Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 287
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Левоноргестрелът е синтетичен прогестерон. Това е и в спиралата Мирена.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 21:26 от Desi.67

# 706
  • София
Левоноргестрелът е синтетичен прогестерон. Това е и в спораалта Мирена.
Progestin е, инхибитор на имплантация, а прогестеронът е обратното, помага имплантация.

# 707
Анонимен, мислиши ли, че американците са критерии за добро здраве, аз не  Peace

# 708
Добре, че се зачетох тук, по повод поста на Шарки, за прогестините, та да видя черно на бяло, че прогестерона хич не действа успокояващо, както някои твърдят и да се успокоя, че моите реакции са правилни. Wink

Цитат:

Скрит текст:
Страничните ефекти
-Потискане на либидото;
-Депресия;
-Отпадналост;
-Повишаване на апетита и увеличаване на телесната маса;
-Задръжка на натрий и вода.

Шарки, прогестеронът е вид прогестин, така пише. Peace
И е ОК за имплантация, въпреки, че в тази тема едва ли някоя от нас цели това. С изключение на теб де. Hug

Основно физиологично действие на прогестерона е подготовка на маточната лигавица и маточната мускулатура за имплантация на оплодената яйцеклетка.

# 709
Анонимен, мислиши ли, че американците са критерии за добро здраве, аз не  Peace
Не мисля, но нямам много опции.... всеки месец кръводарител, лимит за абразио изчерпан, и скалпел.
Все пак се надявам и да не ми се налага години /повече от 2-3/ да го пия.
Освен това препарата наподобява оралните контрацептиви по странични ефекти.
Благодаря Ви за разговорите момичета, силно се надявах някой като моя случай да сподели опит и да ме успокои нещо.
Иначе.... скалпелът няма да ми избяга, нищо чудно и до там да стигна.

# 710
Прогестеронът е стероиден хормон, участващ в менструалния цикъл, бременността и ембриогенезата при хората и другите видове. Прогестеронът влиза в клас на хормони, наречени прогестогени. Той не трябва да се бърка с прогестините, които са синтетично получени прогестогени.
Както и да е, де. Според доктор Лии нямат точно едно и също действие, което се покрива от казаното от Шарки. Ако съм я разбрала правилно.

# 711
Благодаря ви за говорите момичета, силно се надявах някой като моя случай да сподели опит и да ме успокои нещо.
Ма ти що не каза, че искаш само успокояващо погалване по главата....
Съжалявам, че си губих времето да ти пиша, виждам, че не си си направила труда изобщо да четеш това, което ти се пише.

# 712
Благодаря ви за говорите момичета, силно се надявах някой като моя случай да сподели опит и да ме успокои нещо.
Ма ти що не каза, че искаш само успокояващо погалване по главата....
Съжалявам, че си губих времето да ти пиша, виждам, че не си си направила труда изобщо да четеш това, което ти се пише.

Напротив, чета всичко, но май ти не четеш.
Аз от самото начало помолих за споделяне на опит с ХЗТ.
В момента съм притисната и ми се налага да приемам ХЗТ.
А ти защо подскачаш?

# 713
  • София
Хормоналната спирала Mirena излъчва прогестин, който пречи на нарастването на лигавицата и оттам възпрепятства имплантацията ембриона по хормнален път. Мирената се изписва при силно kървене и/или миоми (пречи на растежа им, те се "хранят" и растат от силното кръвоснабдяване ма матката), а менструалното кървене при Мирена е много слабо и кратко (била съм 4 години с Мирена и миома, пиша от личен опит).

Обратно, когато се преследва добро нарастване на лигавицата, се добавя прогестерон (на глобули).

# 714
  • София
Здравейте! Нова съм в темата. На 39 г. съм. Родих 2-рото си дете преди 2 г. и все се надявах, че по-късно ще ми се случи преклимаксът, но не би. Лесно забременях с него, след като пих 3 м. "Фемикур Н". Миналата година пих, по повод тежък ПМС, "Див ям" на Naturе Way и "ПМС формула" на Natural Factors. Чувствах се добре.Последния месец доста пъти посещавах гинеколога, едно заради чиста профилактика и друго, заради началото на преклимакс. Направиха ми цитонамазка, на която ми излезе, че имам атрофия на клетките (всичко друго е нормално) и хормонални изследвания на 5-ти ден от цикъла. Хормоните са в горна граница, като съотношението м/у LH и FSH не е колкото трябва да бъде, естрадиолът ми е малко висок. Та взех мнението на 2-ма АГ. Единият ми изписа "Фемостон" за 3 месеца, което си е хормон. Другият ми изписа "Клименум", което си е фитопрепарат. Някой има ли опита с тези препарати. Аз, като че ли, клоня към фитоестрогените. Чисти хормони не ми се пият, т.к. след 1-ото раждане имах СПКЯ и доста се бяха разбутали хормоните ми, напълнях, получих акне (а акне и през пубертета не съм имала). Сега, сякаш са в някакъв ред и не ми се разбутва всичко пак.

# 715
Моля за споделяне на опит - някоя дама дали е приемала ХЗТ заради много обилни кръвоизливи придружени със съсиреци в периода на пременопауза?
Вече 2 опаковки климонорм изпих и ефекта е почти 0.00001. Вече се отчайвам прогресивно.
Преди започване на ХЗТ имам 3 абразио за 4 месеца заради такива обилни кръвоизливи и неспиращи.
И сега съм в такъв ужас, утре вечер пия първото хапче от новата опаковка и чак след повече от 24 часа може да почне да намалява. Хемоглобина ми за 3 месеца падна от 150 на 120, в момента вероятно е вече под 120. На 48 г. съм, предходните 3 години пък имах съвсем оскъден цикъл през няколко месеца, но тази пролет нещо се случи и съм в този ужас вече 8-ми месец. Хистологичните от абразито са само полипоза. Нямам данни за миоми или кисти. Хем се тровя с тия боклуци синтетични хормони, хем ефекта е нулев. И витекс пробвах - нищо, след него ми беше 3-тото абразио.

На Ваше място бих пробвала прогестеронов крем .За спешни случаи Муун Райз, или от Айхерб като този например:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Natural-Progesterone-Liposomal-Sk … ted-3-oz-85-g/779

# 716
Дами, а може ли да се пие едновременно ДИВ ЯМ И ВИТЕКС?

Разбрах, че дивият ям се пие от 16 ден на цикъла....дали са ми верни разсъжденията....

# 717
  • тук и там
В последно време много осезаемо чувствам кога съм във овулация.Не ми трябва календар,усещам яйчниците си,болка ниско долу,подуване и т.н-абсолютно всички екстри характерни за периода,без изключение..Проблемен е и периода веднага след овулация.Там освен повишен апетит,подуване,задържане на вода-имам и реакциии от към психика-нервност,лесна раздразнителност ,реагирам супер емоционално-това до деня във който ми дойде МЦ и се успокояват малко по-малко нещата.Предполагам нисък прогестерон? newsm78.Тоест -проблемите ми са във Лутеалната фаза.Работата е там,че през лятото вземах див ямс като добавка и тогава тотално ми се обърка цикъла.Спрях го и пак всичко си дойде на мястото.Може да е съвпадение,защото тогава и сменяхме климата-морета,пътуване и т.н.-но все пак си мисля че и дивият ямс оказа влияние.Сега се чудя каква добавка да взема..

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 07:53 от Kaisia

# 718
На мен също ми повлия лошо дивия ям.
6 месеца нямах цикъл, после се появи, доста оскъден, сега ще видим.

# 719
  • тук и там
На мен ми повлия в обратна посока,тоест-скъси дните между два цикъла-това за два месеца.В момента във който го спрях и пак ми стана на 28 дни.Чудя се да пия ли някакви добавки-имам редовен цикъл,но як ПМС ме тресе,от овулация до менструация ,и то по-скоро от към емоции и психика,чисто физическите симптоми се търпят.Витекс ли да пробвам или вечерна иглика  се чудя.От кое сте по-доволни?

Общи условия

Активация на акаунт