Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 432
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Неба,Благодаря за отговора за Фемикур.  HugИскаш да кажеш, че не е на основата на фитоестрогени, така ли?  Thinking
Мери, извини ме. Мислех, че с тоя ФемиКур, си правиш шега. Сега го намерих и прочетох. Аз лично смятам, че всичко, което започва с Феми има соеви компоненти, които водят до напълняване. Колкото помага, толкова и вреди. Втората част от добавката, съм сигурен, че много помага, ако ще и за общия тонус и настроение. Надявам се Леми да не счете поста ми за спам, но сексът е най - доброто лекарство. За остеопорозата сме чели много, защото имаме в семейството с нея. Борбата с нея е жестока. Трябва комплекс от компоненти -  вит Д, хондроитин сулфат, колаген,  хиаулоронава киселина, магнезий, ако ще и селен от сурови ядки. Строга хранителна диета, следене на кр. захар, инсулин и още нещо си за щитовидната, съм чувал, че не съм много в час. Не ми се търсят сега статии.

# 106
Мери, аз мисля, че след като нямаш ефект от див ям, няма да ти действа и този Фемикур. И двата препарата са за стимулация на прогестероновата секреция.
Сравних го с Агнес, ако искаш, пробвай него. Същото е, с повече мг и на по-ниска цена.

Сандо, аз мисля, че феми идва от жена, не от соя.
Фемикур е само от екстракт на витекс, няма друго.

# 107
Ми, всичко синтезирано по химичен път има пълнеж, принципно. Пък пълнежът си е соя, обикновено. Аз, чул, не дочул, но така мисля. Тоя " кур", накрая, много ме притеснява. И да ви развеселя малко, дано Леми не ме докладва, но се сещам за вица за жената, която писала на мъжо - " остави ми 10 лв, ще ходя на уикенд". Мъжът допълнил бележката - " Жена, оставям ти три лева за КенТ, уя си го имаш у дома". Не бъдете консерви, дами, забавлявайте се newsm10

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 22:38 от sandokanchev

# 108
  • Добрич
Да не изтърва темата.

DeVa®, чудесно оформление!

Не съм влизала около седмица в бг.мама и едва сега научих за отделната тема. Обаче като гледам колко страници сте изписали, почвам да си мисля, че тези с переменопауза са били повече от дамите със същинска менопауза в старата тема.

# 109
  • София
Нали? Пусто любопитство какво ни предстои...

# 110
  • Добрич
....
Но ще ви кажа какво ново прочетох. Маслото от нощна свещ или пореч намалява кръвотечението. Действа като ибопруфена, който приет през първите дни, също намалява кръвотечението. Но пък вреди на стомаха.
Та замяната с маслото действало по същия начин.

Това за маслото е интересно. Предполагам, става въпрос за тези капсули..  Някой от пишещите в темата пробвал ли е?

ЖДК, миналата година някой беше сложил този клип, в предните теми.
Скрит текст:
Оттогава не ям млечни.

Аз бях. От миналия Великден и аз не кусвам нищо с млечен произход. Ходя с лупа в чантата и чета състава на храните.  Mr. Green

# 111
ПП В "Агнес" е 5 мг.  newsm78
Този на GNC е пък с 500 мг.
Едното е просто плодчета на прах, а другото е стандартизиран сух екстракт. Загадката е от какво количество плодчета на прах се получава единица количество такъв екстракт.

# 112

ЖДК, миналата година някой беше сложил този клип, в предните теми.
Скрит текст:
Оттогава не ям млечни.

Аз бях. От миналия Великден и аз не кусвам нищо с млечен произход. Ходя с лупа в чантата и чета състава на храните.  Mr. Green

Благодаря ви и на двете Simple Smile. Гледах до някъде, нямах много време вчера.

# 113
  • София
Мери, аз мисля, че след като нямаш ефект от див ям, няма да ти действа и този Фемикур. И двата препарата са за стимулация на прогестероновата секреция.
Не е точно така. Диосгенинът, който се съдържа в дивия ямс е прогестероно подобно съединение, чиято молекула е много подобна на човешкия прогестерон. Нужно е организмът да го преработи за да пасне на прогестероновите рецептори и за да почне да действа.

Витекс/кактус агнус има пряко въздейстние върху хипофизата, стимулира призводството на лутеинизиращия хормон, който от своя страна е отговорен за образуването на жълтото тяло и производството на собствен прегестерон.

Реално резултатът при едното е подобие на прогестерон, а при другото- истински прогестерон.

# 114
Не е точно така. Диосгенинът, който се съдържа в дивия ямс е прогестероно подобно съединение, чиято молекула е много подобна на човешкия прогестерон. Нужно е организмът да го преработи за да пасне на прогестероновите рецептори и за да почне да действа.

Витекс/кактус агнус има пряко въздейстние върху хипофизата, стимулира призводството на лутеинизиращия хормон, който от своя страна е отговорен за образуването на жълтото тяло и производството на собствен прегестерон.

Реално резултатът при едното е подобие на прогестерон, а при другото- истински прогестерон.

Сиреч, ако гоним добавяне на прогестерон, Оо добре е да приемаме Витекс, така ли, Neba?
 И другото, което ми стана интересно е, ти в 21 или в 15 ден пиеш progesteronum?
 Вела, моите са в друга опаковка. Ами не знам за това им действие, за което и аз вчера прочетох, но кака Сийка ме подсети предния ден, че гърдите може да ме болят, тъй като почивам от приема. Вчера само от две капсулки се почувствах по добре. Дали е плацебо ефект?

# 115
Неба, благодаря за обяснението.
И аз мислех да пробвам Агнес или Витекс, но не посмях заради щитовидната, не зная там как би ми се отразило  Thinking

# 116
....
Но ще ви кажа какво ново прочетох. Маслото от нощна свещ или пореч намалява кръвотечението. Действа като ибопруфена, който приет през първите дни, също намалява кръвотечението. Но пък вреди на стомаха.
Та замяната с маслото действало по същия начин.

Това за маслото е интересно. Предполагам, става въпрос за тези капсули..  Някой от пишещите в темата пробвал ли е?

Освен че съвсем визуално това растение прилича на вечерната иглика, оказва се, че е същото май.  Laughing

Цитат
Свещица, Нощна свещ, Вечерна роза, Върболика, Нахткерце, Вечерна иглика, Папулка, Лапулка (Oenothera biennis, Evening primrose) представлява диво, тревисто растение, което лесно се отглежда и у дома. Принадлежи към семейство Върболикови (Върбовки - Onagraceae). Има яркожълти цветове, които се отварят след настъпването на нощта и умират, преди изгрев-слънце. На следващия ден разцъфват нови. Растението е известно още с имената: Нощна свещ, Вечерна роза, Върболика, Нахткерце, Вечерна иглика, Папулка, Лапулка.
Свещицата се нарича и Вечерна звезда и Слънчева капка. Тя е известна също като буренясала вечерна иглика, немски рампион, свинска плевел, лекарството на Кинг за всичко и като растението за треска (fever-plant).

Още за Свещица, Нощна свещ, Вечерна роза, Върболика, Нахткерце, Вечерна иглика, Папулка, Лапулка (Oenothera biennis, Evening primrose)

От Фрамар

На мен не ми действа благоприятно на кръвотечението, но аз я пия в минимална доза. А и тази съдържа и други съставки - вит. Е, В6 и F, които в комбинация може би имат по-добър ефект.

# 117
  • София
Здравейте! За протокола:41г.
Моят случай е следния:преди около три години започнаха зверски да ме болят гърдите около десет дни преди цикъла...имах чувството,че ще потече кърма...И съответно ми казаха,че било ранна менопауза.Да се мажа с Прогестогел и това е.Е,мазах се доста време,но ефекта беше нулев.През това време пих Герикапс и масло от вечерна иглика...ми нищо...като че ли свикнах с това състояние...
И другия проблем,заради който реших да почета тук и останах шокирана е момента с обилното кръвотечение...Задължително ли се случва? Shocked
Мислех,че по-скоро става оскъдно...
При мен цикъла започна "да се мъчи да идва"...едва-едва...цапа...цапа...поне три дни докато наистина дойде...избиват ми едни пъпки(то аз винаги съм ги имала,но сега сякаш са по-големи)...Преди ми идваше изведнъж и то обилно още от първия ден...Незнам нормално ли е?Случвало ли се е на някой?
А на мен мамолога ми каза Вечерната иглика да я пия само в дните без кръвотечение...Когато съм в цикъл да не пия.

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 09:10 от Магика

# 118
За гърдите – преглеждаш ли се редовно при мамолог? Ако не си, иди да ти направят една ехография.
И изобщо, мамологът и гинекологът трябва да станат първи наши приятели, с които редовно да се срещаме веднъж годишно.  Simple Smile

# 119
Нищо не е задължително. Спокойно. Щом има толкова много жени, които не пишат тук, значи при една част нещата са си в рамките на нормата.  Нееднакво протичащи менструации има и при мен. Пъпки се появяват на мнозина.
Нали имаше някакви хомеопатични хапчета за болки в гърдите. На мен след махането на фиброаденом ми ги бяха изписали. Нещо не се сещам в момента как се казваха. Дано успея и ще ги напиша.

Общи условия

Активация на акаунт