Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 184 010
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Тя онази е друга, дидка Grinning
Нали вече сме в новата.

# 61
  • оттам, откъдето започва България
Ок, не се оплаквам аз.

# 62
  • София
Joy По-напред споделих, че като почнах да чета предната тема и получих всички симптоми.
Затова бягайте оттук, докато е време.  Joy
И със спринт да изчезна няма да ме подмине  Laughing

# 63
  • оттам, откъдето започва България
Да, за съжаление, че то по жените ходи.  Embarassed

# 64
Здравейте и от мен! На 45 съм и единствената промяна, която забелязвам е леко скъсяване на цикъла през последната година. Винаги е бил като "часовник" - на 28 дни, а сега е около 23-24. Аз обаче се интересувам от превантивни мерки за предпазване от остеопороза, защото имам приятелка, която за съжаление стигна до патерици.

# 65
  • тук-там
Да се запиша и аз. Допреди 2г бях с хормонална спирала и без цикъл - това 15 години. След установена доста голяма киста -не я поднових отново. Цикълът обаче е по 1-2 дни макс - съвсем оскъден.
Не мога да преценя в резултат от дълго ползвани спирали ли е, или е по темата  Laughing
Не съм правила по-обстойни изследвания никога. Моля, запознатите да пишат, какво трябва да "изследвам" на тази възраст. Ей така профилактично. Peace
За протокола - 45 г.

# 66
Винаги е бил като "часовник" - на 28 дни, а сега е около 23-24. Аз обаче се интересувам от превантивни мерки за предпазване от остеопороза, защото имам приятелка, която за съжаление стигна до патерици.

И аз бях така. Първо цикълът ми се скъси – от 28 на 21-24 дни, после започнаха да се редуват един къс с един дълъг цикъл, като дългият всеки път трае различно – от 30+ до 50+ дни. На моменти уж се изравняват, следват няколко приблизително еднакви цикъла поред и после пак започва да идва, когато си иска. От време на време прескача по един цикъл – обикновено веднъж годишно или по-рядко.
Мен това най-много ме тормози – че не мога да предвидя кога ще ми дойде и съответно да планирам живота си. Както и обилните кръвоизливи – кошмарни са. Хората се чудят как да си удължат този период, аз се чудя кога най-накрая ще се отърва завинаги.  Close
Относно превенцията за остеопороза – май най-добре е да се приема колаген. Поне до такъв извод стигнах, четейки тук и там. Ако се вземат минерални добавки, трябва да се внимава какво точно се приема и в какви дозировки, че там всичко е навързано – недостигът на един елемент води до недостиг на втори, на трети и т.н.

# 67
# 68
  • София
Сандоканчев, за пореден път виждам ника ти в връзка с менопаузата. Какъв е този нездрав интерес по темата  newsm78

# 69
Сандоканчев, за пореден път виждам ника ти в връзка с менопаузата. Какъв е този нездрав интерес по темата  newsm78
  Защо да е нездрав? Жена ми е в пред менопауза, обичам да съм информиран. Освен това бях поканен официално, само червен килим и духова музика нямаше, хохохо, но ще го преживея  newsm08. Ако толкова ви притеснява, няма да се обаждам, само ще чета, но си е дискриминация, мисля newsm78

# 70
Сандо, добре дошъл, пак. Wink

Ама не прекалявай със спама. Mr. Green

Аз реших, че млечните са враг на остеопорозата и съм ги спряла от 1 година.
Гледам да ходя колкото може повече пеш, мисля и вит.Д3 да пия, но още не съм започнала.

# 71
Сандо, добре дошъл, пак. Wink

Ама не прекалявай със спама. Mr. Green

Гледам да ходя колкото може повече пеш, мисля и вит.Д3 да пия, но още не съм започнала.
Мерси, Дева. Приемът на калций не е противопоказен за остеопорозата, ако приемаш магнезий и вит. Д, за да го усвоиш. Статията, която пуснах, с трите съставки е мноу полезна, да я прочетете, брей, дами.

# 72

Защо да са враг?
Против остеопороза - слънце, движение и калций. Доставям си го от сусама. Надявам се в  достатъчни количества.

# 73
  • ...на безопасно
Аз  забелязвам, че вече много трудно се справям с килограмите. То цял живот се ограничавам, ама вече става много трудно. А съм склонн към пълнеене и то много. Ако се отпусна да ям за месец 5 кила не ми мърдат...
Освен това започвам да "правя" много лесно корем, а талията ми винаги е била тънка. Променям се нещо....

# 74
ЖДК, миналата година някой беше сложил този клип, в предните теми.
Скрит текст:
Оттогава не ям млечни.

Общи условия

Активация на акаунт