Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 559
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • По света и в нас.
Преди години и аз имах един месец и повече с кръвотечение(дойде ми менструацията,тъкмо свърши отидохме на почивка то пак потече ,реших че е от смяната на климата,върнахме се то продължи),отидох на гениколог защото вече припадах едвам се възстанових.Колко желязо ми вкараха и в болница лежах и не искам да се сещам даже.Така че вече си имам обица на ухото.

# 361
Да споделя, че след като започнах зеленоуста мида с ленено масло се отървах от ставните болежки. Това ми е трети месец от приема. После се правела пауза от един месец и отново. Паузата ще я направя, но за повторението ще видим, че приемам една добавка за жени и успокоителен чай пия и ми идват в повече илачите.

Вела, кой е препаратът със зеленоустата мида, от който си доволна, че и аз съм със ставни проблеми?

# 362
И аз съм много нестабилна емоционално и това много ме тревожи. Бях писала преди няколко седмици за съвет, как да се справя и евентуално да ме насочат момичетата към добър гинеколог, който да ми бъде полезен през този период, а не като моята гинеколожка да ми каже да пия леко успокоително - не ме насочи към никакви изследвания. Надявам се този път някой от пишещите тук да подаде ръка...информация.
За емоционалните изблици - не си сама. При мен са ужасяващи. Да не дава Господ никому...
Провери си щитовидната жлеза. Тези емоционални изблици, също и забравянето, както си писала след това, са ми много познати, и се оказа, че не са от евентуална менопауза.
Личната лекарка може да ти пусне по каса TSH и FT4, които не са съвсем достатъчни, но пак е нещо.

# 363
  • София
Записвам се и аз със скъсен цикъл.
И с почти постоянно напрежение, но него го имам от години, та е възможно да не е предвестник на менопауза. Иначе цикълът ми от 27 - 28 дни се скъси до 22 - 23. Е, има месеци, в които си е ок, но все по-рядко.
За момента нищо не приемам. Ще прочета темата.

Добавям - имам и миомен възел открит 2012 (мисля  newsm78), който следихме с гинеколога по време на бременността. След раждането (юни 2013) беше намалял, след това не знам какво се случва с него.

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 12:29 от miamim

# 364
Момичета, имам въпрос.
Вчера си направих изследване на ТСХ. Ако съдим по резултата бих могла да съм и на 18 години.
ЛЛ не ме насочи към ендокринолог, според нея няма причина. Не че не й вярвам, просто искам да направя още едно потвърждение.
Какво друго мога да направя като изследване?

# 365
И при мен от няколко години всеки път ми подранява с 4-5 дни.Последно ми дойде на 5 юли, и днес пак.Една седмица по-рано.Аз се чудих защо вчера и днес ме боли толкова много главата.И килограмите хвърчат нагоре.Ако е нещо от хормоните,как става отслабването?

# 366
  • София-Младост
Момичета, имам въпрос.
Вчера си направих изследване на ТСХ. Ако съдим по резултата бих могла да съм и на 18 години.
ЛЛ не ме насочи към ендокринолог, според нея няма причина. Не че не й вярвам, просто искам да направя още едно потвърждение.
Можеш да си направиш ехография на щитовидната жлеза.
Аз преди две години, когато ми започнаха оплакванията ходих на ендокринолог, изследваха ТСХ...нямаше нищо. Само неоператино възелче, което ме подсеща че трябва да отида отново...миналата пропуснах.
След това на своя глава си пуснах ТАТ, МАт, ТСХ и още нещо беше за щит.жлеза...отново всичко беше в норма.
Затова спрях да се вторачвам, истината е че стреса и топлото лято ми създават проблеми...с нетърпение очаквам отпуската.
Ще гласувам за този, които направи 3-4 работна седмица за тези над 40г.  Mr. Green

# 367
Момичета, имам въпрос.
Какъв ти е резултата?
Не винаги само ТСХ е показател, но така им е най-лесно и евтино на докторите. Ако имаш оплаквания, пусни си ТАТ, МАТ, ехография. Тат и Мат са за да се види има ли автоимунен процес, ехографията е да се види има ли някакви кисти, възли и какво е състоянието и структурата. Тези неща се заплащат обаче.

# 368
  • Добрич
Скрит текст:
Да споделя, че след като започнах зеленоуста мида с ленено масло се отървах от ставните болежки. Това ми е трети месец от приема. После се правела пауза от един месец и отново. Паузата ще я направя, но за повторението ще видим, че приемам една добавка за жени и успокоителен чай пия и ми идват в повече илачите.

Вела, кой е препаратът със зеленоустата мида, от който си доволна, че и аз съм със ставни проблеми?

Поръчвам от iHerb, че ми е по-изгодно. От няколко години имах болки в ставите, а съпругът ми е бивш спортист, така, че поръчах по-голяма опаковка, за да има за двамата.

Двата препарата се приемат едновременно след храна по веднъж на ден.

Зеленоустата мида е от 1000 мг., 180 капсули и една опаковка стига за три месеца за двамата.  

Лененото масло е по 100 таблетки и се наложи да поръчам още веднъж.

Комбинацията от зеленоуста мида и ленено масло ми я препоръча моя колежка, тъй като лично е доволна от ефекта. Била изписана на нейна близка от лекар и става въпрос за Реставит Флакс. Обаче както казах - в iHerb е доста по-изгодно. В българската комбинация мидата е 500 мг.

# 369
Какъв ти е резултата?
Благодаря ви, момичета.
Ще дам резултата в понеделник, оставих си картончето с паролата в офиса,  а днес няма да ходя до там.
Не ме притеснява плащането на изследванията Simple Smile.

# 370
  • Добрич
И при мен от няколко години всеки път ми подранява с 4-5 дни.Последно ми дойде на 5 юли, и днес пак.Една седмица по-рано.Аз се чудих защо вчера и днес ме боли толкова много главата.И килограмите хвърчат нагоре.Ако е нещо от хормоните,как става отслабването?

Хомеопатията повлиява добре мигрена, свързана с цикъла, обаче при хомеопатичен прием се спират кафето, какаото, ментата и др.

# 371
Благодаря, Вела  Hug

# 372
  • Другата България
И аз  съм доволна от игликата, пиех я два пъти по две, откакто я почнах и дори нещокатоцикъл се появи на 30 дни.
Сега почнах най-накрая и Витекса, ще видим с него как ще е.

# 373
Не ме притеснява плащането на изследванията Simple Smile.
Е, за да сме изчерпателни, тогава може да пуснеш и FT3 и FT4 .

# 374
Здравейте!
За втори път от месец март цикъла ми идва на 50-55 дена. Запътила съм се към менопауза явно Simple Smile.
Имам всички екстри-потя се денем, потя се нощем, на климатик ми е студено и на 27 градуса и ме болят кокалите, без климатик вода тече от мен. Не мога да спя, ставите на пръстите ме болят, май всеки ден по нещо ме боли де  Embarassed

Позната лекарка ми каза да пия Дексофен 25мг сутрин и вечер за болките при цикъл. Като му прочетох листовката на това лекарство се поизплаших,  страничните действия са много страшни.
 Та въпроса ми е как се справяте с болките при цикъл? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт