Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 504
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • оттам, откъдето започва България
Desi.67, оптимистка си. При мен 3 месеца го нямаше, но от юли месец дойде отново и досега не ме пропуска. Бях си накупила превръзки и се чудех за какво са ми, а сега не ми стигат.  Joy

# 586
Аа, знам аз, че няма да е толкова лесно.

# 587
  • Добрич
С хомеопатичен препарат от първия ден на цикъла постигам намаляване на кръвотечението. В силния ден пак си е достатъчно обилно, но ги няма огромните съсиреци.

# 588
Вела какви хомеопатични препарати ползваш за намаляване на кървенето. Тези огромни съсиреци при положение че уж няма патология на матката, може ли да са само от удебелената лигавица newsm78

# 589
  • Добрич
Ясно ми е, че като има удебеляване, ще тече повече. Логично е, но все пак имам подобрение в количеството.

Ето:

Скрит текст:
КАЛИУМ ФОСФОРИКУМ 9 СН.

От години ползваме хомеопатия и не помня как точно стигнах до него. Почвам го от първия ден и продължавам през втория и третия. Правя около 8  приема първия и втория ден, а третия намалявам, ако кървенето намалее.

При прием на хомеопатични препарати  не се консумират продукти съдържащи какао, кафе, анасон, мента и др. /например лук и чесън в сурово състояние заради аромата също е добре да се избягват/, тъй като могат да антидотират. Освен това преди и след приема 5-10 мин. не се консумират храни и напитки, защото хомеопатичните продукти се усвояват в устната кухина.

Пак си тече доста обилно и има съсиреци, но "огромните парчета" ги няма, като ползвам препарата. И като цяло цапам по-малко дрехи/панталони, клинове и пр./.

# 590
Здравейте момичета! Благодаря на всички, които се включиха по моя проблем. На 34 г. без цикъл от 1 г. Реших след опитис химия да я загърбя за сего и пробвам с нещо по естествено. Сега пия Витекс и Бявнец - чай. Относно белия равнец четох, че спира кръвотечението и регулира цикъла. Също ще пия по по-кратък период чай от Дивесил и Магданоз. Приятен ден всички!

# 591
Здравейте!
Нормално ли е менопаузата да започне да настъпва към 40-те с чувство на безпричинно безпокойство? Чувала съм за кризата на 40-те и се питам до каква степен тя е физиологично обословена и свързана с менопаузата и дали подобни проблеми може да са сигнал, че се навлиза в такъв етап?
Благодаря!

# 592
и аз съм на 39 и се чувствам като теб, миналият месец с "два цикъла', сега с огромно закъснение

# 593
  • София
Аз съм с безпричинно безпокойство от години. Не мисля, че само това би било симптом за настъпваща менопауза.

# 594
Личната ми лекарка каза, че подобни неща били характерни за възрастта. Цикълът ми невинаги е редовен, но съм се консултирала с гинеколог и нямам някакъв проблем. Понякога си мисля, че всичко е някакво мое внушение, но гинеколожката каза, че лигавицата ми е изтъняла и се опитвам да си обясня психологичния си дисбаланс с физиологичния.

# 595
  • Бургас
И аз съм така от както взех да наближавам 40те.Появиха ми се страхове, безпокойства, много характерен ПМС.Цикъла ми е редовен като цяло.Според мен всичко се държи на хормоналния дисбаланс, ЩЖ, който води или е следствие не знам от емоционален дисбаланс.Ще опитам с крема, малко ме е страх да не си объркам цикъла,  но ако не има разни билкови таблетки за настроение Simple Smile ще взема да си купя да ги пия преди цикъл.Забелязах също, че когато пия витамини, нещата са много по-добре.

# 596
При мен не е толкова безпокойстово,  колкото отпадналост и липса на концентрация на моменти.

# 597
Минавам да споделя, че хомеопатичните гранулки ми облекчиха топлите вълни и другите "екстри". Влиянието им се усети след първото шишенце, че те нали действат с натрупване.

# 598
моите топли вълни почти напълно изчезнаха с Витекс след два месеца пиене.

# 599
Билките действат след натрупване, за хомеопатията не мисля, че е валидно. Даже ми се е случвало облекчение на болка след втори прием на хл.

Общи условия

Активация на акаунт