започнах да оглеждам и други модели и марки. С голямата ми дъщеря бях със Stokke Xplory, много доволна, обаче точно големия обем сега ме кара да търся нещо по-компактно. Ще се радвам, ако някой може да помогне със съвет  bouquet

# 247
  • Варна
Ренета, на твое място веднага избирам перегото. Камарело си е типичната полска количка с всичките й плюсове и минуси, обсъждани многократно тук - тежка, обемна, заема много място. Аз от буук недоволни не съм видяла, мисля че е страхотен избор.

# 248
  • Варна
Smile, нуната визуално е страхотна според мен, широка, удобна, но 16 кг.  #Crazy ? Конкорд на мен лично не ми допада, иначе нямам познати и лични впечатления. Това пък стоке scoot го намирам за много неудобно за новородени, ползват го с порт бебе ама ...тясно е според мен. Изобщо за мен лично седалата на стоке е кофти - къса, не особено широка, с тези увиснали крака на поставката, с това легнало положение (вирнати крака)...да не ми се обидят притежателките на стоке, но да ми го подарят няма да го ползвам. Tired  За мамас енд папас съм чела добри отзиви, визуално ми харесва армадило, но и другите стават.  bowuu

# 249
  • Варна
Аз лично не бих спестила коша за новоредено. Удобен е, а и за есенно бебе съвсем натежава "за" ползването му.
Щом ти е фактор мястото търси количка, която се сгъва с коша 6+месеца и така само с коша за навородено ще ти заема повече място.

От изброените познати правиха ръчна спирачка на concord. Имай предвид, че ако е такава са си малко махнати. Минус голям за мен е багажника.
Нуната изобщо не ми харесва нито визуално,нито като функционалност. Стои ми много широка и разпиляна. Ако се пресегна права през дръжката не мога да си стигна детето. Изчистина е иначе, което привлича,но за мен до там.
За Мамас и Папас само добри отзиви съм чувала. Коша 6+м е широк.
Scoot за дете 6+м е добре, като се има предвид, че вече си свикнала на стоки и ги познаваш. Изглежда удобна, стабилна и компактна. За новородено обаче за мен не става.

П.с. виждам все по-често новородени бебета в колички чадър. Всъщност всичко може зависи мама какво иска.

Аз поддържам мнението, че новородено е да каш за новородено. Измислен ли е вече и се предлага може да се възползваме от удобството и +овете му.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 15:18 от eli70o0

# 250
  • Пловдив
Дъщеря ми е родена на 20 август и използаме Stokke Scoot с портбебето, и аз се чудех за прозорчетата, но с портбебето няма никакви проблеми, то ги затваря, освен това бебето е и в космонавт зимата , след като махнахме порта при силен вятър наистина навлиза вътре и слагах един шал или пелена и е ок, но говорим за 2-3 пъти . Не е било тясно за бебето , но то не е едро, нямаме такъв ген в рода и сега да я сложа в портбебето няма да и е умаляло, а е вече на 10 месеца. От другите колички, които си изброила мисля,че Солата е най-удачния вариант.

# 251
  • Варна
Благодаря на всички за споделените мнения  bouquet Имам време още да обмисля, на мен теглото не ми е проблем, нямам стълби за качване с количка, мястото също не ми е чак такъв проблем, просто ми се искаше като тръгнем с колата количката да не заема целия багажник (то е ясно, че ако има кош за новородено поне първите 5-6 месеца няма как да стане това Simple Smile ), а да мога да сгъвам със седалката 6+ . От всички изброени обстойно съм огледала в магазина само Stokke - то, защото бях решила твърдо да е тя, но това с прозорчетата сега ми се завъртя в главата, а и факта, че със Soft bag ще трябва да закопчавам новороденото с колани, което много не ми допада като идея. Concord и Nuna съм виждала по улиците само, на Concord ми харесва това, че седалката 6+ може да се сгъва с шасито. А Nuna мисля да отида да разгледам в магазина, с голямата след 1 година ползвах Nuna Pepp, която съм си запазила и смятам да ползвам пак, живот и здраве, изключително доволна съм, няма толкова маневрена количка. По тази причина реших, че и тази ще е добра. Честно казано, от всички изброени, най-малко ми харесват на Mamas and papas, но Urbo ми харесва повече, но смятам, че и на двата модела - Urbo и Sola, гумите са твърде малки  newsm78 . Пък може и да съм в грешка, знам ли. Някой знае ли къде във Варна мога да видя и пробвам Concord и Mamas and papas?

# 252
Peg Perego имат модел, който се сгъва с коша за новородено. Същият този кош се сгъва и самостоялтелно с цел да не заема много място. Количката също е доста компактна сгъната. Моделът е лек и компактен, можеш да проучиш и него.

# 253
  • Варна
Peg Perego въобще не ми харесват, не знам, въпрос на предпочитание, чисто визуално някак не ме кефят. А и навремето, когато дъщеря ми беше малка, кумовете имаха някакво Peg Perego - нямаше бутане това чудо, доста трудно ми беше, да не говорим, че беше и с две дръжки, но това все пак е въпрос на предпочитания. В тази връзка и Mamas and papas са ми на по-заден план, тъй като леко ми напомнят на Peg Perego, чисто визуално. А и аз пак казвам, не ми е проблем мястото и не държа коша за новородено да се сгъва с шасито, достатъчно ми е 6+ да може. Като си спомня от преди 5 години как първо вадихме шаси, разпъвахме, пък после коша слагахе върху шасито  Crazy - не, че е голям проблем, но ако мога да го избегна, ще избера такъв вариант.

# 254
  • Варна
Във Варна моите познати купиха Конкорда от Сладури. Дали обаче имат налични водели не знам имайкш предвид и как в града няма нито 1 зареден магазин.
М и П не знам къде има. Изобщо не ме кефят и не съм обръщала внимание в магазините. Почвай да звъниш в детските магазини и питай кои марки предлагат и какво имат налично.

Общи условия

Активация на акаунт