Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 183 989
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Скрит текст:
В сайта на Фрамар пише, че трябва да се пие всеки ден, по 2.
Обаче тук, Денис, препоръчва да се пие след О, защото може да подтисне овулацията.
Имайки предвид, че на нашата възраст овулациите не са сигурни, мисля, че е по-добре постоянно.
Аз го спирам само по време на цикъл.

Не знам точно как действа върху организма, но от прочетеното ми стана ясно, че не е природен заместител на прогестерона, а просто регулира нивата на естрогените и прогестерона, т.е. балансира ги, както пише в листовката. По тази логика не виждам смисъл да се пие по схема, а не ежедневно, както  препоръчва производителят.  Thinking

Аз започнах да пия Витекс, но е още рано за отзиви. Да видим...

Цитат
Витекс (плод) контролира секретираните от хипоталамуса и хипофизата хормони. Приемът на билковия екстракт насърчава нормалния хормонален синтез, в правилните количества и в точното време. Така Витекс (плод) допринася за регулирането на хормоналното равновесие по естествен път.
В състава на витекс няма хормони, а ефектът на билката се дължи на въздействието й върху дейността на хипофизата.

Освен това пия Масло от вечерна иглика по 1 г на ден, но заради болки в гърдите (мастопатии). Може би е ниска дозата, но на мен ми върши работа. Пия иглика, нямам болки, ако спра игликата, до няколко дни болките се завръщат и то доста силни и неприятни. Друг благотворен ефект не съм забелязала да оказва върху мен, но пък и дозата, в която я пия, не е голяма.
Абе, изобщо пия само неща, които, ако не помогнат, поне да не вредят.  Simple Smile
И аз от месец правя почивка от вечерната иглика, защо ли, и ми се появиха болки в гърдите. Утре отивам да си купувам.

# 46
Аз също се опитвах да правя почивки - на няколко месеца един да пропусна. За всеки случай, не че ми го е казал някой.
Първия път изкарах месеца, но втория път не успях – на 20-ия ден я започнах пак. Толкова болезнени ми бяха гърдите, че чак се будех нощем от болки. Щом я почнах, до няколко дена всичко отшумя.

# 47
И аз тук  Grinning.
 Патих си и аз от прогестеронови препарати.
Какво се случи?
Имам подозрения, че и на мен ще ми изпишат някое прогестеронче  Thinking

Повишен апетит, буквално вълчи глад. Не успях да се контролирам и качих доста килограми. Препарата беше необходим, защото имам болезнени фиброзни кисти в гърдите. Намерих начин да намаля болката като намалих кофеина и свалих нивата на стреса (първоначално с Витанго, напоследък избягвам и него да приемам).
Правилата ми:
1. никакъв тютюн (не пуша от години, но вече и не ходя на места, в които се пуши);
2. не повече от 1 кафе на ден;
3. носене на сутиен - в краен случай в къщи и само удобни извън дома.

ПП Игликата и аз я гледам от доста време. Д-р Нешински ми е наблюдаващ, а той е против каквито и да било препарати. Горните правила са негови. За сега работи.
Да уточня, че болката не е била много силна.

# 48
Не пуша и мн рядко пия кафе. Сутиени нося само удобни и само извън дома. Никое от правилата не важи за мен, явно.

# 49
Значи проблема е бил с килограмите.  Thinking
И аз имам фиброкистозна мастопатия и кисти, ще видя какво ще правя, като ми мине прегледа при гинеколога.
Последните месеци имам едно зацапване след цикъл, единият път спря чак след висока доза вит. Ц, сега пък ми дойде на 20- тия ден.
Притеснявам се да не е пак полип или нещо по- сериозно.  Tired

# 50
Desi.67, тези правила са, за да се понижат нивата на стрес, а и за да се намали физическото дразнене на гърдите. Кофеина и никотина влияят пряко на нервната система. Аз се повлиях, но за сега. Не знам как ще е след две години, да речем.
Lemy, с килограмите, да. Не мога да обвържа друго състояние пряко с препарата.
Общовалидна рецепта няма, всеки организъм си се влияе по различен начин от лечението.

DeVA, това с думите става тежък проблем. Онзи ден се хванах, че говоря с един руснак като комбинирам в изречението руски и български думи ... Просто умрях от срам.

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 17:45 от ЖДК

# 51
Да, благодаря.💐 Казвам, че щом ги изпълнявам и пак ме наболяват, явно не работят при мен.

# 52
  • Под гъбата
ще споделя и моите притеснения тука. От почти две години съм с тотална хистеректомия. Лекарите казваха, че до една година след операцията ще спрат и яйчниците, да се подготвя психически за климактериум.  Crazy До този момент само веднъж са ме болели гърди и е доста неприятно, а гореща вълна с обилно изпотяване да ти се случи е още по гадно. Скоро ми предстои контролен преглед и ще питам трябва ли, и какво мога да пия от билковите препарати.

# 53
  • София

Шарки, 8кг ми се виждат много за такъв срок. newsm78
Изследвания правила ли си?

ЖДК, на мен също ми бягат отделни думи. Също не помня имена, но то си е по принцип.
Правих, съвсем в норма съм си, даже ТСХто ми е 2.3, ММ го отдава да заседяването пред телевизора вечер - това последното вметнато изречение да се чете "на мързел". АМХто ми е 0.62, Инхибина Б 120 (това последното съм го правила ей така, да си знам "колко още ми остава", марак че съм инфертилна от 10 години). Захарта е 5.2 сутрин. Имам подозрения, че от "уседналост" задържам и вода.  Срам ме е да се погледна в огледало, то бива сочност...

От дебелината се  задъхвам, когато бързам нагоре по стълби.

# 54
Темата се гледа от 5 потребителя и 46 гости Simple Smile 

Аз съм на 44 и още нямам оплаквания. Дойде ми късно-на 16- и се надявам късно да ми спре.

# 55
Записвам се и аз в темата да следя. bouquet Мисля, че не съм още на етап пременопауза, но от началото на годината цикълът ми се промени- по-малко обилен е и трае по-малко, освен това е с 1-2 дни по-рано (отколкото беше преди), но иначе си е редовен засега. Зимата доста боледувах, не знам дали това не е допринесло за промяната в цикъла, но признавам, че ми минават и мисли за пременопауза поняка.... newsm78 Този месец ставам на 35 г., при майка ми доста по-късно беше пре- и менопаузата- дано и при мен. Praynig
Никол, аз пък бях на 11 и половина точно. Laughing На повечето ми приятелки им дойде по същото време или по-рано.

# 56
И на мен ми дойде на 11 и половина, точно. Wink
На дъщеря ми на 11 и 10 месеца.

# 57
Аз бях последната в класа, на която й дойде, после две години ми беше много нередовен, веднъж на пет- шест месеца. Спомени...

При майка ми в пред-менопаузата най-големия кошмар беше главоболието.

# 58
  • София
Не знам коя е другата тема, но тази я забелязах сред новите и мисля, че ще ми бъде полезна.
Започнах да се замислям вече, макар да нямам все още повод да се притеснявам.
И аз така, но ми предстои и ще ви следя, за да знам какво ме очаква.
Разсеяност и забравяне имам от няколко години, въпреки че до сега не съм имала пропуск и промяня в интервала. Дойде ми рано, за разлика от майка ми, та и с нея не мога да се сравнявам за наследственост.

# 59
  • оттам, откъдето започва България
 Joy По-напред споделих, че като почнах да чета предната тема и получих всички симптоми.
Затова бягайте оттук, докато е време.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт