Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 482
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, аз също търся съвет или някой, който е имал сходни оплаквания. На 46 години съм, до края на миналата година имах точна като часовник менструация. Изведнъж спря, на ултразвук видяха киста с размер 4,2/3,8. Едни искаха да я оперират, други предложиха дуфастон. Оказа се фоликул. След предизивиканата от дуфастона менструация пак не ми дойде, пак фоликули, пак чудене, пак два месеца дуфастон и после пак фоликули. Миналият месец не пих нищо, в момента имам два фоликула, които няма как да изчезнат ако не ми дойде а няма как да ми дойде ако не пия дуфастон. Порочен кръг. Не мога да пия дълго дуфастон, а лекарите се опасяват, че фоликулите могат да увеличат размерите си. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо? Според кръвните резултати не започва менопауза, щитовидната жлеза и инсулина са ок, нямам други симптоми. С изключение на това, че трупнах едни 5 кг ей така, от както започна всичко.
Е, какво предлагат все пак лекарите?  И за да не е напразно, проверявала ли си как се прилагат прогестероновите кремове при кисти на яйчницте. Че и там имаше някаква схема за мазане.

# 136
Здравейте, аз също търся съвет или някой, който е имал сходни оплаквания. На 46 години съм, до края на миналата година имах точна като часовник менструация. Изведнъж спря, на ултразвук видяха киста с размер 4,2/3,8. Едни искаха да я оперират, други предложиха дуфастон. Оказа се фоликул. След предизивиканата от дуфастона менструация пак не ми дойде, пак фоликули, пак чудене, пак два месеца дуфастон и после пак фоликули. Миналият месец не пих нищо, в момента имам два фоликула, които няма как да изчезнат ако не ми дойде а няма как да ми дойде ако не пия дуфастон. Порочен кръг. Не мога да пия дълго дуфастон, а лекарите се опасяват, че фоликулите могат да увеличат размерите си. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо? Според кръвните резултати не започва менопауза, щитовидната жлеза и инсулина са ок, нямам други симптоми. С изключение на това, че трупнах едни 5 кг ей така, от както започна всичко.
Е, какво предлагат все пак лекарите?  И за да не е напразно, проверявала ли си как се прилагат прогестероновите кремове при кисти на яйчницте. Че и там имаше някаква схема за мазане.

Лекарите са против прогестероновите кремове, защото прогестеронът ми е в норма, колкото лекари толкова мнения, от това да пия непрекъснато прогестерон поне за 6 месеца до това да следя непрекъснато фоликулите и ако станат големи пак да пия прогестерон. Нито мога да пия прогестерон непрекъснато докато вляза в менопауза, нито пък да правя непрекъснато операции на въпросните фоликули, когато достигнат размери на сериозна киста.

# 137
Бях чела, че кръвните тестове не са прецизни при измерване на прогестерона . И още, че два пъти през деня да се измерел, щяло да бъде различно. Слюнчени тестове се правели нейде си из Америка. То не, че това ти е от полза, де.

# 138

Пролактин?

# 139
  • Добрич
Момичета, виждам че сте обсъждали "големите течове". И аз искам тях да овладея. От няколко години съм в ранна предменопауза. Другите екстри /ставни болежки, някое друго килце отгоре, разслояване на ноктите.../ с безобидни средства ги овладявам. Категорично не желая ХЗТ.

От ниския прогестерон, лигавицата на матката като задебелее, предизвиква "течовете". Обикновено до едно денонощие, обаче когато превръзките не издържат час става.... "ужасно". На никого не го пожелавам. Хем по-често ми идва от преди /на 24-26 дни сега, при 32-34 преди/, хем няколко часа "се излива". Четох за менструалните чашки. Някой ако ползва, ще съм благодарна да сподели. Останах с впечатление, че не са за мен, защото те просто ще прелеят при голям съсирек.

Момичета, в началото и аз имах болки в гърдите, но конституционното лекарство, изписано от класически хомеопат ми помогна.  Преди около 10 години, когато получих галакторея /изтичане на мляко без раждане/, отново с хомеопатично се поддържах и лекувах, че хормоните, които ми предписаха ме правеха парцал. Не зная кои хомеопатични са за болки в гърдите, но си мисля, че сигурно има такива, които могат да помогнат.

# 140
Вела, ползвам чашка. В твоя случай задължително Л размер. Усеща се като се запълни.
Скрит текст:
Скривам текста, че ми е малко гадничко да го цопна така.
Чувството за пълнота е същото като при тампоните. Лесно ще се ориентираш.
Предупреждавам, че не са добър вариант, ако при почистване нямаш мивка в санитарното помещение. Чашката трябва да се почисти/измие преди да се ползва повторно. При мен при силно кървене издържа не повече от 4 часа. Много ми е удобна иначе, дискомфорта е сведен до минимум.
Някъде четох, че не се препоръчва често ползване при ендометриоза. За това и я ползвам само в летния период.

# 141
Вела, ползвам чашка. В твоя случай задължително Л размер. Усеща се като се запълни.
Скрит текст:
Скривам текста, че ми е малко гадничко да го цопна така.
Чувството за пълнота е същото като при тампоните. Лесно ще се ориентираш.
Предупреждавам, че не са добър вариант, ако при почистване нямаш мивка в санитарното помещение. Чашката трябва да се почисти/измие преди да се ползва повторно. При мен при силно кървене издържа не повече от 4 часа. Много ми е удобна иначе, дискомфорта е сведен до минимум.
Някъде четох, че не се препоръчва често ползване при ендометриоза. За това и я ползвам само в летния период.

Лесно ли се свиква с употребата. По точно с правилното поставяне?

# 142
  • Добрич
ЖДК, благодаря, че сподели! За мен на 4 часа ще рече, че само в извънработно време.

Скрит текст:
У дома съм ги тренирала, като видят, че се насочвам към тоалетната да ми освобождават веднага пътя. Така успявам като усетя съсирека, да го споделя с тоалетната чиния, а не с превръзката и по-малко бельо/панталони цапам... Благодаря, когато тези моменти са вечер, че мога да си бъда у дома.

Търсих вместимост в мл. Значи за мен XL. ,
Скрит текст:
че 30 мл - един съсирек...

А събрах точките за М /3т./  Mr. Green според техния тест...

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 14:07 от Вела

# 143
Ох, Вела, случвало ми се е инцидентно,много е неприятно това. Моя позната реши тези проблеми с Мирена, но при нея бяха направо кръвоизливи. Тогава беше на 42-3 години, скоро трябва да я маха, след 5 годишно ползване ако не се лъжа, и не зная какво ще прави после.

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 14:49 от Lemy

# 144
И при мен Мирена реши този проблем. Но от 3 години и 3 месеца съм без нея.

# 145
Desi.67, не е сложно поставянето. В книжката си имат подробни инструкции как може да се постави с няколко предложени варианта. Просто трябва да се избереш по-удобният за теб.
Вела, не съм правила тестовете преди покупката. Взех М и Л. М не издържа и на нормалното кървене.

# 146
Благодаря Mamчeto! Hug Благодаря Desi.67! Hug

И аз искам спирала Мирена, ако може де! Споделете един доктор, който ви е сложил.

# 147
До Тутракан ходи ли ти се?

# 148
Моят гинеколог също ми предложи спирала Мирена, но аз отказах. Колкото има доволни от нея, двойно повече са недоволни. Не посмях да рискувам.

# 149
  • Sofia
Аз след като родих бях с Мирена (заради секциото) и направих ужасен гноен ендометрит от нея. Що антибиотици изпих после...  ooooh! Никога повече! Естествено не при всички се случва, но не е и много рядко.

Общи условия

Активация на акаунт