Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 184 021
  • 741
  •   2
Отговори
# 30
В сайта на Фрамар пише, че трябва да се пие всеки ден, по 2.
Обаче тук, Денис, препоръчва да се пие след О, защото може да подтисне овулацията.
Имайки предвид, че на нашата възраст овулациите не са сигурни, мисля, че е по-добре постоянно.
Аз го спирам само по време на цикъл.

Не знам точно как действа върху организма, но от прочетеното ми стана ясно, че не е природен заместител на прогестерона, а просто регулира нивата на естрогените и прогестерона, т.е. балансира ги, както пише в листовката. По тази логика не виждам смисъл да се пие по схема, а не ежедневно, както  препоръчва производителят.  Thinking

Аз започнах да пия Витекс, но е още рано за отзиви. Да видим...

Цитат
Витекс (плод) контролира секретираните от хипоталамуса и хипофизата хормони. Приемът на билковия екстракт насърчава нормалния хормонален синтез, в правилните количества и в точното време. Така Витекс (плод) допринася за регулирането на хормоналното равновесие по естествен път.
В състава на витекс няма хормони, а ефектът на билката се дължи на въздействието й върху дейността на хипофизата.

Освен това пия Масло от вечерна иглика по 1 г на ден, но заради болки в гърдите (мастопатии). Може би е ниска дозата, но на мен ми върши работа. Пия иглика, нямам болки, ако спра игликата, до няколко дни болките се завръщат и то доста силни и неприятни. Друг благотворен ефект не съм забелязала да оказва върху мен, но пък и дозата, в която я пия, не е голяма.
Абе, изобщо пия само неща, които, ако не помогнат, поне да не вредят.  Simple Smile

# 31
  • София
аз съм с кисти в гърдите, които, според литературата, се влияят от увеличени нива на естрогените. та, в тази връзка, има ли някой с подобен проблем? избягвам всякакви добавки, в които може да има естествени фитохормони.

# 32
Много сме, които ги избягваме. Аз даже и на храните гледам съдържанието и избягвам тези, съдържащи соя.
Също така и прехвалените препарати трябва да се гледат внимателно, повечето съдържат соеви изофлавони, които може много добре да влияят на смущенията по време на пременопауза, но са нож с две остриета. Поне за мен са силно противопоказни.
От друга страна, фитоестрогените са по-добър вариант от ХЗТ за тези, които имат нужда от такава.
Освен соята, богати на фитоестрогени са лененото семе и червената детелина. Ако имате проблеми с гърдите, по-добре избягвайте препаратите, които ги съдържат.

# 33
  • ...на безопасно
Заради проблеми с гърдите и аз съм на иглика.
От година забелязах скъсяване на цикъла ми . От 27-31 дена , стана  25- 28  дена.

# 34
  • Другата България
Аз започнах да пия Витекс, но е още рано за отзиви. Да видим...

Този Витекс откъде го намери? Изчерпана наличност във всички аптеки, в които попитах. Удари едно рамо, плийз, това единствено бих пила ако го намеря, явно за ФемикурА никой няма да даде отзив, а понеже и аз съм от тия противници на фитоестрогените засега отказвам приема му.
П.П.
Каква е разликата между този и този

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 12:41 от Merri_An

# 35
Надявам се темата да ми е полезна. Имах 2-3 месеца странности в цикъла. Изследванията не показаха някакви отклонения, пък и нещата се нормализираха. Но заради ЕГН-то и гена вече трябва да се подготвям. А междувременно бавничко, но сигурно качвам килограми.

# 36
И аз тук  Grinning.
Повишаване на тегло през последните близо 17 месеца, нередовен цикъл, проблеми с гърдите, главоболие и повишена нервност. Разсеяна съм и на моменти ми се губят значенията на често употребявани думи.
До сега установен недостиг на прогестерон. Патих си и аз от прогестеронови препарати.
Ще ми е интересно и полезно да чета. А се надявам и да споделям опит.

# 37
Мери, може би няма разлика, освен че са на различни производители.

Шарки, 8кг ми се виждат много за такъв срок. newsm78
Изследвания правила ли си?

ЖДК, на мен също ми бягат отделни думи. Също не помня имена, но то си е по принцип.

# 38
  • Другата България
Мери, може би няма разлика, освен че са на различни производители.

Да, то това е ясно, и в грамажа виждам разлика, в цената също, но други такива се чудя има ли и кой е по-добър в такъв случай? newsm78
Освен онлайн да поръчвам, но ми се искаше ако може в някоя от веригите .....

# 39
Аз бих взела по-силния.

Интересно, че единият е от 80мг, другият от 400, а на първия пише по 1-2, на втория по 2-3? newsm78

# 40
  • Другата България
Да, това също ми направи впечатление.

# 41
И аз тук  Grinning.
 Патих си и аз от прогестеронови препарати.
Какво се случи?
Имам подозрения, че и на мен ще ми изпишат някое прогестеронче  Thinking

# 42
За Витекса – намерих го по нашите аптеки. Има различни продукти на различни производители с различен грамаж.
Аз също бях много озадачена, защото намерих и препарати с по 4-5 мг, на които препоръчителната доза също е 2-3 капсули дневно. Разпитвах и по аптеките, но никой не можа да ми обясни защо има такава голяма разлика в грамажите. Вдигат рамене...
Та и аз заложих на по-голямото количество.  Laughing
Единствено се сещам, че четох някъде в нета как тази билка в малки количества имала понижаващо либидото действие, а в големи количества го увеличавала. Освен това се предписва и на бременни жени. Може би затова има препарати с различен грамаж - предполагам, че на бременните им изписват от тези с по-малкия, не знам. Опитвам се просто да открия логиката.  Thinking

ПП В "Агнес" е 5 мг.  newsm78
Този на GNC е пък с 500 мг.

# 43
За дивия ям – кой ви каза, че се пие по схема? Лекар или прочетено някъде? В листовката не пише нищо такова, там се препоръчва да се пие постоянно.  newsm78
Май не е зле всеки да си пише какво пие, защо го пие, по каква схема и в каква дозировка. Просто за информация на четящите, че броят на новопостъпилите в тази тема ще нараства постоянно. ЕГН – не можеш да му избягаш.  Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564072;topicrefid=4
 А аз реших, че щом ми изписва лекарката дуфастон от 16 до 26 ден, ще пия така амса. Но ме мързи да погледна в на Д-Р Джон Ли книгата.
Но ще ви кажа какво ново прочетох. Маслото от нощна свещ или пореч намалява кръвотечението. Действа като ибопруфена, който приет през първите дни, също намалява кръвотечението. Но пък вреди на стомаха.
Та замяната с маслото действало по същия начин.

# 44
Здравейте,
и аз от месец пия Див ямс, пия си го всеки ден и сега много ме объркахте с тези прекъсванки по време на цикъл и не знам как да продължа Simple Smile . Който го пие с прекъсване по време на МЦ  може ли да каже от къде има тази информация и се чудя защо тогава не го пише на опаковките  newsm78
Или пък може би има разлика как да се приема според това за какво точно се пия .... знам ли Simple Smile
аз пия същия, който сте показали в началото на темата.
Дивият ямс e растителен вариант на прогестините.
Когато се приема от жена в детеродна възраст, трябва да се приема от О. до М., защото, ако се приема преди О. може да я потисне
Когато е в премено и менопауза, от М до М - идеята е да противодейства на високите нива на естрогените
Това е най-общо казано

ПП. От Див ямс се произвежда Прогестогела, Дуфастона, Утрогестана

Общи условия

Активация на акаунт