Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 463
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Моят цикъл не е обилен, напротив точно както го описваш, Магика. Нали обилните цикли са от висок прогестерон, пък как са обилни като това е хормонът, който пръв намалява в предменопаузата, не знам, вече се обърках Grinning

# 121
  • София
Шелли,за обилните кръвотечения прочетох на първа страница на тази тема...

# 122
Доколкото зная, обилният цикъл е от нисък прогестерон, също и при миома.  Peace
Мен започна да ме мъчи зверско главоболие придружено с гадене, малко преди да ми дойде, или като ми дойде. Лошото е, че не ми минава от никакви хапчета, които обикновено са ми действали. Три дена съм като труп направо.

# 123
Неба, съгласна съм с теб, мисълта ми беше, че само прогестерон, дали от трансформация на растителен такъв или от стимулация на собствен, при Мерито не е достатъчно.
Може би има нужда и от другия хормон, естроген, но тя не иска.

Обилните кръвотечения май са от нисък прогестерон и висок естроген, от който прекомерно се разраства лигавицата. newsm78
Затова се изписват препарати като Оргаметрил или Дуфастон, прогестеронови, за да намалят нивата на естроген.

# 124
Доколкото зная, обилният цикъл е от нисък прогестерон, също и при миома.  Peace
Мен започна да ме мъчи зверско главоболие придружено с гадене, малко преди да ми дойде, или като ми дойде. Лошото е, че не ми минава от никакви хапчета, които обикновено са ми действали. Три дена съм като труп направо.
Lemy, и моите последни две менструации са придружени с главоболие, но само първия ден. За човек, който хич не страда от глава, много се изненадах. При мен има облекчение от тривиални лекарства, но също ме замисли. Точно се канех да проследя и този цикъл как ще съм. Интересното беше, че в трите месеца без менструация, се чувствах отлично. Съвсем сериозно. Всичко си ми беше наред. Само ме тормозеше фактът, че не знаех как е лигавицата.

# 125
  • София
Деси67, аз не бих казала,че Витекс е по-добро от Див ямс. Принципно едно е също вещество при някой оказва влияние, при друг не, при трети може и да предизвика мощна реакция. Просто си струва човек да пробва и да намери неговото решение.

При Витекс има противопоказания при аденом на хипофизата. Той и въздейства пряко. Аз съм точно с такъв и поради тази причина го спрях  щом прочетох листовката. Преди години се доверявах на лекарите и пиех каквото ми изпишеха. Листовките ги четях, след като почна да пия.
Тами бяха изписали Фемикур за болки в гърдите и ме облекчи. Сега обаче, не искам да рискувам, макар,че аденомът не секретира и няма растеж при наблюдение над 5 години. Затова търсих решения за вълните ми извън фитоестрогените, при прогестероно повишаващите добовки,но без Витекс.

Колкото до Прегестеронум, приемам го нередовно, защото все го забравям.Още не съм си изградила твърд навик. Аз нямам цикъл от ноември и реално няма значение от кой ден да почвам. За прима на прогестеронови препарати се водех по книгата на д-р Лии, и там имаше различни препоръки в зависимост от проблемите. За ендометриоза напр. мажех от 5 до 25 ден. Просто трябва да се направи справка в зависимост от проблема. Забравила съм какво препоръчваше за други случаи.

# 126
Деси, аз вече по главоболието познавам кога ще ми дойде  Tired

# 127
Обаче трябва да открием каква е зависимостта и как да се преборим без жертви Simple Smile - за главоболието говоря.
Сетих се за лекарството за болезнени гърди- мастодинон.
Neba, аз помня за твоя аденом. И в неделя си мислех, че трябва отново да прегледам книга на доктор Джон Ли.
Обаче се заврях в един френски форум и се замотах. Щото отдавна съм забравила френския и превеждам с преводач. Но установих, че имат много лекарства на природна основа, които не намерих тук. Сигурно си имат аналози, ама затова ще трябва лекар. Или фармаколог . Пък кой ще се занимава с нас. Ей така, за слава.
Междувременно си мислех за другата тема. Защо стана така. Вероятно има хора като мен там. Аз, например, чета много теми от форума, но в малко се осмелявам да пиша.

# 128
Да попитам как се прилагаше прогестогела през целия месец ли или спираш да мажеш по време на цикъл. Че аз го спрях, ма цикъла нещо не иска де спре?! ...лудница просто. И по веднъж или по два пъти на ден?!

# 129
  • софия
Има си схема за мазане-започваш от 15 ден и спираш на 25-тия. Веднъж до два пъти дневно.

# 130
  • Sofia
Здравейте,

Много полезна тема!!! Благодаря !!!
Дали знаете какви хормонални изследвания трябва да се направят за да
се прецени започнала ли е менопауза ?

# 131
Да попитам как се прилагаше прогестогела през целия месец ли или спираш да мажеш по време на цикъл. Че аз го спрях, ма цикъла нещо не иска де спре?! ...лудница просто. И по веднъж или по два пъти на ден?!
Даже спираш няколко дена преди цикъл. Щото то има разл схеми, според проблемите.

# 132
Здравейте,

Много полезна тема!!! Благодаря !!!
Дали знаете какви хормонални изследвания трябва да се направят за да
се прецени започнала ли е менопауза ?
FSH май на 3 ден от цикъла.

# 133
  • Sofia
Много благодаря за отговора!!!

# 134
Здравейте, аз също търся съвет или някой, който е имал сходни оплаквания. На 46 години съм, до края на миналата година имах точна като часовник менструация. Изведнъж спря, на ултразвук видяха киста с размер 4,2/3,8. Едни искаха да я оперират, други предложиха дуфастон. Оказа се фоликул. След предизивиканата от дуфастона менструация пак не ми дойде, пак фоликули, пак чудене, пак два месеца дуфастон и после пак фоликули. Миналият месец не пих нищо, в момента имам два фоликула, които няма как да изчезнат ако не ми дойде а няма как да ми дойде ако не пия дуфастон. Порочен кръг. Не мога да пия дълго дуфастон, а лекарите се опасяват, че фоликулите могат да увеличат размерите си. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо? Според кръвните резултати не започва менопауза, щитовидната жлеза и инсулина са ок, нямам други симптоми. С изключение на това, че трупнах едни 5 кг ей така, от както започна всичко.

Общи условия

Активация на акаунт