Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 183 989
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • BG-DE
А, някой ползвал ли е хомеопатични средства, една приятелка ми препоръча за вълните (то аз основно само това имам в момента  Simple Smile) сепия в разредка 9, мисля да пробвам  Thinking

# 16
Някой беше попитал дали Дивия ям оказва някакъв ефект или не. Аз съм доволна от него. Цикълът ми беше се разбутал много - идваше на 16,17,18 ден или пък чак на 30,36 ден. Дивия ям го приемам редовно от 7-8 месеца и цикълът ми се нормализира, както си беше - точно на 25 дни.

Didi smile, от кой див ям взимаш? И на мен много често взе да ми идва на 17-18 ден.
Дали се пълнее от него? Преди време се мазах с един прогестеронов крем и да не казвам какви паласки и корем направих.

# 17
y_em , купувам от аптеката на таблетки на Nature`s Wey. Приемам по 1 таблетка всяка сутрин. Спирам ги, когато  започне кръвотечението и възобновявам 4-5 дни след приключването му.
Не съм забелязала да се пълнее от него.

# 18
Здравейте. Благодаря за темата. В предишната съм писала, но тъй като съм съвсем в началото на този период, се чувствах неудобно там.
Все пак си мисля, че жените, които ще останат там, биха били добре дошли и тук със своя опит, ако желаят да го споделят.
Някой беше попитал дали Дивия ям оказва някакъв ефект или не. Аз съм доволна от него. Цикълът ми беше се разбутал много - идваше на 16,17,18 ден или пък чак на 30,36 ден. Дивия ям го приемам редовно от 7-8 месеца и цикълът ми се нормализира, както си беше - точно на 25 дни.
От кой до кой ден го пиеш? Аз в момента пия от 16 до 26 ден на цикъла.
Извинявай, прочетох. Не го ли започваш много рано?

# 19
Desi.67, в началото, когато реших да започна с Дивия ям се чудех как да го приемам, тъй като бях чела различни неща. Консултирах се и с вас  в темата. Едни казват от 15-16 ден, други да се приема без прекъсване. На опаковката се препоръчват по две таблетки. И така започнах да експериментирам. За себе си установих, че по-ранен прием, но в по-малки количества / по 1 таблетка дневно/ ми е добре за сега. Ако се променят нещата ще напасвам отново.

# 20
Аз съм ползвала доста време Прогестогел, не съм качила и грам от него. Но не съм се мазала постоянно.
Една или 2 туби за година.

Дивия ям го пия по 2. Така пише на опаковката.
Също не съм напълняла от него. Обаче съм изпила само 2 опаковки, ако има значение.

За генетиката - мисля, че има значение. Важен фактор е, макар и не единствен.

Сийке, ами щом майка ти е била на 57, съвсем ОК си е ти да имаш още цикъл.

# 21
Да, добре е, че напасваш. Но мисълта ми беше, че забавяйки приема с още 3-4 дена, ще удължиш и периода на 28-9 дена. Затова попитах.
И аз пия по 2. Майка ми каза, че при нея е спрял на 50.

# 22
  • Ямбол
Не знам коя е другата тема, но тази я забелязах сред новите и мисля, че ще ми бъде полезна.
Започнах да се замислям вече, макар да нямам все още повод да се притеснявам.

# 23
И аз да се запиша в нашата тема, Дева, благодаря за труда.
После ще се оплаквам.

# 24
  • оттам, откъдето започва България
Цоп! Още една жаба в темата.  Joy Аз започнах да чета предната тема от тази година и сякаш, предизвикано от това, започнах да усещам някои от признаците. Може и преди да съм имала такива, но не съм ги отдавала на това. Полезно ми е да чета всичко, което се пише, и затова ще чета в двете теми.  Peace

# 25
  • По света и в нас.
Да се запиша и аз в новата тема.
На мама и е спряло от раз на 42,аз започнах да имам проблеми още от 40,но гениколожката ми каза още тогава че щом на мама и е спряло толкова рано със сигурност и при мен ще е така.

# 26
За дивия ям – кой ви каза, че се пие по схема? Лекар или прочетено някъде? В листовката не пише нищо такова, там се препоръчва да се пие постоянно.  newsm78
Май не е зле всеки да си пише какво пие, защо го пие, по каква схема и в каква дозировка. Просто за информация на четящите, че броят на новопостъпилите в тази тема ще нараства постоянно. ЕГН – не можеш да му избягаш.  Mr. Green

# 27
  • По света и в нас.
До сега пих Фемарел,по 1 таблетка дневно 6 месеца,безсънието и нервността се скриха за сега,а топли вълни не съм имала,на мен ми е все студено  и на мястото на топлите вълни още по студено.Изписано ми бе от гениколожката..

# 28
В сайта на Фрамар пише, че трябва да се пие всеки ден, по 2.
Обаче тук, Денис, препоръчва да се пие след О, защото може да подтисне овулацията.
Имайки предвид, че на нашата възраст овулациите не са сигурни, мисля, че е по-добре постоянно.
Аз го спирам само по време на цикъл.

# 29
  • София
Аз съм от онези в огромните гъзове Simple Smile, имам рандеман +8 кг за последните 6-7 месеца (предните 8 кг ги казвах постепенно 9 години), което ми причинява голяма драма с дрехите, 3/4 вече не ми стават. Единствения плюс е, че ми растат гърдите (цяла живот съм чакала да я кажа тази реплика Embarassed).  Цикълът ми последните 2 месеца е на 31 дена при 19-21 дена последните 2-3 години преди това. Да го видим колко ще раздалечава. Засега никакви добавки не пия, но пък и никакви гадни симптоми нямам (foggy mind в следобедите го отдавам на Хашимотото).

Общи условия

Активация на акаунт