Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 184 018
  • 741
  •   2
Отговори
# 720
и аз съм така психически, направо не се изтрайвам, преди цикъл ме обхващат едни лоши мисли, а уж пия вечерна иглика, ще ме изоставят ако продължавам така:(

# 721
Здравейте.Днес стигнах до заключението че трябва да се присъединя към Вас.На 41 години съм . Януари този година започнах диета т.като си бях меко казано дебела . ЗА 10 месеца и половина свалих 44 кг.съчетано с много спорт и физически труд.  Август месец започнаха нетипични промени на цикъла . Както си беше на 25 26 дни . Започна на 18 пък 24  пък 19 пък 21 дена .като продължителност и количество без някаква промяна . Сега на 9 ти имах най краткия и слаб цикъл .на 15 тия ден само ми прокапа, аз очаквах да ми започне, но не още два три дни е така само прокяпване и толкоз . В крайна сметка засякох овулация ( май ) базалната температура се повиши до 37.3 в един момент . Днес базалната температура падна на 36.8 , а цикъл нямам . 😂 А в същото време се скъсах от ПМС .точно днес като си мисля че трябва да имам цикъл вече дори и корема не ме боли . Дали със смъкването на кг
Си предизвиках тези екстрш.На лекар съм в понеделник. Хормони не мога да пусна, защото знам че трябва да мине цикъла . Споделете ако някой е минал по този път .особенно с този цикъл с няколко капки

# 722
  • В полите на Пирин планина
На мен вечерната иглика много добре ми влияе върху ПМС - преди имах осезаеми болки в гърдите, а като я пия - почти никакви. Освен това, откакто се храня с минимално количество въглехидрати, почти нямам никакви симптоми за предстоящ цикъл или дискомфорт под формата на задържане на вода, промяна в настроението или подобни. Следя си цикъла по календар, а не по усещания.  Peace

# 723
  • тук и там
И аз си следя цикълът със календар(приложение),но не е нужно да го поглеждам,за да знам кога съм във овулация ми е мисълта...Тялото ми дава ясни сигнали. Peace
zlobi,и аз съм  имала  такива зацапвания-но са били по време на овулация,в смисъл че може и при теб да е така-след като е било около 15-я ден.

# 724
Zlobi, това е драстична промяна! Със сигурност хормоните са повлияни от такова драстично отслабване...това е невероятен стрес за организма!

# 725
Какви хормони според вас е добре да изследвам

# 726
И аз мисля, че е повлияно от драстичното отслабване. В тлъстините се складира естроген, със смъкването им се променя хормоналния баланс.

Трябва да изследваш и 5-те хормона - LH, FSH, Estradiol, Prolaktin, Progesteron. Всички на 3-ти до 5-ти чист ден след цикъла, само прогестерона се изследваше на 23-ти ден мисля. По здравна каса са, можеш да искаш направление от гинеколога.

# 727
И аз мисля, че е повлияно от драстичното отслабване. В тлъстините се складира естроген, със смъкването им се променя хормоналния баланс.

Трябва да изследваш и 5-те хормона - LH, FSH, Estradiol, Prolaktin, Progesteron. Всички на 3-ти до 5-ти чист ден след цикъла, само прогестерона се изследваше на 23-ти ден мисля. По здравна каса са, можеш да искаш направление от гинеколога.

Аз мисля, че посочените хормони се изследват на 3-5 ден от началото на цикъла, а не на 3-5 чист ден. За прогестерона - 21 ден. Нека да се включи някой, който знае със сигурност.

# 728
Аз мисля, че посочените хормони се изследват на 3-5 ден от началото на цикъла, За прогестерона - 21 ден. Нека да се включи някой, който знае със сигурност.
И аз така съм чела из форума.

# 729
LH, FSH, Estradiol, Prolaktin са на 3 до 5 ден от началото на цикъла, да. Като за начало се счита първият ден с нормално кръвотечение, дните със зацапване не се броят.
Прогестерон се изследва на седми ден след овулация, която обичайно е на 13-15 ден от цикъла. За това е прието да се изследва на 21 ден.
Трябва внимателно да се запознаете с изискванията за подготовка за изследване на Prolaktin -
Скрит текст:
Тестът за пролактин се извършва сутрин на гладно.
Кръвният пролактин се измерва обикновено около 3 часа след събуждане (между 8:00 и 10:00 сутринта).
Емоционалният стрес и физическата активност повишават нивата на пролактин, така че може да ви помолят да си починете за около 30 минути, преди да ви вземат кръв за изследване.
Стимулацията на зърната може да повиши нивата на пролактина, така че не се прави 24 часа преди теста.
Завишени нива на пролактин се установяват и при прием на алкохол и наркотици. Поне час преди изследването не трябва да се пуши.
Приемът на някои медикаменти може да доведе до неточни резултати. Такива медикаменти са антидепресанти, аналгетици, антихипертензивни лекарства (за лечение на хипертония), противозачатъчни и други хормонални препарати, лекарства, които потискат допаминовата функция. Лекуващият лекар ще ви обясни кои лекарства трябва да спрете преди теста и как да го направите.

# 730
Значи аз не съм разбрала и съм ги изследвала когато не трябва  Thinking

# 731
В интерес на истината това са правила за изследване, които съм спазвала за решаване на репродуктивен проблем.
Години по-късно съм се изследвала с направление от ендокринолог, който изобщо не ми даде такива указания.
Вероятно медиците могат да разчитат ясно резултати, ако знаят на кой ден от цикъла е взета кръвната проба.

# 732
  • София
Дами, аз нещо се обърках. Това нали е тема за предменопаузата. А в последните страници чета за ПМС и редовен цикъл..Може би аз греша нещо. Съвсем добронамерено питам. newsm78

# 733
  Предменопаузата е свързана с някои промени в цикъла (и не само), но това не означава, че не е редовен и отсъства ПМС. Има най-различни варианти на предменоауза, като може да си с редовен или нередовен цикъл, може да имаш много други оплаквания, а може и да нямаш, при всеки е различно.
  Освен това, когато говорим за редовен цикъл това значи , че идва на равни интервали, но тези интервали (при повечето май) са скъсени, примерно през 19-25 дни. Това е симптом за предменопауза.

# 734
  • тук и там
Аз съм писала за ПМС и съм със редовен цикъл-но мисля,че симптомите ,които съм описала са резултат от намаляващ прогестерон,защото преди не съм имала такива оплаквания Peace

Общи условия

Активация на акаунт