Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 517
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • оттам, откъдето започва България
Внучето ми дойде на гости за 2 седмици и въобще нямах време да мисля за вълни. Отслабнах с 2 кг., ама ще ги наваксам вече, щом като го няма. Изкарах си и морето перфектно, без цикъл, макар че си носех превръзки за всеки случай. Явно ще е така. Вървим напред, а не назад.  Wink

# 331
  • София
И аз не се втелявам - когато дойде, тогава, принципно съм от хората, които планират морето за следващата година още октомври-ноември и обичат да имат график за следващите минимум 6 месеца, но се примирих - ще ми се по-скоро да спре за винаги, хич не го искам... Иначе за сега нямам други "екстри". Майка ми каза, че при нея климаксът бил много лесен и неусетен, дано и аз съм така.

# 332
И аз не се втелявам - когато дойде, тогава, принципно съм от хората, които планират морето за следващата година още октомври-ноември и обичат да имат график за следващите минимум 6 месеца, но се примирих - ще ми се по-скоро да спре за винаги, хич не го искам... Иначе за сега нямам други "екстри". Майка ми каза, че при нея климаксът бил много лесен и неусетен, дано и аз съм така.

Дано! Hug

# 333
На мен по традиция и тази година ми дойде на морето, но, каквото такова.....

# 334
Да питам и тук, че не помня в коя тема го четох.
Някой беше споделил, че стрива черупки от яйца и се приемат като източник на калций?

# 335
А ти защо си решила точно по този начин да приемаш калций, при толкова препарати по аптеките?  Thinking

# 336
  • Sofia
И аз съм чела,че най-чистия калций,усвояващ се най-добре от организма, е от яйчената черупка...Събрах си от дом.яйца,леко ги изпекох/изсуших във фурна,опитах се да ги смеля,но не се получи фин прах и още не съм приемала..,

# 337
И аз съм чела,че най-чистия калций,усвояващ се най-добре от организма, е от яйчената черупка...Събрах си от дом.яйца,леко ги изпекох/изсуших във фурна,опитах се да ги смеля,но не се получи фин прах и още не съм приемала..,

Затова. Peace

# 338
Ще се разровя да чета и аз тогава.  Thinking
Спомням си, че кучето като беше малко правехме такива опити, но ветеринаря каза да не се занимаваме с глупости, вече не помня защо точно, и да му даваме таблетки. Май защото му трябваше доста повече от това което може да усвои от черупките. Но това беше преди ерата на интернет  Laughing

# 339
Не се давете с тези черупки  Peace.
Много по-високо съдържание на калций има в сусама. Едно бурканче сусамов тахан не е толкова скъпо. Сутрин, преди кафето 1 чаена лъжичка, 10 минути пеша до работа и хоп всичко усвоено Simple Smile.
Сусама съдържа 400 пъти повече калции от бялото саламурено сирене и тъй като е с растителен произход се усвоява много по-лесно от организма  Hug.

# 340
  • София-Младост
Чета, че и чия семената съдържат много калции.
Черупки от яйца не бих яла  Mr. Green

# 341
Не се давете с тези черупки  Peace.
Много по-високо съдържание на калций има в сусама. Едно бурканче сусамов тахан не е толкова скъпо. Сутрин, преди кафето 1 чаена лъжичка, 10 минути пеша до работа и хоп всичко усвоено Simple Smile.
Сусама съдържа 400 пъти повече калции от бялото саламурено сирене и тъй като е с растителен произход се усвоява много по-лесно от организма  Hug.

Знам, но имаше нещо друго за сусама, не си спомням какво? newsm78

# 342
  • Ямбол
Аз нямам почти никакви симптоми, с изключение на някои леки менструални отклонения. От тук някои споменаха вечерната иглика и като прочетох листовката, ми допаднаха някои други ефекти, от които ще съм благодарна, ако успея да се възползвам. Та купих си днес Прим ойл и пише, че се приемат от 2 до 4 капсули дневно. Но наведнъж ли две или на два приема по едно?

# 343
  • Sofia
На два пъти

# 344
  • ...на безопасно
Аз пия наведнъж по 2 капсули.

Общи условия

Активация на акаунт