Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 539
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Какъв ти е резултата?
Благодаря ви, момичета.
Ще дам резултата в понеделник, оставих си картончето с паролата в офиса,  а днес няма да ходя до там.
Не ме притеснява плащането на изследванията Simple Smile.

Лека седмица на всички Simple Smile.
Ето резултата от изследване на TSH: 1.45 mcIU/ml при референтни налаборатироията   0.27 - 4.20 .

# 376
ЖДК, тсх-то наистина ти е перфектно.

Позната лекарка ми каза да пия Дексофен 25мг сутрин и вечер за болките при цикъл. Като му прочетох листовката на това лекарство се поизплаших,  страничните действия са много страшни.
 Та въпроса ми е как се справяте с болките при цикъл? newsm78
И аз съм чувала, че Дексофена е много вредно лекарство.
Пробвала ли си със Спазмалгон?

# 377
ЖДК, тсх-то наистина ти е перфектно.

Позната лекарка ми каза да пия Дексофен 25мг сутрин и вечер за болките при цикъл. Като му прочетох листовката на това лекарство се поизплаших,  страничните действия са много страшни.
 Та въпроса ми е как се справяте с болките при цикъл? newsm78
И аз съм чувала, че Дексофена е много вредно лекарство.
Пробвала ли си със Спазмалгон?
На мен и Но-шпа ми е вършило работа.
Също Беналгин, Ацефеин...

# 378
Беналгин и ацефеин са за глава, спазмалгон и но шпа са за гладката мускулатура.

# 379
Спазмалгон и Но-шпа. Или друг някакъв спазмолитик.
Аз от зор и Нурофен съм пила, но не го препоръчвам по други причини (иначе действа). Само не се лъжете да пиете Аулин, че веднъж пих и такъв жесток кръвоизлив си докарах, не ми се говори даже...

# 380
Спазмалгон и Но-шпа. Или друг някакъв спазмолитик.
Аз от зор и Нурофен съм пила, но не го препоръчвам по други причини (иначе действа). Само не се лъжете да пиете Аулин, че веднъж пих и такъв жесток кръвоизлив си докарах, не ми се говори даже...
Аналгитиците също предизвикват кръвоизливи.

# 381
Кръвоизливите те се спират/ограничават с витамин С Simple Smile.
Аналгитици приемам само в краен, много краен случай. Редовната употреба не само е вредна, но и води до привикване на организма. В един момент ще изчерпите медикаментите, които ви влияят.

# 382
  • София
Papaverin и no-spa на хапчета, можете до 3х2 на ден, вършат идеална работа за тежки менструални болки без да засилват кръвотечението. А нурофенът на моята дъщеря й разбъркваше тотално цикъла, затова у нас не е на почит.

# 383
Благодаря на всички за коментарите за обезболяващи!
До преди няколко месеца и аз се справях с но-шпа, в по-сериозни случай нурофен експрес 200мг. От спазмалгон и аналгин ми е гадно и не използвам. Но от както ми се разреди цикъла на 50-55 дена имам доста по- силни болки и то не само първия ден, ами първите 3-4дена. Цитирам се от предната тема:

Здравейте Simple Smile
Вече втори път в последните 3 месеца цикълът ми закъснява,то не закъснява ,ами си ме пропуска-дойде ми след 50 дена.Тогава си мислех че е от антибиотиците, които приемах за инфекция в гърлото. Но сега пак се случва същото-няма го вече 35дена. А от  25-тия ден имам болки ниско долу ,като при цикъл. Даже си мислех да ме боли дебелото черво newsm78.
От вчера доста ме боли, като присвивания, пих нурофен, притъпи се болката, но пак я има.
 До сега винаги съм била точна-на 25-тия ден, най-късно 27-мия ми е идвал цикъла. Днес отидох на  генеколог-първият които имаше свободен час. Прегледа ме и ми каза, че имам голямо количество лигавица и за да ми дойде цикъла трябва да пия Примолут нор 5 дена. И след като свърши цикъла да направи абразио, защото тази лигавица можела да се изроди в ракови клетки. Поизплаших се, до сега съм ходила само профилактично на преглед, обикновено края на август всяка година, даже и сега има запазен час при Карагьозов за август. Но сега явно хормоните ми са се разиграли. Не ми се иска да започвам с ХЗТ...
Моля ви ,ако има някой с подобен случай, да сподели. За протокола- на 49 години съм.
Предварително ви благодаря bouquet

Няколко дена след този преглед бях на друг генеколог, който каза че всичко е наред, че след няколко дни ще имам цикъл, както и стана и че това удължаване на цикъла е нормално за възрастта ми. Но откакто ми закъснява болките са доста силни, цикълът е обилен почти 3 дена и се спасявам с нурофен фемина 400мг и чай от бял равнец. Този дексофен ме страсна със страничните действия и затова реших да се консултирам в темата, но виждам че никой не го е използвал.
За безсънието- добре си спях с едно билково хапче мента, глог и валериана, но вече не ми действа и не мога да се наспя като хората-сутрин съм толкова изморена.
За горещите вълни и изпотяването мислех да започна фемовита, но тъй като в края на месеца имам час за преглед при Карагьозов -син, май ще изчакам.
Прохладен ден пожелавам на всички  Hug

# 384
maq-mi, чаят от бял равнец за обилният цикъл ли го пиеш и как го приготвяш?

# 385
В предишната тема бях чела за чай от 3 билки- бял равнец, коприва и невен, които действали много добре на женския организъм, особено в нашата възраст. Смесих ги в кутия за чай, не се получи много добре, но ги използвах 1 седмица, може би, по 3с.л.запарвах в 600мл в гореща вода и пиех 3 пъти на ден по 1ч. чаша. Не съм забелязала някаква промяна за тази седмица, може би ако бях продължила и да се натрупат билките...
От скоро си запарвам 1 цвят равнец (цветчетата са по-големи и са около 2 с.л.) в 400 мл вода, изчаквам да изстине, прецеждам и пия 2 пъти на ден по 200мл. Смятах този път да съм по-стриктна, ама след няколко дена отивам на море, та едва ли там ще запарвам равнец.
Иначе и аз пия вит.С за ограничаване на обилен цикъл.
Но-шпа никога не съм пила по 2 табл. наведнъж и може да опитам. Папаверин съм приемала единствено когато съм била бременна.Ще прочета за действието му.

# 386
Благодаря на всички за коментарите за обезболяващи!
До преди няколко месеца и аз се справях с но-шпа, в по-сериозни случай нурофен експрес 200мг. От спазмалгон и аналгин ми е гадно и не използвам. Но от както ми се разреди цикъла на 50-55 дена имам доста по- силни болки и то не само първия ден, ами първите 3-4дена. Цитирам се от предната тема:

Здравейте Simple Smile
Вече втори път в последните 3 месеца цикълът ми закъснява,то не закъснява ,ами си ме пропуска-дойде ми след 50 дена.Тогава си мислех че е от антибиотиците, които приемах за инфекция в гърлото. Но сега пак се случва същото-няма го вече 35дена. А от  25-тия ден имам болки ниско долу ,като при цикъл. Даже си мислех да ме боли дебелото черво newsm78.
От вчера доста ме боли, като присвивания, пих нурофен, притъпи се болката, но пак я има.
 До сега винаги съм била точна-на 25-тия ден, най-късно 27-мия ми е идвал цикъла. Днес отидох на  генеколог-първият които имаше свободен час. Прегледа ме и ми каза, че имам голямо количество лигавица и за да ми дойде цикъла трябва да пия Примолут нор 5 дена. И след като свърши цикъла да направи абразио, защото тази лигавица можела да се изроди в ракови клетки. Поизплаших се, до сега съм ходила само профилактично на преглед, обикновено края на август всяка година, даже и сега има запазен час при Карагьозов за август. Но сега явно хормоните ми са се разиграли. Не ми се иска да започвам с ХЗТ...
Моля ви ,ако има някой с подобен случай, да сподели. За протокола- на 49 години съм.
Предварително ви благодаря bouquet

Няколко дена след този преглед бях на друг генеколог, който каза че всичко е наред, че след няколко дни ще имам цикъл, както и стана и че това удължаване на цикъла е нормално за възрастта ми. Но откакто ми закъснява болките са доста силни, цикълът е обилен почти 3 дена и се спасявам с нурофен фемина 400мг и чай от бял равнец. Този дексофен ме страсна със страничните действия и затова реших да се консултирам в темата, но виждам че никой не го е използвал.
За безсънието- добре си спях с едно билково хапче мента, глог и валериана, но вече не ми действа и не мога да се наспя като хората-сутрин съм толкова изморена.
За горещите вълни и изпотяването мислех да започна фемовита, но тъй като в края на месеца имам час за преглед при Карагьозов -син, май ще изчакам.
Прохладен ден пожелавам на всички  Hug

Аз приемах Дуфастон само за 10 дни. Три дни преди цикъла бях на легло с нервна криза. Това беше преди 3 месеца. Все още не мога да се оправя от депресивни състояния, които вече са по-слаби. При консултация с друг гинеколог се потвърдиха  моите опасения че това са странични симптоми от Дуфастона.
Сега съм на Дим ямс и Шатавари. Положението е значително по- добро. Всеки си преценя дали да пие такива химични таблетки. За мен това беше голяма грешка.

# 387
  • Sofia
От 2-3дни имам всички симптоми за мц,а го няма. Като се бърша в wc-то има бледо розова диря,но не идва като друг път... Sad да пия ли нещо,за да го предизвикам или няма смисъл,ако дойде ок,ако не,също ок  Thinking

# 388
Doli,
И аз имам такива зацапвания няколко дни преди цикъл. Ще ти дойде скоро.

# 389
Здравейте, дами, аз следя темата отдалеч  Confused и я намирам за доста полезна, за което ви благодаря и ако мога и аз с нещо да допринеса за нейната полезност, ще се опитвам да го правя. bouquet

Но откакто ми закъснява болките са доста силни, цикълът е обилен почти 3 дена и се спасявам с нурофен фемина 400мг и чай от бял равнец. Този дексофен ме страсна със страничните действия и затова реших да се консултирам в темата, но виждам че никой не го е използвал.

maq-mi, дексофенът (декскетопрофен) и нурофенът (ибупрофен) са от една и съща група нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), производни на пропионовата киселина, и страничните им действия са доста сходни Sad, а 400 мг е висока, бих казала ударна еднократна доза, обикновено нурофенът е по 200 мг. Ползвам НСПВС периодично по други причини и затова съм доста наясно с двете им остриета и гледам много да внимавам. По възможност е добре да не се пият изобщо, а ако все пак се пият, да е инцидентно, да не е продължително време (повече от няколко дни), да е винаги след ядене и да се внимава с храната през периода, през който се пият, за да не се дразни допълнително стомахът.

За болки по време на цикъл бих ти препоръчала да опиташ с но-шпа. А е добре да се вземе и мнение от лекаря за евентуално обезболяващо за такива случаи, вкл. и за билкови смеси, също съм чувала, че помагат, ако са правилно подбрани. Simple Smile А и ако човек е достатъчно стриктен да ги пие редовно и дълго: за съжаление, аз това никак не го умея...

Общи условия

Активация на акаунт