Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 579
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
За миенето със сапун прочетох тук, във форума.
Мамасита беше споделила и реших да пробвам.
Първоначално и на мен ми ставаше не много добре, но с времето се оправи.
Аз слагам и балсам после, иначе моята коса стои съвсем безформена.
Ползвам различни сапуни, експериментирам. Wink

За къната - пак поради косопада, преди 7-8 години, дерматолог ми забрани да ползвам боя, само къна.
Но тъй като моята коса не е прошарена равномерно, а само отгоре, къната не ми покрива много добре, по-точно не може да ми се изравни цвета. Затова поне 2 пъти годишно се боядисвам с боя.
Хваща си съвсем добре. Peace

# 196
Билкова боя се води, смес от къна, индиго, амла и др., вместо ти да си ги бъркаш, смесите са готови, разтваряш с вода и мажеш веднага. Ето тази ползвам:
http://www.hennafox.com/product/114/bilkova-boya-za-kosa-svetlo- … enyav-tsvyat.html

И аз имам бели коси, не стават 100% еднакви с другите, малко по-червенеят, кафенеят или оранжевеят, но пък стои като преливащи кичури, на мен ми харесва.

# 197
Това с билковата боя изглежда наистина страхотно и съм сигурна, че освен че не уврежда косата, дори я подхранва. При мен проблемът е, че от много години се боядисвам в тъмно кестеняво до черно, а новопорасналата коса си е абсолютно бяла. Страхувам се, че ще се вкарам в сериозно приключение, ако се боядисам с такава боя.

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 18:42 от ellisa.s

# 198
  • оттам, откъдето започва България
Според мен и от билковата боя ще стане косата ти черна, защото има химия.  Peace

# 199
Според мен и от билковата боя ще стане косата ти черна, защото има химия.  Peace
Аз преди години се борих с доста упорит косопад и от тогава нямам проблеми, но и не смея да експериментирам. Карам си с "бабешките" маски и косата ми се чувства и изглежда добре. Освен боядисването разбира се, но при мен е неизбежно.

# 200
Според мен и от билковата боя ще стане косата ти черна, защото има химия.  Peace
Кое точно е химия от състава на тази боя, защото специално съм търсила такава без?  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 19:48 от Lemy

# 201
Ако ми покажеш опаковката на билковата боя, ще ти кажа.  По принцип вече много рядко има и къна без химикали. Без химии къната оцветява единствено в червено, не знам как се появиха и други цветове на къната.

# 202
Дала съм линк за боята, най-отдолу пише състава. Тази специално е без химия и си в грешка. На пазара има много качествени къни и билкови бои, които са без никаква химия, явно не си запозната. А другите цветове и тонове са от индигото и другите съставки.

# 203
Ако ми покажеш опаковката на билковата боя, ще ти кажа.  По принцип вече много рядко има и къна без химикали. Без химии къната оцветява единствено в червено, не знам как се появиха и други цветове на къната.

Права си.
Аз реших веднъж да пробвам една къна, кестеняво, нищо не стана.
Само червената ми хваща.

# 204
Е, дано не съм права. Специално тази билкова боя въобще няма да свърши работа при бяла коса, а е за малък процент бели коси.  Peace
http://www.himalaya.bg/product/248/bilkova-boya-za-kosa-kestenyav-tsvyat.html
Факта, че не пишат къна, а боя, независимо, че е билкова, ме кара да мисля че крият нещо от съставките.

# 205
Билкова боя се води, смес от къна, индиго, амла и др., вместо ти да си ги бъркаш, смесите са готови, разтваряш с вода и мажеш веднага. Ето тази ползвам:
http://www.hennafox.com/product/114/bilkova-boya-za-kosa-svetlo- … enyav-tsvyat.html

И аз имам бели коси, не стават 100% еднакви с другите, малко по-червенеят, кафенеят или оранжевеят, но пък стои като преливащи кичури, на мен ми харесва.

Lemy, от този цвят боя потъмнява ли ти естествената коса? Аз от много отдавна им се чудя, но се притеснявам да не ми стане по-тъмна, нищо че пише, че е светло-кестеняв цвят. Аз съм светлокестенява.

# 206
Е, дано не съм права. Специално тази билкова боя въобще няма да свърши работа при бяла коса, а е за малък процент бели коси.  Peace
http://www.himalaya.bg/product/248/bilkova-boya-za-kosa-kestenyav-tsvyat.html
Факта, че не пишат къна, а боя, независимо, че е билкова, ме кара да мисля че крият нещо от съставките.
Ти не знаеш и не си пробвала, но вадиш страшно "компетентни" изказвания  ooooh!
Води се боя, защото няма само къна а и други съставки, както си пише, и както и аз писах.
Спирам по тази тема, че не и е тук мястото.
Y-em, потъмнява ми косата от тази, да, но има и руси цветове от други марки.

# 207
Права си, наистина не съм пробвала точно от тази къна /билкова боя/ и не мога да кажа, че съм компетентна. Пробвала съм едновремешната къна преди години, когато нямах бяла коса - резултат - огнено червена коса. Наложи се да търся спешно боя, за да си оправя цвета. След това пуснаха по магазините къна за черна, руса, кестенява коса,  е, това имах предвид, че няма как да стане. Има си статии, в които си пише, че къната е с червен, рижав оттенък.
Щом казваш, че косата се оцветява в смес с други още съставки - добре.  Peace

# 208
Тъмният цвят при този тип бои се получава от индигото, което е напълно натурална съставка. Убедена съм, че тази боя е много по - добра за косата от всички останали, но за съжаление и аз смятам, че при мен няма да се получи добро покритие.

# 209
Косата ми става все по-суха, за разлика от кожата.

При мен също е така, а  като прибавя че и изтънява и е някак си  слаба и без сила, като слама, въпреки грижите които полагам за нея.
За къната: ако косата е много побеляла чистата натурална къна не е подходяща.
Скрит текст:
Подкрепям didka pitka  истинската къна / прах от растението Lawsonia inermis /оцветява  косата с  медно червени нюанси, които варират според основния цвят на косата. Върху светли коси може да се получи ярък меден оттенък, върху кестеняви коси се обикновено се получава червеникав оттенък, който се вижда на слънце.  В днешно време към къната се добавя и прах от indigofera, т.е. индиго ( черна къна) и касията (безцветна къна) която е  за подхранване на косата.

Общи условия

Активация на акаунт