Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 386
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Винаги е бил като "часовник" - на 28 дни, а сега е около 23-24. Аз обаче се интересувам от превантивни мерки за предпазване от остеопороза, защото имам приятелка, която за съжаление стигна до патерици.
А моя позната вече не може да ходи, на инвалиден стол е, поради остеопорозата.
Като начало може би е добре да се направи измерване на костната плътност, но аз така и още не съм се ориентирала по какъв метод и къде да го направя.  Thinking
Иначе пия вит.Д, магнезий и К2, ям млечни и протеини, мисля, че е добра превенция за сега.
Сандоканчев, почнеш ли пак със спама, ще започна те докладвам на модератор.  Peace

Не съм правила по-обстойни изследвания никога. Моля, запознатите да пишат, какво трябва да "изследвам" на тази възраст. Ей така профилактично. Peace
За протокола - 45 г.
След дълго четене в темата за цитонамазките, започнах да си искам и колпоскоп при прегледите. Или питаш за някакви хормонални изследвания?

# 76
Тъкмо сте заговорили за остеопорозата та и аз искам да питам тези от вас, които са в предменопауза имат ли проблем със ставите? Аз съм на терапия с дуфастон заради нисък прогестерон, и освен, че ми се появи нещо като дископатия, много ме боли левият крак, в коляното и по-надолу, като артритна болка. Ако го сгъна, след 5 минути само го разгъвам много трудно. С десният крак нямам никакъв проблем.

Помня, че като родих много ми пукаха ставите и знам, че намаляването на течността в тях е свързано при жените с нивата на прогестерона затова си мисля, че и в момента при мен това оказва влияние. Пия колаген, почти съм приключила едномесечния курс, забелязвам много много слабо подобрение.

Странно ми е само, че е в единия крак, нямам проблем с ръцете, китките - никакъв. Чудя се дали не е от тренировки, да съм претоварила този крак конкретно Rolling Eyes

# 77
Провери си гръбнака – нищо чудно да имаш и дискова херния.

# 78
Скрит текст:
Тъкмо сте заговорили за остеопорозата та и аз искам да питам тези от вас, които са в предменопауза имат ли проблем със ставите? Аз съм на терапия с дуфастон заради нисък прогестерон, и освен, че ми се появи нещо като дископатия, много ме боли левият крак, в коляното и по-надолу, като артритна болка. Ако го сгъна, след 5 минути само го разгъвам много трудно. С десният крак нямам никакъв проблем.

Помня, че като родих много ми пукаха ставите и знам, че намаляването на течността в тях е свързано при жените с нивата на прогестерона затова си мисля, че и в момента при мен това оказва влияние. Пия колаген, почти съм приключила едномесечния курс, забелязвам много много слабо подобрение.

Странно ми е само, че е в единия крак, нямам проблем с ръцете, китките - никакъв. Чудя се дали не е от тренировки, да съм претоварила този крак конкретно Rolling Eyes
Еми то вече започват да ни се появяват разни изменения от егн-то, иди на лекар. Аз имам болки в кръста, които се усилиха след една катастрофа и започнаха да слизат по краката, та си правих ямр, невролога каза, че имам обичайните възрастови изменения.  Laughing  Confused

# 79
Нямам дискова херния - миналото лято като ми се появиха болките в кръста ходих, правиха ми рентгенова снимка на гърба, всичко е перфектно.

# 80
Нямам дискова херния - миналото лято като ми се появиха болките в кръста ходих, правиха ми рентгенова снимка на гърба, всичко е перфектно.
Да ти кажа, по принцип рентгеновата снимка не е най-надеждното изследване за такива проблеми. Дъщеря ми има дискова херния на врата, която нито рентгена я откри, нито скенера, а чак на ямр-то се видя.
Не казвам, че ти имаш точно такова нещо, но просто да не разчиташ по принцип само на рентген.  Peace

# 81
Опит за запис.....успешен.   Laughing   не сьм от моя лаптоп, като го оправят, по-обстоино.

# 82
  • Sofia
Да се запиша при вас да следя. На 40 год съм и от около 1 год започвам да забелязвам промени. Не съм сигурна, че се дължат на пременопауза, гинеколожката твърди, че не, но са доста характерни. Цикълът ми стана леко нередовен - избързва или закъснява с по 3-4 дни, стана значително по-обилен. Не съм нервна, но съм станала страшна ревла. Последно на "Дневниците на принцесата" (което е комедия) се съдрах от рев.  Joy Имах за известно кратко време топли вълни, но спряха от само себе си, не знам на какво са се дължали. За сега това са ми оплакванията.
Иначе като профилактика - пия вит.Д, калций, магнезий, вит. Ц, правя цитонамазка и мамолог всяка година и костна плътност на 3-4 год.

# 83
Да ти кажа, по принцип рентгеновата снимка не е най-надеждното изследване за такива проблеми. Дъщеря ми има дискова херния на врата, която нито рентгена я откри, нито скенера, а чак на ямр-то се видя.
Не казвам, че ти имаш точно такова нещо, но просто да не разчиташ по принцип само на рентген.  Peace

Точно така.
Аз имам 3 дискови хернии на кръста, които на рентген не се виждат.
И точно такава болка в десния крак, която е от дисковата херния.

# 84
Прекрасна тема.  newsm51. Повечето сме от старата ..... но тук глявно ще се пише за прехода към менопауза затова и аз съм тук.
Всички симптоми са налице + трупването на килограмите главно на талия и корем. Цикъл от време на време. Вълните за сега ги овладявам с прогестерон на растителна основа. В последно време забелязвам и нехарактерно окосмяване по брадичката  #Cussing out .....тези хормони съвсем ще ме побъркат.

# 85
Девойки, проверявате ли си инсулина?
Той е причина на напълняване, не само другите неща.

# 86
Девойки, проверявате ли си инсулина?
Той е причина на напълняване, не само другите неща.

А той трябва ли да се проверява ако кръвната захар е в норма?

# 87
Трябва. Кръвната захар може да е ОК, но инсулинът да е висок.
Това е инсулиновата резистентност.
Само, че почти никой лекар не го казва.
Дори ендокринолозите го подценяват.

# 88
Хм, но ако няма напълняване и проблем с апетита (редовен и силен глад за сладко) не би трябвало да се подозира нещо подобно, нали? Rolling Eyes

# 89
За тези с напълняването е добре да го изследват, въпреки, че има и такива като мен, без напълняване.

Общи условия

Активация на акаунт